11 tips over hoe je acne-gevoelige huid te voorkomen en te behandelen

Op zoek naar huid die een godin-achtige uitstraling straalt door elke minuscule poriën? Willen die zits en stamp out slechte huid dagen voor goede zappen? Google heeft u gedekt! Lees verder om te ontdekken een aantal eenvoudige manieren waarop u kunt acne-gevoelige huid te temmen.

11 tips over hoe je acne-gevoelige huid te voorkomen en te behandelen

Denk je blik op de heldere, mooie huid van baby's en kinderen met nauwelijks gecontroleerd afgunst? Wil je de zachte, bedauwd huid van je jeugd herontdekken? Als dat zo is, we volledig begrijpen. Daarom hebben we de hele wereld hebben gezocht en verzameld de beste beauty tips en trucs die zal je innerlijke Aphrodite maken van een skintastic verschijning in je leven opnieuw. Hier zijn 11 tips over hoe je je acne-gevoelige huid kan behandelen:

1. Stop met het eten onzin

Nee, echt... Gezet. Beneden. Het. Cupcake. We hebben allemaal gehoord dat een miljoen keer, maar wat is een meer voor goed geluk: geraffineerde suiker en bewerkte voedingsmiddelen zijn slecht voor je. Baaad. En terwijl je misschien snort, schouders ophalen en zeggen: 'So what? Ik woon aan de rand, baby! ' overwegen voor een moment dat veel deskundigen schrijven een slechte voeding te probleemhuid. Hmm, luister je nu?

Het consumeren van cupcakes, pizza, chocolade en meeneemgerechten niet alleen vernietigen van de binnenkant van je lichaam, het aanvallen van het grootste orgaan van je lichaam ook: je huid. Dus het gemak op de frieten en swap de donut voor een wortel. Je zult stabiliseren je bloedsuikerspiegel en profiteren van een aantal broodnodige vitaminen en mineralen die helpen om de ontwikkeling van een gezonde huid.

Oh, en terwijl je toch bezig bent - nog een glas water. Rekening houdend met ons lichaam is opgebouwd uit ongeveer 75% water, is de kans groot dat je waarschijnlijk niet genoeg van drinkt. Streven naar twee liter per dag en voeg een extra 500ml's als je hebt uitgeoefend.

2. Sip uw weg naar huid duidelijk

Het is niet alleen wat je eet dat je huid beïnvloedt ofwel, het is wat je ook drinkt. Water op smaak gebracht met citroen (gewoon knippen tot een paar plakjes van een citroen en voeg ze toe aan een kruik water) is een bewezen antioxidant die helpt alkaliseren en ontgiften je lichaam en te voorzien van levendige vitamine C. Maar wat betekent dit allemaal voor u? Eenvoudig - duidelijke, gladde, rimpel-gereduceerde en zeer mooie huid. Ah, zwijmelen...

Een andere grote drank voor geweldig uitziende huid en het stoppen van acne is groene thee. Boordevol antioxidanten en kankerbestrijdende stoffen, groene thee verhoogt je metabolisme (hmm, hallo gewichtsverlies) en bestrijdt ontstekingen ook. Dus voeg een kopje of twee van groene thee om uw dagelijkse vloeistoffen en geniet van heldere huid en een gezonder lichaam.

3. Nutriënt up

Dr Georgiana Donadio, wie is de oprichter van de National Institute of Whole Health, is van mening dat onze huid is de vingerafdruk van wat er gebeurt binnen in ons lichaam. Zij heeft verklaard dat huidaandoeningen zoals acne zijn manifestaties van potentiële voedingstekorten. Om de innerlijke gezondheid van je lichaam te herstellen, probeer dan het stimuleren van de niveaus van de volgende vitaminen en mineralen in uw dieet.

  1. Kiezelaarde
  2. Vitamine C, E en A
  3. Selenium
  4. Zink
  5. Omega-3 vetzuren

Met een gezonde voeding, moet u in staat om al deze vitamines en mineralen binnen te krijgen. Check out 8 voedsel om je jong en gezond te houden voor een aantal geweldige gezonde voeding ideeën.

Als u denkt dat u in alles tekort zijn echter plannen uzelf in voor een bloedonderzoek bij uw arts en ontdek het zeker. We weten, we weten, bloedonderzoeken zijn niet cool. Maar uw arts zal in staat zijn om precies te zien wat er gebeurt in je lichaam en dan raden wat supplementen om uw lichaam (en je huid) weer op de rails.

