8 cranberry sap voordelen voor de gezondheid

Het is niet alleen een zeer lekker en verfrissend drankje, maar cranberrysap is ook uitzonderlijk goed voor de gezondheid van uw lichaam. Het is een goede bron van vitamine C, voedingsvezels en beta-caroteen, en mineralen zoals mangaan, calcium fosfor, kalium en natrium, en veel antioxidanten bevat.

8 cranberry sap voordelen voor de gezondheid

Echter, je moet er altijd voor zorgen dat het een 100% cranberrysap, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige aroma's en kleuren toegevoegd.

Maar laten we meer te weten over cranberry sap voordelen voor de gezondheid.

1. Cranberrysap voorkomt urineweginfecties

Dit is een van de meest populaire bessensap gezondheidsvoordelen. Het drinken van een glas cranberrysap per dag kan helpen om te voorkomen dat urineweginfecties uit volledig ontwikkelen, en om de blaas en de nieren van de slechte bacteriën en schadelijke gifstoffen en afvalstoffen te reinigen.

Een reden hiervoor is dat veenbessen bevatten antioxidanten genoemd proanthocyanidinen, die E. coli bacteriën remmen plakken aan de wanden van de urinewegen.

Cranberry sap heeft ook een hoog zuurgehalte dat de uitscheiding van grote hoeveelheden hippuurzuur veroorzaakt, waardoor de blaas een minder geschikt plaats om binnendringende bacteriën die infecties veroorzaken.

2. Voorkomt de vorming van nierstenen

De hoge hoeveelheid vitamine C en andere zure bestanddelen in cranberrysap helpt de ontwikkeling van nierstenen. In sommige gevallen kan het ook helpen om ze te breken.

3. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Het drinken van cranberrysap kan het risico op hart-en vaatziekten te verminderen en het immuunsysteem versterken.

Veenbessen bevatten grote hoeveelheden polyfenolen en fytochemicaliën, die de mogelijkheid om goede cholesterol verhogen en slechte cholesterol in het bloed. Dit is uiterst belangrijk voor het behoud van een goede cardiovasculaire gezondheid.

4. Remt de groei van kankercellen

Regelmatige consumptie van cranberry sap kan voorkomen en remmen de groei van tumoren en andere kankercellen. Dit komt door krachtige antioxidanten in veenbessen, bekend als proanthocyanidinen. Deze verbindingen hebben het vermogen om vrije radicalen, en micro-tumoren en kankers voorkomen de ontwikkeling en verspreiding.

5. Voorkomt maagzweren

Cranberry sap heeft de mogelijkheid om de Helicobacter pylori bacterie te vernietigen. Het voorkomt dat het hechten tot maagwand en darmen, en remt daardoor de groei van maagzweren.

6. Vermindert tandplak en voorkomt tandbederf

Een andere grote cranberrysap voordeel voor de gezondheid! Dit geweldige sap kan ook remmen de groei van bacteriën in de mond dat tandvleesontsteking, tandplak en tand holtes en bederf veroorzaken. Zijn anti-inflammatoire effecten kunnen in plaats verminderen en verlichten parodontale problemen.

Regelmatige consumptie van cranberry sap kan dus voor zorgen schoon en gezond gebit en mond!

7. Geneest verkoudheid en gevechten luchtweginfecties

Stoffen in cranberrysap hebben de mogelijkheid om af te weren infecties en bacteriën bestrijden die rookkanalen en verkoudheid veroorzaken. Het helpt ook om keelpijn, hoesten en andere ademhalingsproblemen te voorkomen.

Cranberry sap kan bepaalde stammen van Haemophilus influenza, die een soort bacterie die meestal veroorzaakt oor en de bovenste luchtwegen, met name kinderen remmen.

8. Bevordert gewichtsverlies

Cranberry sap bevat organische zuren die vetten emulgeren. Met andere woorden, ze helpen af ​​te breken vetten in het lichaam. Daarom kan bessensap zeer nuttig zijn voor het verliezen van gewicht en onderhouden.

Al met al, cranberry sap heeft een aantal echt uitzonderlijke voordelen voor de gezondheid. Dus drink het! Als je een cranberrysap fan, neem dan deel je gedachten en tips met ons in het commentaar hieronder. Vertel ons hoe het werkt voor u!

Onze selectie