De 26 bikram yoga houdingen

Bikram yoga is populair bij beroemdheden zoals Madonna, Lady Gaga en Ashton Kutcher. Als u wilt om vertrouwd te raken met Bikram Yoga te krijgen en misschien probeer het uit - brengen we alle 26 houdingen die je moet doen in elke klasse. Check ze uit.

De 26 bikram yoga houdingen

Bikram Choudhury afgeleid Bikram yoga uit de traditionele hatha yoga en populair in de jaren 1970. Elke klasse van Bikram yoga bestaat uit 90 minuten en precies 26 verschillende poses gedaan in een bij voorkeur verwarmde ruimte:

1. Staande diepe ademhaling - pranayama

Je nodig hebt om elke Bikram Yoga sessie te starten met deze houding. Het is goed voor je ademhaling en het ontspant je en bereidt u voor op de houdingen die volgen.

2. Half moon pose - ardha-chandrasana

Deze houding versterkt de spieren in je lichaam en is bijzonder goed voor je buik en je rug. Het helpt ook met problemen van pijn in je rug en nek en in gevallen van frozen shoulder.

3. Handen aan voeten pose - pada-hasthasana

Een hand te voet pose strekt je rug en je ruggengraat en het is vergelijkbaar met de halve maan vormen. Beide houdingen hulp bij problemen in je onderlichaam als ze spieren en pezen te rekken in je benen, het helpen met een slechte bloedsomloop.

4. Onhandige pose - Utkatasana

Deze houding is bijzonder goed voor het versterken van uw benen. Het verlicht ook koude voeten, benen artritis en reuma en zelfs menstruatiepijn.

5. Eagle pose - garurasana

Garurasana verbetert uw nierfunctie en de seksuele functie. Het opent 14 grote gewrichten in je lichaam en verbetert de flexibiliteit van je heupen, knieën en enkels.

6. Staande head to knee - Dandayamana-janushirasana

Deze houding werkt alle grote spiergroepen en is goed voor uw interne organen ook. Het verbetert je concentratie en mentale kracht.

7. Staande boog pose - Dandayamana-dhanurasana

Als u wilt uw bloed te verplaatsen van het ene deel van het lichaam naar het andere, is dit de juiste houding. Het is geweldig voor het verbeteren van je evenwicht, cardio-vasculaire toestand en de elasticiteit van je ruggengraat.

8. Balancing stick - Tuladandasana

Reinig uw aders en slagaders, het verbeteren van je evenwicht en concentratie met deze houding. Het heeft een positieve invloed op uw alvleesklier, milt en lever.

9. Permanente gescheiden been stretching pose - Dandayamana-bibhaktapada-paschimotthanasana

Versterken ischiadicus zenuwen en pezen in de benen, de flexibiliteit van je bekken en geef uw interne organen, vooral je darmen, een unieke massage met deze pose.

10. Driehoek vormen - trikanasana

Trikanasana versterkt elke spier in je lichaam en heeft een positieve invloed op al uw interne organen.

11. Permanente gescheiden been hoofd naar knie pose - Dandayamana-bibhaktapada-janushirasana

Werk je buik en helpen aandoeningen zoals diabetes, depressie of geheugenverlies. Deze houding beïnvloedt de schildklier en verbetert je immuunsysteem en de stofwisseling.

12. Tree pose - tadasana

Tadasana voorkomt hernia en verbetert uw houding en uw evenwicht. Het is goed voor artritis en reuma, alsook met de bloedsomloop problemen.

13. Toe stand - padangustasana

Als u wilt uw knieën, heupen en enkels of battle aambeien, versterken Toe Stand is de juiste houding. Natuurlijk, het is goed voor het evenwicht ook.

14. Lijk pose - savasana

Deze houding was eigenlijk gemaakt om je lichaam te ontspannen en je geest en je voor te bereiden op een reeks houdingen die worden gedaan op de vloer.

15. Wind-verwijderen pose - Pavanamuktasana

Deze pose massages je darmen en je spijsverteringsorganen. Het normaliseert de hoeveelheid zoutzuur in je maag en helpt met constipatie. Het strekt zich ook uw armen, dijen en heupen en verbetert de flexibiliteit van uw heupgewrichten.

16. Cobra pose - bhujangasana


Behalve dat het ongelooflijk groot voor lumbale regio van de wervelkolom, de cobra pose bovendien verbetert de spijsvertering en eetlust en brengt verlichting aan astma en menstruatiepijn.

17. Locust pose - salabhasana

Deze houding heeft alle voordelen van Cobra pose plus het kan helpen met spataderen in de benen, en tennis elleboog in de armen.

18. Volledige locust pose - Poorna-salabhasana

Verhoogt de kracht van je middelvinger wervelkolom en de elasticiteit van je ribbenkast. Het versterkt je been-en armspieren.

19. Bow pose - dhanurasana

De Boog pose van Bikram Yoga helpt met rugklachten door het versterken van uw rugspieren. Plus, het helpt je ademen door het openen van je ribbenkast en longen en laat ze ademen meer lucht.

20. Vaste stevige pose - Supta-vajrasana

Deze pose helpt hernia voorkomen, versterkt je dijspieren en verbetert de circulatie in uw benen. Het verbetert ook de flexibiliteit van de wervelkolom, heupen en knieën.

21. Half schildpad pose - ardha-Kurmasana

Het rekt je nek-en schouderspieren en verbetert de bloedtoevoer naar je hersenen. Er wordt gezegd dat deze specifieke Bikram Yoga vormen kunnen helpen met ademhalingsproblemen en kan u helpen langer te leven.

22. Camel pose - Ustrasana

Brengt maximale compressie van de wervelkolom en verbetert de flexibiliteit van uw nek, schouders en rug. Helpt om gifstoffen uit je lichaam en brengt verlichting bij ademhalingsproblemen.

23. Konijn pose - sasangasana

Deze houding brengt maximale verlenging van uw wervelkolom. Het strekt zich uit je nek, schouders en rug en kunnen helpen met problemen met de sinussen en diabetes, depressie of slapeloosheid.

24. Hoofd naar knie houding en stretching pose - janushirasana en paschimotthanasana

Afgezien van stretching uw rug-en beenspieren, deze pose is bijzonder goed voor je immuunsysteem en het lymfesysteem. Het kan de spijsvertering te verbeteren en helpt bij allergieën en chronicdiarrhea.

25. Spine-draaien pose - ardha-matsyendrasana

Deze pose kalmeert je zenuwstelsel. Het is de enige houding die wendingen en rekt je terug van uw eerste om uw laatste wervels, waardoor meer bloed te brengen aan uw spinale zenuwen en het verbeteren van de elasticiteit van je ruggengraat.

26. Waait stevig pose - kapalbhati in vajrasana

Complete elke Bikram Yoga klasse met deze pose. Diep ademhalen brengt meer zuurstof naar je longen en ontspan je hele lichaam. Het zal je bloedsomloop te verbeteren en brengen nieuwe positieve energie om je lichaam, het sluiten van de zitting van Bikram Yoga en waardoor je in een ontspannen en gereinigd staat.

Bekijk deze video en zie 26 Bikram Yoga houdingen in 2 minuten.

Namaste.

Onze selectie