De waarheid over koolhydraten onthuld

Wil je om gewicht te verliezen, maar niet zeker weet of je moet gaan low-carb, no-carb of geen zorgen over hen allen? Wordt het hele onderwerp zo verwarrend voor je, je hebt geen idee wat te eten om uw gewichtsverlies doelen te bereiken?

De waarheid over koolhydraten onthuld

Voordat u de beslissing kan maken over hoe koolhydraten in uw dieet te behandelen, moet je eerst begrijpen wat ze zijn en hoe ze werken. Koolhydraten kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: eenvoudig en complex. Laten we eens kijken naar elk nauw.

Eenvoudige koolhydraten - aka de 'slechte' koolhydraten

Eenvoudige koolhydraten zijn de koolhydraten die in de eenvoudigste vorm en gemakkelijk voor je lichaam af te breken. En, omdat ze kunnen worden zo snel afgebroken, kan je lichaam niet absorberen alle voedingsstoffen en reageert door stekelige uw bloedsuiker. Het resultaat? Een hoog met een crash dat is zeker te volgen.

Voorbeelden van deze eenvoudige koolhydraten bevatten:

 • Cakes
 • Koekjes
 • Snoep
 • Chips en crackers
 • Soda
 • Witbrood
 • Witte rijst
 • Witte bloem

Complexe koolhydraten - aka de 'goede koolhydraten

Complexe koolhydraten bestaan ​​uit drie of meer ketens en dus moeilijker voor je lichaam af te breken en worden gewoonlijk de 'goede' koolhydraten genoemd. Ze hebben niet de bloed-suiker spike dat eenvoudige koolhydraten doen maken en ze zijn meestal hoger in vezel.

Voorbeelden van deze complexe koolhydraten omvatten:

 • Fruit
 • Groenten
 • Zilvervliesrijst
 • Tarwebrood
 • Volkoren graanproducten
 • Tarwebloem
 • Bonen

Nu dat je begrijpt de twee verschillende soorten koolhydraten, hoe bepaal je hoeveel je nodig hebt om uw gewichtsverlies en gezondheid fitness doelen te bereiken? Is een low-carb dieet geschikt voor u?

Voordat u beslist, controleren wat beide partijen aan het woord:

Het argument voor low-carb dieet

Low-carb, of beperkt carb dieet, gericht op beperkte consumptie van koolhydraten van de complexe verscheidenheid en meestal geheel af te schaffen de eenvoudige koolhydraten. Voorstanders van low-carb diëten beweren dat low-carb dieet verhogen van uw energie en het verbeteren van uw humeur. Ze leerde ook dat het vermindert je onbedwingbare trek en maakt het makkelijker om gewicht te verliezen. Uw wens om uit eten van emotionele redenen vermindert, zo niet helemaal te verlaten.

Gezondheid-wise, aanhangers beweren ook dat een low-carb dieet verbetert gewrichtspijnen, vermindert gevallen van hoofdpijn en verbetert premenstrueel syndroom (PMS), evenals spijsvertering problemen. Het is ook voorgesteld om lagere cholesterolgehalte in het bloed.

Low-carb of beperkt carb diëten zijn gegroeid in populariteit, omdat ze beweren dat de diëten van dit type verschuiven uw stofwisseling van een van koolhydraat metabolisme om vet metabolisme. Het resultaat? Sneller en efficiënter gewichtsverlies.

Het argument tegen low-carb dieet

Degenen die tegen low-carb dieet eens dat complexe koolhydraten zijn te verkiezen boven simpele koolhydraten, maar waarschuwen dat dergelijke drastische beperkingen van koolhydraten als geheel is gevaarlijk omdat je niet geven van uw lichaam de glucose die het nodig heeft om efficiënt te functioneren. Het is het verlies van deze belangrijke stof die leidt je lichaam om zichzelf te ontdoen van het water, zich in hoofdzaak te ontwateren. Dat is waarom je de neiging om grote hoeveelheden gewicht te verliezen binnen de eerste paar weken van het starten van een low-carb dieet plan.

Verder, aanhangers van deze positie staat die low-carb dieet leiden tot spierverlies. Omdat je niet voeden van uw lichaam koolhydraten, doen de spieren niet voldoende spierglycogeen. Daarom zijn ze minder samentrekken, waardoor de afbraak. En, wanneer koolhydraten worden genomen uit je dieet, je lichaam verwerkt eiwit plaats. Dit verhoogt de afbraak effect dramatisch.

Tenslotte carb enthousiastelingen niet eens met de bewering dat low-carb dieet lagere cholesterol. Wanneer je koolhydraten te beperken, moet u de calorieën elders te vervangen. Dat betekent meestal een dieet dat is hoger in vet, dat brengt op een hele nieuwe reeks van problemen. Nu, verhoogt u uw risico op hartaanvallen, beroertes, galblaas en nieren problemen, en meer.

Wie wint?

Er is geen definitief antwoord aan welke kant wint. Beide partijen hebben studies die hun doel te ondersteunen en de back-up van hun eis van een betere gezondheid en een lager gewicht. Dat maakt elke verleidelijke op hun eigen manier, waardoor je in een ruk-of-war als het gaat om welke ideologie te volgen.

Dus, waar ga je van hier? Terwijl je zou nog beweren beide manier, misschien wel de veiligste inzet is om te gaan met het ene probleem dat beide partijen eens zijn, en dat is dat eenvoudige koolhydraten, of 'slechte' koolhydraten, moet ofwel worden beperkt of volledig geëlimineerd uit uw dieet.

Verder dan dat? Doe wat goed voelt voor je lichaam. Als je eet koolhydraten, of iets anders voor die kwestie, zie hoe je je voelt. Heeft u beter of slechter te voelen? Tevreden of ziek?

Misschien voel je goed na het eten van een maaltijd die een portie van complexe koolhydraten heeft, maar twee maakt je lusteloos voelt. Of misschien uw bloedsuikerspiegel blijft redelijk stabiel wanneer je twee stuks fruit per dag gegeten, maar meer dan dat je zet op een verlangen achtbaan die goede keuzes bijna onmogelijk maakt.

Ieder lichaam is uniek. Twee mensen konden eten precies dezelfde voeding, met identieke carb inname, en hebben zeer verschillende resultaten. Men kan gewichtstoename en men kon verliezen. Men zou gezondheidsvoordelen te ontvangen en de andere kon een daling zien.

Om zeker te weten wat goed voor u is, kunt u overleggen met een arts en / of diëtist te bepalen wat uw specifieke lichaam nodig heeft om te functioneren op zijn maximale capaciteit. Ze kunnen testen om erachter te komen waar je lichaam is en maak een plan om het te krijgen waar je wilt zijn uitgevoerd.

Onze selectie