Hoe kunt u uw oefening routine effectiever te maken

Of je net begint uit te werken of hebben uitgeoefend voor leeftijden, een ding is zeker over de hele linie - je doet het omdat je resultaten wilt. U wilt gezond en al dat goede spul te zijn, maar ga je niet ook hunkeren naar de dag dat je kijkt in de spiegel en zie spieren en een lichaamsbouw die je alleen hebt gezien in je dromen?

Hoe kunt u uw oefening routine effectiever te maken

Geef het maar toe. Je hebt gezien uw beste bodybuilding poseren voor de spiegel na een slopende training, toch? De meeste van ons hebben gebogen en gebogen hoop wat hint van toon zien dat we nooit opgevallen omdat we uit te werken en willen resultaten!

Maar, wat gebeurt er als u geen veranderingen zien over de laatste keer dat je gecontroleerd?

Je gefrustreerd. Je begint af te vragen waarom je zo hard werken om uw training te passen in uw reeds drukke schema om er niet anders uit wanneer het is voltooid. Als je het laat krijg je al erg genoeg, kan je gewoon opgeven de trainingen helemaal.

Nou, dat hoeft niet te gebeuren. Hoewel het vergt wel tijd om spieren op te bouwen en vet te verliezen, zijn er dingen die je kunt doen om uw training het doeltreffender te maken - wat betekent snellere resultaten.

Volg deze richtlijnen en al snel dat de spiegel van jou zal worden als gevolg van een beeld zodat trim en toon die je nooit zult willen weg te stappen van het:

Doe interval training

Je hoeft niet om uren op de loopband of elliptisch tot een geweldig resultaat, noch moet je. De meeste mensen springen op een stuk van cardio-oefening apparatuur, start het op en ga dan met dezelfde snelheid voor de gehele training. Terwijl dat is geweldig voor het uithoudingsvermogen, maakt het niet veel doen om uw vetverbranding sterk en je spieren opbouwen groter.

Als u wilt om grote resultaten te bereiken in een mum van tijd, overwegen te doen interval training. Dat is wanneer je de reeksen van uw intensiteit te wijzigen in de loop van uw trainingssessie. Wanneer je dit doet, zal je betere resultaten krijgt met kortere trainingen.

Bijvoorbeeld, als je op een loopband, je workout kan er als volgt uitzien:

 • 5 minuten lage intensiteit (warming-up)
 • 1 minuut hoge intensiteit
 • 2 minuten lage intensiteit
 • 1 minuut hoge intensiteit
 • 2 minuten lage intensiteit
 • 1 minuut hoge intensiteit
 • 2 minuten lage intensiteit
 • 1 minuut hoge intensiteit
 • 5 minuten lage intensiteit (afkoelen)

De sleutel is om je intensiteit afwisselen, zodat je lichaam niet wennen aan uw workouts en raakte een plateau. Zo lang als je kunt houden gissen, zult u blijven om grote resultaten te krijgen.

En, omdat je opnemen uitbarstingen van hoge intensiteit, je schopt omhoog uw vetverbranding potentieel. Niet alleen zal je vet te verbranden steeg in de loop van de training, maar je zult ook een hoger bedrag te branden nadat het ook gedaan!

Werk aan uw spieren tot uitputting

Als u wilt biceps spieren die je heet in een mouwloze top of bilspieren (uw bilspieren) zo strak kon je een kwart stuiteren hen, moet u uw spieren hard te werken. Het doen van krachttraining oefeningen die niet veel gewicht hebben achter hen zal u enkele toon te geven, maar ze zullen niet geven u veel definitie.

Als je krachttraining oefeningen uit te voeren totdat je spieren tot het uiterste (de zogenaamde totaal spier uitputting) worden geduwd, zult u ervaren een grotere kracht winsten - en grotere spieren. Maak je geen zorgen over het kijken als een vrouwelijke bodybuilder. Die dames nemen supplementen en spieren enhancers om hun lichaam te bereiken dus je bent niet van plan om die resultaten te krijgen van oefeningen alleen.

Als je het heffen van gewichten, u wilt een gewicht dat je 8-12 keer kunt tillen kiezen, maar niet meer. In feite moet de allerlaatste herhaling zijn zo hard dat je nauwelijks kunt doen.

Natuurlijk moet je niet wilt dat jezelf pijn doet, dus wees verstandig. Als je het compromitteren van uw formulier alleen maar om een ​​zwaarder gewicht te heffen, gaat u meer kwaad doen dan goed. En, als je nieuw bent bij krachttraining bent, dan wilt u misschien uw lichaam de tijd te geven zich aan te passen aan gewichtheffen helemaal voordat het te hard duwen.

Laat je spieren rust

Wanneer u op uw spieren door middel van slopende krachttraining oefeningen, in wezen je bent waardoor kleine scheuren in hen. Het is wanneer de tranen genezen dat uw spiervezels krijgen sterker en groter. Dus, als je niet geef ze de tijd om weer op te bouwen, je gaat naar een van twee dingen doen. Ofwel je gaat scheuren ze naar het punt waar het is nu veranderd in een verwonding of, op zijn minst, bent u niet van plan te laten de vorige tranen genezen, zodat je spieren niet de manier waarop u het wilt groeien.

Dat is waarom je nodig hebt om 24-48 uur tussen trainingssessies rusten. Het geeft je spieren voldoende tijd om de vezels sterker te bouwen, zodat u kunt blijven winsten te maken in uw training regime.

Hier is een voorbeeld van een juiste gewicht trainingsschema:

 • Maandag - bovenlichaam (borst, schouders, rug, armen)
 • Dinsdag - onderlichaam (abs, benen, billen)
 • Woensdag - off
 • Donderdag - off
 • Vrijdag - bovenlichaam (borst, schouders, rug, armen)
 • Zaterdag - onderlichaam (abs, benen, billen)
 • Zondag - off

Als je een schema als dit te volgen, je nooit zorgen te maken dat je te overdrijven of werken je spieren te snel. Ook wanneer je werkt je spieren aan uitputting, zult u de tijd tussen de trainingen wilt toch omdat je waarschijnlijk voelt pijn uit je spieren terwijl ze in de fasen van zelf repareren.

Extra pointers

Als je dat doet deze drie dingen, zult u ervaren grote verbeteringen met uw trainingsresultaten. Hier zijn enkele andere tips zul je ook wilt in gedachten te houden:

 • Krijg je artsen toestemming voordat u een soort van oefening. Het is altijd beter te voorkomen dan te genezen.
 • Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Je lichaam moet in staat zijn om uw organen en weefsels energie te krijgen om je workouts te voltooien. Als je uitgedroogd bent, mag u de voedingsstoffen in je bloed niet zo gemakkelijk naar je cellen.
 • Sommige oefening is beter dan geen oefening. Als je geen tijd voor een volledige training te hebben, kunt u nog steeds grote voordelen door tenminste iets te doen. Als je een drukke agenda, aarzel dan niet om uw training in tweeën gesneden en gewoon doen een deel ervan.
 • Als u pijn voelt, stop wat je doet. Sommige mensen willen werken door de pijn alleen maar om te bewijzen hoe stoer ze zijn. Maar, als je iets dat meer is dan alleen spieren ongemak van hardwerkende gevoel, je kan hebben overdone. Wees niet bang om medische hulp te zoeken als dat nodig is.

Vergeet niet dat je uit te werken aan uw gezondheid te verbeteren, niet in gevaar is. Verzorg je lichaam en het zal voor je zorgen - voor een zeer lange tijd.

Onze selectie