5 redenen waarom donkere chocolade is goed voor je

Wie had dat gedacht? Er is ook goed nieuws voor chocoladeliefhebbers over de hele wereld. Wetenschappers hebben ontdekt dat donkere chocolade brengt veel voordelen voor uw gezondheid, natuurlijk, zolang je maar een kleine 1,5 ounce bar per dag. Ontdek meer over.

5 redenen waarom donkere chocolade is goed voor je

Vergeet niet dat deze voordelen alleen afkomstig zijn van donkere chocolade met meer dan 60% van de cacao. Melk-en witte chocolade tellen niet mee, en evenmin warme chocolademelk, zelfs als het is gemaakt met donkere chocolade. Hier zijn vijf redenen waarom donkere chocolade is goed voor je.

1. Verlaagt de bloeddruk

Wetenschappers hebben ontdekt dat het eten van een 1,5 ounce donkere chocolade per dag de mogelijkheid van het ontwikkelen van hoge bloeddruk daalt. Het kan ook lager de bloeddruk hoog is reeds. De studie heeft slechts positieve resultaten bij oudere mensen met normale bloeddruk hebben het grootste deel van hun leven. Het moet niet worden opgevat als preventie van hoge bloeddruk. Je nodig hebt om de dagelijkse inname van calorieën elders te verminderen om 1.5 gram donkere chocolade te introduceren in uw dieet, om een ​​evenwicht te behouden.

2. Een krachtige antioxidant

Artsen uit Italië bewezen dat pure chocolade is een zeer krachtige antioxidant. Dit betekent dat het beschermt ons lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Natuurlijk zijn we nog steeds over een kleine bar per dag.

Echter, deze groep van wetenschappers ontdekten ook dat melk interfereert met alle ingrediënten van pure chocolade die fungeren als antioxidanten. Dit betekent niet alleen dat melkchocolade zal de truc niet doen, maar je moet ook niet wassen je donkere chocolade neer met melk. In feite - wacht altijd een paar uur nadat je chocolade hebt gegeten als je wilt wat melk hebben.

3. Verlaagt het cholesterolgehalte

U hebt waarschijnlijk gehoord hoe het eten van snoep zullen uw kansen op het ontwikkelen van een hoog cholesterol te verhogen. Nou, het lijkt niet het geval te zijn als het gaat om pure chocolade.

Donkere chocolade bevat stoffen, de zogenaamde flavonoïden. Deze stoffen voorkomen dat een ophoping van cholesterol in de bloedvaten. Nogmaals, slechts een kleine bar per dag, en ja - het moet worden genomen als preventie.

4. Voordelen het hart

Geloof het of niet, hebben recente studies aangetoond dat donkere chocolade is goed voor je hart. Het verlaagt de bloeddruk, verbetert de doorbloeding en heeft een milde anti stolling effect. Dit is een winnende combinatie voor het gezonde hart. Cacao aantoonbaar hetzelfde effect. Echter, al deze voordelen verdwijnen zodra u begint met het eten van te veel chocolade, dus hou het onder controle.

5. Het maakt je blij

Dit is iets wat we hebben allemaal gehoord over - het eten van chocolade maakt je gelukkig. Chocolade induceert de productie van een zeer krachtig hormoon serotonine. Dit hormoon is direct verantwoordelijk voor hoe je je voelt. Hoe meer serotonine produceert je lichaam hoe gelukkiger je bent. Nu weet je waarom chocolade is de comfort food van de keuze voor miljoenen vrouwen door de eeuwen heen.

Dus, om te concluderen, donkere chocolade is heel goed voor je, maar zo lang als je het eet in redelijke hoeveelheden. Niet te veel van te nemen, want niet alleen dat je al zijn voordelen zal annuleren, je zou ook schade aan je lichaam veroorzaken.

Onze selectie