9 verrassende gezondheidsproblemen uw tandarts kan ontdekken tijdens een controle

Maakt de gedachte van het lopen in het kantoor van de tandarts je knijp je kaak en gruis je tanden? Zou je bijna liever doneren een nier dan onderwerp van jezelf aan iemand steken scherpe voorwerpen in uw mond en rondneuzen in het belang van "goede gezondheid"? Nou, zelfs als naar de tandarts gaan is het laatste wat je wilt doen, dan zouden regelmatige tandheelkundige controles bespaart u een hoop toekomstige pijn.

9 verrassende gezondheidsproblemen uw tandarts kan ontdekken tijdens een controle

Ook al is het het laatste wat je wilt doen kunnen zijn, de waarheid is dat naar de tandarts voor uw reguliere halfjaarlijkse controle ten goede komt u op meer manieren dan de voor de hand liggende van het proberen om je tanden goed te houden in uw gouden jaren. In feite, de binnenkant van je mond houdt vele gezondheids geheimen die alleen kan bespaart u een hoop toekomstige pijn als ze snel zijn opgevallen genoeg.

U ziet, ook al tandartsen zijn opgeleid en getraind om uw tanden en tandvlees gezond te houden, ze weten ook dat uw mond (en alles wat erin) gewoon kunnen onthullen tekenen van een aantal belangrijke gezondheidsproblemen voordat je eens beseft dat je ze hebt. Hier zijn negen van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die uw tandheelkundige provider kunnen opmerken tijdens een reguliere tandheelkundige checkup:

Gezondheidsprobleem # 1: problemen met de bloedsomloop

Als je tandvlees dat zijn rood, gezwollen en pijnlijk, kan het een teken dat je tandvleesontsteking die wordt geassocieerd met een groter risico op hart-en vaatziekten of een beroerte zijn. De reden, volgens Webmd, is dat de bacteriën die begint in je mondholte kan krijgen in je bloed. Als dat zo is, dan kan verrekening van een kettingreactie van ontsteking waardoor ernstige ziekten bezit te nemen van jullie.

Gezondheidsprobleem # 2: anemie

Als uw tandvlees pijnlijk zijn en bleek, kan u anemie dat is wanneer je niet genoeg rode bloedcellen hebben. Of, kan je genoeg hebt, maar ze missen de benodigde hoeveelheid hemoglobine. In principe betekent dit dat uw cellen niet genoeg zuurstof voor je lichaam om efficiënt te functioneren. Aanvullende orale symptomen van anemie kunnen je tong omvatten uitpuilende of het hebben van een gladder dan normaal oppervlak.

Gezondheidsprobleem # 3: leukemie

Als uw tandarts merkt dat uw tandvlees zijn zeer rood en ontstoken of sponzig aanvoelt, of als ze gemakkelijk bloeden, kan hij of zij worden bezorgd over leukemie, dat is wanneer je lichaam produceert overmatige abnormale witte bloedcellen. Dit interfereert met de productie van de rode bloedcellen lichaam moet uitvoeren, zuurstof, waardoor stolling en infectie gerelateerde onderwerpen.

Gezondheidsprobleem # 4: zwangerschap

Wist u dat als lucht blazen op je tandvlees zorgt ervoor dat ze te bloeden, kan dat betekenen dat je zwanger bent? Ook, op een zijde nota, statistieken blijkt dat als je zwanger bent en zijn gediagnosticeerd met tandvleesontsteking, is er een grotere kans dat je baby te vroeg en ondergewicht worden geboren.

Gezondheidsprobleem # 5: maagaandoeningen

Wanneer het glazuur op je tanden vreselijk is uitgehold, kan een maag-stoornis een onderliggende oorzaak te zijn. Als de zuren uit uw maag herhaaldelijk gedwongen terug in je mond, is haalt het glazuur weg en laat je tanden onbeschermd. Naast maagaandoeningen kan het ontbreken van deze beschermende schild ook aangeven dat iemand een eetstoornis zoals boulimia (dit gebeurt wanneer iemand gooit opzet nadat ze eten).

Gezondheidsprobleem # 6: diabetes

Slechte adem, een droge mond en tandvlees die ofwel bloeden of wijken kunnen allemaal symptomen zijn van belangrijke bloedsuiker kwesties. Als u diabetes hebt en niet uw bloedsuiker niet onder controle, heb je een hoger risico op het ontwikkelen van tandvleesaandoeningen. En, beurtelings, die met tandvleesontsteking hebben het moeilijker controleren van hun bloedsuikerspiegel. Dus, een goede tandheelkundige zorg en de regulering van de bloedsuikerspiegel gaan hand in hand.

Gezondheidsprobleem # 7: kanker

Volgens de Cleveland kliniek, als je witte zweren en vlekken in je mond die niet zijn genezen, kan dit aangeven dat je hebt orale kanker. Bijkomende symptomen kunnen ruwe plekken in en om uw mondelinge gebied, bloeden zonder aanwijsbare reden en een verandering in de manier waarop je bovenste tanden past bij uw bodem (zoals in uw beet).

Gezondheidsprobleem # 8: AIDS

Een persoon met AIDS kunnen wratten in hun mondholte, koortsblaasjes, patches die wit of grijs in hun mond of spruw zijn ervaren. Daarnaast kan aids vervoerders last hebben van een droge mond, die kunnen leiden tot zijn eigen tandheelkundige problemen, zoals tandbederf.

Gezondheidsprobleem # 9: reumatoïde artritis

Statistieken suggereren dat een persoon die lijdt aan reumatoïde artritis (RA) is acht keer meer kans te worden gediagnosticeerd met tandvleesontsteking dan iemand die niet deze diagnose heeft. Beide voorwaarden worden gekenmerkt door een ontsteking en infectie, waardoor ze een sterkere kracht om te gaan met wanneer ze samen werkt.

Dit zijn slechts enkele van de gezondheidsproblemen die uw tandarts ingewijd in voordat u eens in de gaten dat er een probleem kan worden. Dat is een deel van de reden waarom regelmatige tandheelkundige controles zijn zo belangrijk om niet alleen de gezondheid van uw gebit, maar uw totale gezondheid in het algemeen.

Een goede mondhygiëne

De banden tussen de symptomen die zich in je mond manifesteren en alle zichtbare medische omstandigheden zijn niet altijd goed bekend. Echter, een goede tandheelkundige zorg verschijnen en een gezond lichaam om hand in hand gaan.

Dus, wat kan je doen om te zorgen voor je mond zo veel als je kunt tussen de check-ups om jezelf zo gezond mogelijk te houden?

  • Bestrijk elke ochtend en elke avond je tanden met tandpasta die fluoride bevat.
  • Voor zover de tandenborstel die u gebruikt, kies dan een met een zachte haren. Ook, zorg ervoor dat u deze vervangen kwartaal dus het werkt zo effectief mogelijk. Elektrische degenen lijken de beste bij het verwijderen van afzettingen en krijgen in de kleine ruimtes tussen uw tanden en rond je tandvlees te werken, dus als dat is een optie voor je dan je zou willen om het te nemen.
  • Vergeet niet om je tong poetsen ook. Het draagt ​​een veel ziektekiemen en bacteriën zodat ze te verwijderen regelmatig is goed voor je.
  • Floss ten minste eenmaal per dag, meer als je het gevoel dat je iets vast tussen je tanden hebt.

Heeft uw tweejaarlijkse afspraak niet verwaarlozen met uw tandheelkundige provider. Uw gezondheid kan ervan afhangen.

Onze selectie