3 zwarte thee voordelen voor de gezondheid

Wist u dat zwarte thee bevat meer dan 4000 krachtiger flavonoïden die tal van gunstige effecten op je lichaam en geest te hebben? Het is goed voor je, hier zijn slechts een paar van de meest merkwaardige en belangrijke zwarte thee voordelen voor de gezondheid. Heb je ooit geprobeerd om het regelmatig en in de juiste doses drinken om al haar verbazingwekkende eigenschappen te ervaren? Probeer een aantal van deze.

3 zwarte thee voordelen voor de gezondheid

1. Zwarte thee verbetert de concentratie en versterkt je immuunsysteem

Studies hebben aangetoond dat mensen die drinken 2 tot 3 koppen zwarte thee per dag - 's ochtends vroeg,' s middags en 's middags - hebben hogere niveaus van concentratie en mentale activiteit dan degenen die dat niet doen.

Zwarte thee kan zeer nuttig zijn in de strijd tegen intellectuele en lichamelijke vermoeidheid en bij het stimuleren van onze hersenfuncties: het versnelt onze reactietijd en helpt het behoud van mentale vitaliteit tijdens het werk. Dit alles gebeurt door de hoeveelheid theanine, groter dan in andere theesoorten.

De gunstige eigenschappen van zwarte thee worden gewijzigd en versterkt tijdens fermentatie, waardoor het gemakkelijker opgenomen door het lichaam en sneller in de bloedbaan. 1 kopje zwarte thee bevat 35 tot 40 mg theanine, terwijl groene thee heeft slechts 20 tot 25 mg per kopje.

Volgens een recente studie gepubliceerd door Brigham en Women's Hospital en Harvard University, de theanine die in de zwarte thee is een uniek aminozuur alleen te vinden in thee bladeren die de mogelijkheid om het immuunsysteem te versterken en helpen bij het bestrijden bacteriën, virussen en schimmels heeft.

Onderzoekers hebben er ook op gewezen dat het drinken van maximaal 5 koppen zwarte thee per dag kan helpen het lichaam te verhogen haar verweer tegen infecties, binnen een periode van 2 tot 4 weken.  

2. Zwarte thee versterkt je hart en beschermt uw bloedvaten

De belangrijkste voordelen van zwarte thee zijn afgeleid van het hoge gehalte aan flavonoïden die krachtige antioxidanten.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat zwarte thee flavonoïden kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten en onderhouden van gezonde bloedvaten. Hun antioxidante machtsblokken de oxidatie van LDL (low-density lipoproteïnen, bekend als "slechte cholesterol") in onze bloedvaten, vermindert zo het risico op arteriosclerose en andere hartproblemen.

Zwarte thee flavonoïden hebben ook vaatverwijdende eigenschappen, nuttig bij het verbeteren van coronaire circulatie en het verminderen van bloedstolsels. Studies hebben aangetoond dat het drinken van 2 koppen zwarte thee per dag, gedurende 3 tot 4 weken, kan sterk verbeteren van gezondheid van het hart van een persoon.

3. Zwarte thee voorkomt holtes en versterkt de botten

Regelmatig drinken van zwarte thee tussen de maaltijden, zonder toevoeging van melk of suiker, kan een grote bondgenoot voor sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem zijn.

Zwarte thee bevat polyfenolen (aka flavonoïden) die antivirale eigenschappen nuttig zijn in de strijd tegen schadelijke bacteriën afzettingen die zich ophopen op onze tanden, de vorming van lagen van tandplak te hebben. Deze bacteriën produceren schadelijke zuren, die verantwoordelijk zijn voor tandbederf, cariës, tandvleesontsteking en slechte adem.

Fluor een essentiële rol bij de bescherming van tanden die schadevergoeding: Het vermindert het risico van tandvlees en tanden ziekten en beschermt tandglazuur. Zwarte thee is nuttig omdat het fluoride, een vorm van fluor, die actief wordt na 5 minuten infusie van theebladeren bevat.

Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen die regelmatig drinken zwarte thee sterkere botten vanwege de oestrogene werking van de zwarte thee flavonoïden, bekend om gebouwd botdichtheid te verhogen.

Bovendien fluoride in zwarte thee obligaties met tand en bot calcium aan calcium fluoride, belangrijke vormen voor het behoud van sterke botten en tanden.

Concluderend, zwarte thee is geweldig alternatieve geneeskunde drank die ook goed smaakt! Laat ons weten wat u denkt over het!

Onze selectie