Pijnlijke niet meer! hoe om te herstellen van pijnlijke spieren na de training

We hebben er allemaal al eerder geweest, je hebt een geweldige workout op maandag gevoel energiek, mooi en gezond. Toen we wakker dinsdagochtend en voelt alles wat we deden op maandag. Spierpijn is onvermijdelijk als het gaat om het krijgen van vorm. Hier is hoe je sneller kan herstellen en de pijn te verzachten.

Pijnlijke niet meer! hoe om te herstellen van pijnlijke spieren na de training

De grootste misvatting is dat spierpijn is het teken van een goede workout. Dit kon niet het verst van de waarheid, want pijn heeft niets te maken met de aard van de training doen we maar meer over hoe in vorm ons lichaam zijn. Zodra uw spieren op te bouwen immuniteit voor de soorten trainingen je doet, zal de pijn je voelt weggaat. Wanneer dit gebeurt is het eerste teken om uw training te veranderen.

Het lezen van artikelen op het web zal een heleboel goede dingen te bestrijden spierpijn helpen suggereren. Ze praten over het krijgen van de juiste hoeveelheid rust, werken eiwitten in je pre-en post workout shakes, evenals andere voeding gerelateerde kuren. Deze artikelen zijn correct als je wilt om pijn te bestrijden in de loop van een week of zo, maar als u op zoek bent naar snelle oplossingen op de dag van werken of de dag erna, zijn er slechts een paar dingen die je kunt doen.

1. Toevoegen in een cool-down aan het eind van de training

Nadat we workout, de meeste mensen zijn moe en hun spieren vermoeid zijn. Ze willen niet nadenken over het doen van meer werk, dat zal ze voelen zich slechter. Soms hebben we niet de tijd om in een cool-down te krijgen, omdat we deden wat we konden om onze training afgewerkt in de tijd.

Toevoegen in een cool-down aan het eind van de training zal helpen bij de bestrijding spierpijn. Het helpt de hartslag op een normale en veilige manier in plaats van alleen het verlaten van de sportschool met uw hartslag verhoogd naar beneden te brengen. Een afkoelen zal helpen breken melkzuur in de spieren die pijn en krampen te creëren tijdens de nacht, wanneer onze lichamen zijn uitgedroogd. Het beste wat een cool-down zal voor ons lichaam doen is helpen om het bloed circuleren om de spieren die gedurende de training werd vermoeid te houden.

Dit helpt om leeg uit afval opgebouwd in de gewrichten en brengt meer zuurstof naar het gebied dat het meest nodig heeft. Het afkoelen dient te bestaan ​​uit lichte bewegingen voor een 5-10 minuten periode. Langzaam joggen, licht hometrainer werk of lichte gewicht bewegingen voor hoge reps tellen als een afkoelen.

2. Actieve koele downs met behulp van zelf myofasciale vrijlating

Als er geen tijd om af te koelen, het afbreken van de knopen links in onze spieren na het sporten of stressvolle activiteiten is de volgende beste plan. De afgifte van proteïnen veroorzaakt de ontwikkeling van knopen binnen de spier.

Knopen die onbehandeld merk spieren niet flexibel en strak worden gelaten en juist verkleinen vermogen van een spier om te functioneren en het contract. Knopen kan ook leiden tot chronische spierspanning, gewrichtspijn en een slechte houding.

Zelf myofasciale vrijlating omvat het gebruik van een schuim rol of harde rubberen bal en lichaam onder druk te masseren spieren. Het helpt om micro-adhesies die leiden tot de vorming van knopen spier verminderen. Deze micro-verklevingen stimuleren de afgifte van genezing eiwitten die leiden tot een toename van spier dichtheid en metabolisme. Het dient ook als een deep tissue massage voor de spieren en helpt laat de melkzuur en afvalstoffen die zich ophopen na het sporten. Het beste deel is dat dit type van pijn vrijlating kan thuis worden gedaan, met behulp van de vloer of wand te helpen raken doelgebieden.

3. Neem een ​​contrast douche na de training

Iets dat is beoefend sinds de oudheid is hydrotherapie, nu aangeduid als contrast douches. In 1886, Sebastian Kneipp's boek, My Water Cure, was de eerste aanzet tot het nemen van hydrotherapie in het huis. Het idee is onder warm water te staan ​​voor een minuut schakelt dan over op koud water voor een minuut en herhaal voor een totaal van 10 minuten. Dit proces helpt om herstel in het lichaam te stimuleren en is gebruikt voor topsporters sinds de oude Grieken.

Ze gebruikten badhuizen met aparte temperatuur baden om in en uit te gaan. Dit is een snelle en effectieve aanpak voor het verminderen van pijn nadat u uit te werken, want het duurt slechts 10 minuten van de dag en vindt plaats in uw eigen douche, die je hopelijk zou nemen na de training toch.

Spierpijn is iets dat iedereen die werkt zal behandelen gedurende hun hele leven. Het komt en gaat als we doorgaan met meer fit te worden, maar als je weet hoe je de nodige stappen te ondernemen kan iets dat niet over je leven neemt te zijn. Goede voeding en actieve stretching zal pijn verminderen na verloop van tijd, maar als je op zoek bent naar iets om te helpen met de pijn op een bepaalde dag, probeer dan de bovengenoemde activiteiten en voel de pijn verdwijnen.

Onze selectie