4. Ruim je act

Hier is een leuke trivia vraag: wat dagelijks artikel is de huid op je gezicht in contact komen met het langst?... Nog steeds denken? Hier is een hint: je slaapt op. Het is niet je bed, het is niet uw lakens en het is zeker niet je vriendje, het is jouw... kussen!

Nu vraag jezelf hoe vaak je je kussensloop wassen. Is het weekblad? Tweewekelijks? Maandelijks? Ervan uitgaande dat je rond zeven uur slaap per nacht, dat betekent dat als je wast je kussensloop een keer per week je uitgaven een solide 49 volle uren met je gezicht mooshed tegen je kussensloop. Als je het wassen een keer per twee weken, dat is 98 uur. En als je te wassen een keer per maand... nou, dat is 196 uur.

Verhuizen naar onze volgende wetenschap feit: wist je dat je schuur ongeveer 40.000 huidcellen elk uur? Elke. Uur. Dus dat betekent dat elke avond je schuur 280.000 huidcellen. Over een week, dat is 1.960.000 huidcellen. Over een maand is het 7840000... En raad eens waar al die huidcellen worden opknoping uit? Gewoon chillen, onderdompelen in de sfeer. Dat klopt: je kussensloop. Waar je slaapt elke nacht.

Ick, toch? Ik geef je een korte pauze om te gaan pak je kussenslopen en vul ze in de wasmachine. Oke, je gedaan? Geweldig. Nu is het vrij onredelijk om te verwachten dat je wast je kussensloop elke nacht (hoewel met die cijfers Ik zie niet in hoe je kunt niet). Dus een goed alternatief is om je kussensloop bedekken met een schone handdoek.

In China, het is eigenlijk vrij standaard voor een kleine handdoek over de bovenkant van uw kussensloop om het vuil en huidcellen die zich ophopen in de nacht op de ene plaats dus het is gemakkelijk om dagelijks te verwijderen en schoon te houden. Een simpel ding als dit kan direct helpen om acne te voorkomen, en we weten allebei dat het voorkomen is makkelijker dan ze te behandelen.

5. Leren hoe goed slapen

Vasthouden aan de slaap thema, een andere goede manier om de goede huid feeën krijg je een bezoek brengen is door te leren hoe je goed slapen.

Klinkt stom, toch? Maar eigenlijk, de meeste van ons niet gebruik te maken van de slaapfunctie om het beste van onze capaciteiten. Het is bewezen dat ons lichaam, herstellen en zelf de wederopbouw van de uren 10:00-02:00 vernieuwen besteedt. Maar hoe laat je normaal naar bed? Als je bent zoals de meeste mensen, is het waarschijnlijk rond 00:00. Dat betekent dat je je mist op twee kostbare uren van huidvernieuwing tijd.

Hoewel het moeilijk zal zijn op het eerste, timing van uw slaap om het meeste voordeel te halen uit deze herstellende periode zal helpen om de gezondheid van uw huid, zodat het ziet er mollig, heldere en zachte komen morgen.

6. Houd je handen thuis

Of technisch, houd uw handen uit de buurt van jezelf. Net als ick ophoopt op je kussensloop tijdens de nacht, vuil en bacteriën zich ophopen op je handen gedurende de dag ook. Door het aanraken van je gezicht, je automatisch de verspreiding van die ziektekiemen op uw gevoelige huid.

Om u te helpen sloot deze gewoonte, een paar dagen bewust van hoe vaak je eigenlijk raak je gezicht. Misschien als je luistert naar iemand praten, je je gezicht beker met je handen. Of wanneer je voelt gestrest, je wrijft je handen over je gezicht. Als je moe bent kun je zelfs je ogen wrijven. Er zijn talloze manieren waarop we onbewust ons gezicht aan te raken gedurende de dag. Alleen let op wat je doet en hoe vaak - u zult verrast zijn!

7. Zweet het uit

Phwoar, gewoon een andere reden om wat dagelijkse beweging te krijgen - uit te werken kan u helpen om heldere, mooie huid te krijgen! Uitoefening verhoogt de doorbloeding in je huid, die helpt je te zweten. Zweten verwijdert vervolgens gifstoffen uit je lichaam die je poriën kunnen verstoppen en te stimuleren acne. De extra bloedstroom door oefening verhoogt ook de hoeveelheid zuurstof in de huid verhoogt voedingsstoffen die gezonde huid bevorderen. Pretty cool, toch?

Tip: Zorg ervoor dat u uw gezicht te wassen na het sporten om ervoor te zorgen je poriën niet verstopt raken.

