9 voordelen voor de gezondheid van watermeloen

Niets kan meer verfrissend en stimulerend op een warme zomerdag dan een koele, zoete, sappige en knapperige wig van een watermeloen. Maar naast dat zoet fris, is watermeloen ook geladen met tal van heilzame voedingsstoffen en antioxidanten bewezen talrijke positieve effecten op het menselijk lichaam en geest hebben.

9 voordelen voor de gezondheid van watermeloen

Hieronder zijn enkele van de meest verbazingwekkende en prachtige voordelen voor de gezondheid van watermeloen.

1. Voedingswaarde van een watermeloen

Dit heerlijke dorstlessende fruit zit vol met gezondheid ten goede voedingsstoffen.

  • 1 kopje (5.4 oz) van blokjes watermeloen bevat 46 calorieën, 92% water, 12 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, en 2% van de dagelijkse waarde van vezels. Het bevat geen vet en geen cholesterol, en slechts 2 gram natrium.
  • Het is een uitstekende bron van vitamine C, A en B. 1 kop, in feite, levert 21% van de dagelijkse waarde van vitamine C en 18% van de dagelijkse waarde van vitamine A!
  • Watermeloen is rijk aan kalium (4,8% DV per kopje) en bevat ook andere belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en fosfor in sporen.
  • Het bevat ook enzymen, organische zuren en natuurlijke suikers, maar het is vooral zeer rijk aan antioxidanten.

2. Watermeloen antioxidanten

Watermeloen is een uitstekende bron van vitamine C en antioxidant flavonoïden zoals lycopeen, beta-caroteen, luteïne, zeaxanthine en cryptoxanthine. Deze krachtige antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen, die worden beschouwd als een belangrijke oorzaak van veroudering en ziekte.

Watermelon bevat de hoogste concentraties van lycopeen onder alle groenten en fruit (4532 mcg/100 g). Deze ongelooflijke antioxidant heeft een uitzonderlijk vermogen om vrije radicalen die verschillende vormen van kanker veroorzaken en het is ook zeer effectief in het voorkomen van tal van hart-en vaatziekten te bestrijden.

Lycopeen helpt ook neutraliseren vrije radicalen die kunnen leiden tot ontstekingen, reumatoïde artritis, artrose, astma, beroertes en hartaanvallen. Het minimaliseert UV-schade aan de huidcellen en beschermt de huid tegen veel schadelijke en giftige luchtverontreinigende stoffen.

3. Watermeloen hydraterende voordelen

Watermeloen is 92% water en is rijk aan elektrolyten. Het helpt het lichaam te vervangen vloeistoffen en mineralen verloren door zweten, terwijl het verminderen van het risico op uitdroging. Het is een uitstekende vrucht tot de zomer dorst te lessen.

4. Ontgiftende en diuretische effecten

Watermeloen is diureticum en het helpt het lichaam te spoelen schadelijke toxines. Het zuivert de lever, stimuleert de nierfunctie en vermindert urinezuur in het bloed.

5. Energie stimuleren van eigenschappen

Watermeloen is een rijke bron van vitamine B6 en B1, en mineralen zoals magnesium en kalium in de natuurlijke energie boosters.

6. Immuniteit versterken

Een belangrijk voordeel voor de gezondheid van watermeloen ligt in het hoge gehalte aan vitamine C, lycopeen, en andere krachtige antioxidanten. Al deze verbindingen hebben een uitstekende mogelijkheid om te weren ziekten, ons lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen, en het versterken van het immuunsysteem, terwijl het verhogen van onze natuurlijke afweer.

7. Bescherming tegen macula degeneratie

Lycopeen en vitamine A in watermeloen zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van het oog verbindingen. Ze helpen ons houden goed gezichtsvermogen, terwijl die bescherming bieden tegen maculadegeneratie en andere oog gerelateerde problemen.

8. Hoge bloeddruk en hart-gezondheid

  • Kalium en magnesium in watermeloenen, en de aanwezigheid van een aminozuur genoemd citrulline, helpt hoge bloeddruk te verlagen en de algemene cardiovasculaire functie.
  • Lypocene, beta-caroteen en vitamine C kan helpen verminderen cholesterol en voorkomen dat veel hartproblemen.

9. Verbeterde seksuele functie

Watermeloen is de rijkste bron van een aminozuur bekend als citrulline. Ons lichaam citrulline naar arginine, een aminozuur dat nodig is voor de productie van stikstofmonoxide creëren.

Stikstofmonoxide is een chemische stof die helpt te ontspannen de bloedvaten, verbeteren op die manier de seksuele uithoudingsvermogen en het voorkomen van erectiestoornissen. Het is in feite een belangrijke component in het mechanisme van erectie.

Nou, is niet watermeloen gewoon geweldig? Het is sappig, sappig zoet en lekker, en geeft een ongelooflijk aantal fantastische voordelen voor de gezondheid. Waarom ga je niet vertellen over je eigen "watermeloen ervaringen en tips." Je weet wat je moet doen - gewoon schrijven in het commentaar hieronder!

Onze selectie