De fabelachtige Dukan dieet plan

Je gewicht wilt verliezen snel, gemakkelijk en permanent? Dan, misschien wel het Dukan Dieet Plan is een van de beste en meest effectieve manieren om in vorm op een gezonde manier te krijgen. Lees hieronder om te ontdekken hoe het werkt en of het goed is voor u of niet.

De fabelachtige Dukan dieet plan

Dit artikel bevat basisinformatie over het Dukan Dieet Plan en in het geval u een specifieke medische aandoeningen, is het raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u begint het.

Wat is het Dukan dieet plan?

Het Dukan Dieet Plan is een gewichtsverlies methode gemaakt 10 jaar geleden door de bekende Franse voedingsdeskundige en arts, Pierre Dukan.

Aanvankelijk heeft het Dukan Dieet boek is alleen in Frankrijk verkocht, maar sinds 2010 het beschikbaar werd ook in het Verenigd Koninkrijk en recent, in 2011, het officieel is uitgebracht in de Europa.

Het Dukan Dieet Plan belooft om u te helpen het gewenste gewicht te bereiken snel en handhaven van de resultaten op lange termijn. Laten we eens een kijkje nemen op wat het precies is gebaseerd.

 • Het Dukan Dieet Plan richt zich op het consumeren van voedingsmiddelen die de menselijke soort zich ontwikkeld op, wat betekent eiwitten, groenten en fruit, en het is gebaseerd op een lijst van 100 toegestane voedingsmiddelen. 72 zijn dierlijke eiwitten voedsel, terwijl de overige 28 zijn groenten.
 • Het Dukan Dieet Plan is daarom volledig geconcentreerd op het eten van eiwitrijk voedsel, terwijl het verbod op de consumptie van koolhydraten gedurende de eerste fase. De koolhydraten worden langzaam opnieuw geïntroduceerd tijdens de volgende fasen.
 • Deze low-carb en eiwitten gebaseerd dieet is gericht op het principe dat door het consumeren van eiwitten die we eten minder omdat ze ons het gevoel voller, en op het feit dat ons lichaam meer calorieën verbrandt om digestproteins dan veel andere voedingsmiddelen.
 • Het Dukan Dieet Plan brengt geen calorieën tellen. Het stelt u in staat om zo veel als je wilt uit de lijst met toegestane voedingsmiddelen, die strikt wordt opgegeven voor elke dieetfase eet.
 • Tot slot, Dr Dukan vindt dat we niet kunnen leven op een regime dat bestaat uit afgemeten hoeveelheden, afgewogen hoeveelheden voedsel en een beperkte calorie-inname. Zijn doel was om een ​​effectief plan van het gewichtsverlies dat niet lijners van het plezier van het eten van voedsel zal beroven creëren.

Hoe werkt het Dukan dieet plan werk?

Het Dukan Dieet Plan bestaat uit 4 opeenvolgende fases:

Aanval

Het Dukan Dieet Plan begint met een korte kick-start fase, die meestal duurt 5 dagen, maar het kan ook korter of langer zijn, afhankelijk van de hoeveelheid gewicht die je nodig hebt om te verliezen. Tussen 7 en 10 kg zijn echter verwacht in de aanval fase moeten worden verloren.

Gedurende deze fase, kan lijners alleen eiwitten te eten in onbeperkte hoeveelheden en met kruiden die geen vetten en koolhydraten bevatten. Anderhalve eetlepel haverzemelen is toegestaan ​​elke dag en minstens 1 ½ liter water moet worden gedronken op een dagelijkse basis. Calorie-vrije dranken, zoals koffie, thee en light frisdrank zijn toegestaan.

Het Dukan Dieet Plan eiwitrijk voedsel zijn onder andere:

 • Mager vlees - vis (rauw, gekookt, gebakken of gebraden), gevogelte zonder vel (behalve voor de gans en eend), mager gerookt vlees (rund, kalf en konijn)
 • Vetvrije zuivelproducten en maximaal 2 eieren per dag

Dieters kan slechte adem ervaren tijdens deze fase, maar dit kan worden verminderd door het eten van grotere hoeveelheden water.

