5 effectieve chinese kruiden en hun gebruik

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is bekend om zijn alternatieve geneeskunde behandelingen zoals acupunctuur, massage, reflexologie en kruiden behandelingen. Veel remedies tegen koude, hoge bloeddruk, hoofdpijn etc. zijn gemaakt van een combinatie van verschillende Chinese kruiden.

5 effectieve chinese kruiden en hun gebruik

Het belang van het kiezen van de juiste remedie voor een specifiek gezondheidsprobleem kan niet genoeg benadrukt worden. Veel Chinese kruiden worden vaak aangeprezen als onschuldig, wonderbaarlijke oplossingen voor alle gezondheidsproblemen zoals kanker, hoge bloeddruk, hoofdpijn etc. en nog meer kunnen worden gekocht over de toonbank.

Toch, voordat u een van hen, een arts, of een apotheker, moet worden geraadpleegd, zelfs als de fabrikant beweert dat er geen bijwerkingen, kan elk kruid interactie met geneesmiddelen die u gebruikt (zowel voorgeschreven en die over de toonbank).

Om de beste resultaten te krijgen, en kies de juiste formule voor uw specifieke aandoening, een lijst van de 5 meest voorkomende Chinese kruiden en hun gebruik wordt gemaakt. Hun Latijnse en Chinese namen worden ook gegeven tussen haakjes.

1. Europese ginseng (radix panacis quinquefolii; xi yang shen)

Deze zoete en licht bittere kruid, wordt gekweekt in de VS, China, Canada en Frankrijk. Geprezen voor zijn goede effecten op het hart, longen en nieren, Europese ginseng vernieuwt lichaam vitale energie (Qi) en helpt de productie van lichaamsvloeistoffen.

Combinatie van ginseng, wordt rehmannia root Dendrobium gebruikt voor de behandeling koorts, prikkelbaarheid en vermoeidheid, terwijl ademhalingsmoeilijkheden uitgehard met een combinatie van ginseng en Anemarrhena wortelstok. Ginseng wordt vaak gebruikt als specerij in het dagelijks koken, om zijn therapeutische handelingen zijn vrij mild.

2. Wolfberry / goji (fructus lycii, gou qi zi)

Wolfberry, of Goji, is eigenlijk een zoete, rijpe vruchten van boksdoorn. De therapeutische krachten worden vooral gezien bij de behandeling van de ziekten verbonden aan de lever en de nieren. Wolfberry wordt gezegd dat de lever te voeden en aan de nieren stimuleren.

De gebruikelijke manifestatie van de lever en de nieren problemen, zijn seksuele disfunctie, lumbale pijn, duizeligheid, en staar en diabetische symptomen (de laatste wordt meestal behandeld met een combinatie van Wolfberry, rehmannia wortel, dwerg lelie-turftuber en snakegourd root). Goji kunnen vaak worden gevonden in supplementen die het lichaam functioneren, of alleen bereid als geneesmiddel wijn of siroop stimuleren. De therapeutische effecten zijn mild zodat het kan worden gebruikt in het dagelijks koken.

3. Roseroot (Rhodiola; hong jing tian)

Artic root of Golden Root, als het kan ook worden genoemd, is een soort van struik die behoort tot de familie van de Crassulaceae. Zijn wortel, wortelstok of zelfs het hele kruid wordt gebruikt door de Chinezen al eeuwen, met name in Tibet.

De tonic gemaakt van dit kruid wordt gebruikt om longontsteking, bloeding, pijn op de borst, enz. te behandelen Het activeert ook de bloedcirculatie, deblokkeert bloedvaten en wist de long-systeem, terwijl het voedt het hart systeem.

4. Turkije staart (Coriolus versicolor of trametes versicolor; Yun Zhi)

Turkije staart of Cloud Mushroom is een zoete plant voornamelijk gebruikt om de milt leven in te blazen, en de problematiek rond de milt, lever en longen ziekten te elimineren. De symptomen zijn algemene zwakte, slechte eetlust, hepatitis, Reumatoïde Artritis. Het wordt vaak gevonden in immuunstimulerende middelen voor kankerpatiënten, omdat de nadelige effecten van chemotherapie of radiotherapie vermindert.

5. Kamperfoeliebloem (flos Lonicerae; jin yin hua)

Sweet Honeysuckle bloemen die groeien in heel China worden gebruikt in TCM aan toxische stoffen, genezing pharingitism, verkoudheid en griep, en acute besmettelijke ziekte uit te roeien. Kamperfoelie bloem kan alleen gebruikt worden of in combinatie met kruiden zoals Chinese Honeyloctus spibe, paardebloem, wilde chrysant bloemen etc. afhankelijk van de conditie van de patiënt. Dankzij zijn zoete smaak, wordt het vaak bereid als thee, of met gedestilleerd water, wat vooral verfrissend tijdens de warme zomerdagen.

Chinese kruiden, als een onderdeel van een healing programma geeft de beste resultaten als ze gevolgd worden door een verandering van levensstijl, en als ze worden gecombineerd met acupunctuur of Chinese reflexologie technieken.

Onze selectie