5 voordelen voor de gezondheid van de zon

Directe blootstelling aan zonlicht kan zeer gevaarlijk en schadelijk, maar als met mate, kan de zon ook bescherming tegen vele ziekten. Zon, in feite, geeft ons energie die alle levende wezens nodig hebben om te leven en te groeien, en het bevordert ook onze vitamine D-productie, verbetert de stemming, en verbetert de slaap.

5 voordelen voor de gezondheid van de zon

Maar laten we eens een kijkje bij enkele van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van de zon.

1. Goede blootstelling aan de zon

Voordat we beginnen te praten over de gunstige effecten van de zon, moeten we eerst benadrukken het belang van een goede blootstelling aan zon.

Wilt u alle voordelen voor de gezondheid van de zon te genieten zonder schadelijke na-effecten, moet u absoluut vermijden overbelichting uzelf op de zon 10:00-16:00 Dit is de tijd van de dag waarop de zon op haar hoogste punt aan de hemel, en gedurende deze tijd de zonnestralen zijn de sterkste en meest gevaarlijke.

Echter, middagzon is de beste bron van UVB-stralen, die op hun beurt zijn de primaire en de meest krachtige bronnen van vitamine D. Slechts 10 tot 15 minuten van directe blootstelling aan de zon (zonder zonnebrand) kan genoeg zijn om voldoende vitamine D hoeveelheden genereren!

UVA-stralen (ochtend en middag) niet bevorderen productie van vitamine D, maar ze hebben andere grote voordelen voor de gezondheid en zijn ook minder kans op zonnebrand veroorzaken.

2. Zon en vitamine D

Zoals we zojuist hebben gezegd, zonlicht is onze primaire bron van vitamine D, ook wel bekend als de zon vitamine.

Zon, vitamine D en botten

Vitamine D is het noodzakelijk de normale bloedspiegels van calcium en fosfor handhaven.

Vitamine D helpt ons lichaam calcium op te nemen, en is daarmee verantwoordelijk voor het opbouwen van sterkere botten. Het bevordert botmineralisatie en groei, en het tekort kan in feite veroorzaken dun, zacht, breekbaar, misvormde en zwakke botten, gevoelig voor breuk.

Zon, vitamine D en kanker

Onderzoeken hebben aangetoond dat genoeg zonlicht, waardoor voldoende hoeveelheden vitamine D, kan het risico op kanker te verminderen met ten minste 60%.

Omdat het een potente celgroei regulator, kan vitamine D het ontstaan, de groei en de ontwikkeling van kankercellen en tumoren te voorkomen.

Andere zon en vitamine D voordelen voor de gezondheid

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine, die in sommige voedingsmiddelen en geproduceerd in het lichaam na blootstelling aan ultraviolette straling van de zon.

Vitamine D is essentieel voor onze gezondheid en voor de goede werking van de verschillende systemen in ons lichaam. Vitamine D deficiëntie kan leiden tot vele ziekten zoals kanker, diabetes, hart-en vaatziekten, hypertensie, miopathy, multiple sclerose osteoporose, psoriasis, rachitis, en vele andere ziekten.

 • Sunshine kan activeren vorm van cholesterol in de huid, bekend als 7-dehydrocholesterol, en omzetten in vitamine D. Daarmee zon verlaagt cholesterolgehalte.
 • Blootstelling aan de zon is zeer belangrijk voor zwangere vrouwen ook. Het helpt beschermen tegen pre-eclampsie, een zwangerschap complicatie gekenmerkt door stijgende bloeddruk en zwelling van handen en voeten. Pre-eclampsie kan leiden tot vroeggeboorte en maternale en foetale ziekte, en is ook een tweede belangrijke oorzaak van maternale en foetale dood.

Vitamine D-deficiëntie is een veel voorkomende oorzaak van preëclampsie.

3. Zon en het immuunsysteem

Een ander groot voordeel voor de gezondheid van de zon ligt in haar vermogen ligt om uw immuunsysteem te verbeteren, door het verhogen van het aantal witte bloedcellen en het bevorderen van de productie van gammaglobuline. Dit is essentieel voor je lichaam de natuurlijke afweersysteem, omdat het helpt bij het bestrijden bacteriën, schimmels en virussen, en weren infecties en ziekten. Het helpt ook de zuurstof draagkracht van rode bloedcellen.

4. Zon en voordelen voor de huid

Het is bekend dat de zon geeft je huid een gezonde gloed en een glad en stralend uiterlijk. Maar dit is nog niet alles!

 • Zon de huid stimuleert om meer bruine pigment, bekend als melanine, dat is wat maakt je gebruinde kijken produceren. De meer melanine produceert de huid, het meer beschermd is tegen schadelijke zonnestralen. In feite, als je regelmatige blootstelling aan zonlicht, zul je een natuurlijke weerstand tegen ultraviolette stralen te ontwikkelen.
 • De zonnestralen veroorzaken de bovenste laag van de huid dikker, waardoor het minder gevoelig voor schade. Matige verdikking van de huid kan zeer nuttig zijn in het beschermen van de huid tegen veroudering en andere milieu schadelijke effecten.
 • De UV-stralen hebben ook de mogelijkheid om te vechten en te doden bacteriën, virussen, gisten, schimmels, schimmels en mijten die op uw huid kunnen verschijnen.
 • Zon kan ook bijdragen tot het verminderen of zelfs wegnemen verschillende huidaandoeningen zoals acne, steenpuisten, luieruitslag, psoriasis, eczeem, voetschimmel, enz.

5. Zon verbetert de stemming en bevordert een betere slaap

Zonneschijn en beter humeur

Een van de grootste voordelen voor de gezondheid van de zon ligt in haar vermogen om onze zenuwen te kalmeren en versterken onze stemming. Het kan positieve effecten hebben op onze geest hebben en verheffen onze geest, terwijl de strijd tegen depressie en het bevorderen van rust. Al met al kan de zon ons op te vrolijken!

Sunshine, in feite, behandelingen een vorm van depressie genoemd seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), veroorzaakt door een verminderde zonlicht in de wintermaanden.

Sunshine is bekend dat serotonine verhogen in de hersenen. Verminderde winter zonlicht kan in plaats daarvan leiden tot depressie, want het maakt ons lichaam produceert twee keer zo minder serotonine in vergelijking met de zomer zonlicht. Zonlicht therapie is dan ook aangetoond dat de enige doeltreffende behandeling voor mensen die getroffen zijn door SAD zijn.

Zon en een betere slaap

Het krijgen van voldoende zonlicht helpt uw ​​serotonine niveaus hoog blijven gedurende de dag, en verhoging van de productie van melatonine in de avond.

Sterker nog, natuurlijk zonlicht remt het vrijkomen van melatonine, en de output is dan ook sterk toegenomen in de nacht, die zorgt voor het behoud van een normaal circadiaan ritme, terwijl het bevorderen van een betere slaap.

Andere voordelen voor de gezondheid van de zon

 • zon bevordert een gezonde bloedsomloop
 • voorkomt hart-en vaatziekten door het versterken van het cardiovasculaire systeem
 • stabiliseert de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk
 • verbetert de spijsvertering
 • helpt bij het balanceren van de hormonen
 • zonnestralen zijn effectief bij de behandeling van geelzucht
 • verbetert de lever-en nierfunctie

Nu voeg wat zonneschijn aan je leven en laat het ons weten als u hebt genoten van het lezen van dit bericht. Laat een reactie hieronder.

Onze selectie