Reis

Dit de fase waarin je cruise richting van uw streefgewicht en je verblijf in het totdat u uw ideale vorm te bereiken. Lijners zullen naar verwachting rond £ 2 'peer week te verliezen in deze fase.

 • Tijdens deze fase moet u 1-5 dagen puur eiwitten afwisselen met 1 tot 5 dagen van groenten en eiwitten.
 • De 28 groenten die worden geïntroduceerd in deze fase kan worden gegeten in gewenste hoeveelheden en zij omvatten:
  Artisjok, asperges, rode biet, broccoli, kool (wit, rood, Savoye, bloemkool, boerenkool, spruitjes), wortelen, selderij, witlof, komkommer, aubergine, venkel, sperziebonen / snijbonen / peultjes, prei, champignons, ui, palm hart, paprika, pompoen, radijs, rabarber, sla (alle soorten), sojabonen, spinazie, Zweed, snijbiet, tomaten, rapen, courgette.
  Wortelen en bieten zijn toegestaan ​​in beperkte hoeveelheden, vanwege hun hoge gehalte aan suikers terwijl zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen, maïs, linzen, erwten en bonen, niet toegestaan.
 • De haverzemelen inname wordt verhoogd tot 2 eetlepels per dag. Hoeveelheden water blijven hetzelfde.

Consolidering

Deze fase is het eerste deel van het onderhoud podium en het begint zodra u uw gewenste gewicht hebt bereikt. In deze periode, koolhydraten worden geleidelijk opnieuw geïntroduceerd in uw dieet.

Uw maaltijden worden nog steeds op basis van eiwitten en groenten, maar nu bent u ook toegestaan ​​1 fruit (beter als waterige vruchten zoals watermeloen, cantelope, appels, etc) en 2 sneetjes volkoren brood per dag.

Deze fase omvat ook 1 "Celebration maaltijd" per week, als je geen voedsel van uw keuze kunt eten, pasta en rijst inbegrepen. Nadat u een langere periode in de consolidatie fase voorbij zijn, kunnen deze maaltijden worden verhoogd tot 2 keer per week.

Stabilisatie

Dit is de laatste onderhoudsfase, waarin u zich richten op het houden van uw ideale gewicht op een permanente basis. Het stimuleert je om geleidelijk verhogen van uw porties van koolhydraten, met inbegrip van kleine hoeveelheden kaas en zetmeelrijke groenten en fruit. Deze fase vergt een dag per week van zuiver eiwit, om te helpen gewicht te behouden.

Echter, tijdens de andere 6 dagen, je moet nooit echt overdrijven met hoeveelheden koolhydraten en je moet doorgaan met de basisregels van de consolidatie fase als uw dieetrichtlijn gebruiken.

Het Dukan dieet lichaamsbeweging aanbevelingen

Normale dagelijkse oefening wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het Dukan Dieet Plan zijn.

Lijners krijgen de opdracht om stevige wandeling voor 20 minuten per dag tijdens de aanval fase en te verhogen tot 25 minuten in de consolidatie fase.

De Cruise fase vergt 30 minuten van het dagelijks wandelen, terwijl in de stabilisatiefase je terug kunt gaan naar 20 minuten. Als je hebt gemist doet loopoefeningen voor een langere periode van tijd, moet u 60 minuten lange wandelingen voor 4 dagen.

Mensen die dit dieet volgen worden ook aangemoedigd om een ​​paar eenvoudige veranderingen in levensstijl, zoals het nemen van de stappen in plaats van de lift en lopen in plaats van het nemen van de bus of de auto, indien mogelijk te ondernemen.

Dit dieet plan adviseert ook het doen van een aantal spieropbouwende oefeningen, die allemaal zijn beschreven in het Dukan Dieet boek.

Onze selectie