8. Afwassen je make-up

Het was een lange, zware dag. Je ruk aan je pyjama en flop in bed. Je ogen dicht en je bent een seconde verwijderd van in slaap vallen wanneer u het zich herinnert, onzin - je bent vergeten te wassen uw make-up! Uw ogen open en snap je vermoeid overwegen de realiteit van het opstaan ​​en wassen van je gezicht. Je ruzie met jezelf voor een tijdje. Tot slot, uitputting wint het gevecht en je je ogen weer dicht, denkend 'een nacht zal er niet toe'.

Uh, we hebben het allemaal gedaan! En dan hebben we allemaal uitgebroken een paar dagen later en het voelde alsof de massale puistjes kwam uit het niets. Nu dat je weet wat er gebeurt als je slaapt make-free, stel je voor wat er gebeurt als je slaapt met make-up op.

De ick factor verbonden met honderdduizenden huidcellen vergieten? Verdrievoudigen. 'S nachts, je huid absorbeert al het vet en vuil en verstopt je poriën, waardoor talg uit zijn werk te doen en het verwijderen van irriterende stoffen uit de poriën. Met nergens om te gaan en niets te doen, het is alsof je een stroomstoring op het werk; talg wordt overgelaten twiddling zijn duimen en opknoping rond verveeld. Het blijft op zijn plaats en verder klompen je poriën, het bevorderen van puistjes.

Als u wilt wakker worden met duidelijke, perfecte huid dan zul je moeten verwijderen van uw make-up elke nacht. Feit.

9. Stoom je gezicht

Wil je een goedkope, gemakkelijke manier om een ​​gezonde huid te ontwikkelen en uit te bannen slechte huid dagen? Pak een pot, vul deze met heet, kokend water vervolgens drapeer een handdoek over je hoofd. Nu, hang je hoofd over de bovenkant van de pot. Voila - gezicht stomen op een budget!

De voordelen van het gezicht stomen zijn goed gedocumenteerd. Door het stomen je gezicht, je bent verzachten je huid en de bovenste laag van dode huidcellen. Dit op zijn beurt helpt bij het verwijderen en laat eventuele ophoping van vuil, bacteriën en dode huidcellen. Het zal ook helpen uw huid te absorberen je huidverzorgingsproducten beter.

Opmerking: Als u lijdt aan rosacea van schimmelinfecties, probeer niet gezicht stomen zonder eerst te overleggen met uw dermatoloog of arts.

10. Heldere huid met een Clarisonic

Als je nog nooit van een Clarisonic hebt gehoord, het is als een elektronische tandenborstel voor het gezicht. De Clarisonic sonische reiniging van de huid-systeem is een technologie die 300 bewegingen per seconde gebruikt tot zes keer meer make-up dan de gewone manuele reiniging te verwijderen.

Voor acne-patiënten, betekent dit dat de huid is schoner, gladder en gezonder dan ooit. Clarisonic wordt gepromoot als zijnde een instrument om onzuiverheden te verwijderen en verminderen vette gebieden en vlekken. Het heeft honderden positieve recensies en terwijl is vrij prijzig, wordt beschouwd als een veel bang voor je buck huidverzorging.

11. Zien een expert

Net zoals je een loodgieter als je leidingwater explodeert en je belt een elektricien wanneer je lichten niet kan worden ingeschakeld, moet je echt een bezoek aan een huidverzorging specialist wanneer uw huid wordt misdragen. Ze weten hun spullen, kunnen identificeren onderliggende problemen en behandelen zowel de oppervlaktelaag van de huid en de lagen van de huid eronder.

Huidverzorging technologie is gekomen in sprongen en grenzen in de afgelopen jaren en er zijn een verscheidenheid van bewezen technieken en procedures die acne en acne littekens te verwijderen. Een paar zijn microdermabrasie, gezichts-peelings, lichttherapie en mee-eter extracties. Er zijn ook een verscheidenheid van laser behandelingen, variërend van licht en relatief pijnvrij naar James Bond-stijl lasers.

Zult u een expert nodig hebben om deze behandelingen te beheren, dus boek op een afspraak om uw lokale vertrouwde huidverzorging kliniek of dermatoloog te zien.

Dus, daar ga je - elf eenvoudige manieren om uw acne-gevoelige huid te behandelen en te transformeren jezelf in een helder-gevilde godin! Wat denk je? Weet u van een meer heldere huid trucs die een traktatie te werken?

Onze selectie