Alles wat u moet weten over de pil

Als u denkt over te gaan op de pil, hier zijn belangrijke feiten die u moet weten.

Alles wat u moet weten over de pil

Hormonale anticonceptie is een methode van anticonceptie oraal, in de vorm van een pil.

Er zijn veel op de markt om uit te kiezen, dus als je nog nooit hebt het gemaakt, hier is alles wat u moet weten over deze vorm van anticonceptie.

Hoe werkt het?

De combinatie van een oestrogeen en een progestageen stopt de ovulatie, in lekentaal. De pil werkt op vier manieren om het sperma te stoppen van het bereiken van een ei. In een notendop, de hormonen proberen om het ei te stoppen van wordt bevrijd uit de eierstok, en veroorzaken het slijm in de baarmoederhals dikker en minder doordringbaar geworden.

Ze ook vertragen de wijzigingen in de bekleding van de baarmoeder, zodat het niet de juiste dikte die nodig is voor de zwangerschap te bereiken, en de beweging van de eileiders welke kant van het ei van eierstok naar baarmoeder zijn.

Pillen komen meestal in verpakkingen van 21 of 28, die beide bevatten 21 pillen die actief zijn hormonen. In het grotere pakket, de laatste zeven zijn placebo's die er zijn om u eraan te herinneren om de cyclus te voltooien. In de laatste zeven dagen van het nemen van de 28 pillen, zul je ervaren bloeden, maar dit zal je lichaam nabootsen een periode. Als je de pil regelmatig, bent u beschermd tegen zwangerschap gedurende deze tijd, ook.

Kan iemand de pil te nemen?

Meer dan 100 miljoen vrouwen over de hele wereld gebruiken. Echter, de beoordeling als de pil is de ideale vorm van anticonceptie voor u is een taak voor uw arts. Aangezien veel factoren beïnvloeden de effectiviteit van de pil, zal uw OB / GYN u een check-up, een inzicht te krijgen in je leven gewoonten en plannen, en geven u een gedetailleerd antwoord op deze vraag.

Net als bij andere ernstige drugs, je mag NIET zelfmedicatie, dus een afspraak met uw gynaecoloog te bespreken aan de hand van de pil.

Hoe kan ik nemen?

De pil wordt oraal, eenmaal daags. Het is uiterst belangrijk om dit ritme aan te houden, omdat het overslaan of vergeten zelfs een pil kan invloed hebben op de cyclus en resulteren in een ongewenste zwangerschap, als je onbeschermde seks. Ik raad het nemen van hen elke dag op hetzelfde tijdstip, het hebben van hen met u te allen tijde, en het instellen van een dagelijks alarm op uw mobiele telefoon om u te herinneren.

Werkt het 100%?

Nee! Geen enkele vorm van anticonceptie is 100% fool-proof. Echter, bij correct gebruik, kan de effectiviteit oplopen tot 99,9%. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift voor verloskunde en gynaecologie is gebleken dat het ongeluk zwangerschapskans bij pilgebruiksters is ongeveer negen procent per jaar.

Dat betekent dat bij een honderdtal vrouwen die de pil in een jaar, negen zwanger zal krijgen. Dit percentage is veel lager voor spiraaltjes (0.2-0.8%), en veel hoger met condooms (18-21 procent).

Wat zijn de bijwerkingen?

Net als met andere geneesmiddelen, mag u wel of niet last hebben van de gerapporteerde bijwerkingen - misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, gevoelige borsten, verminderd libido, stemmingswisselingen...

Een veel voorkomende bijwerking is doorbraakbloedingen, ook wel bekend als spotten, omdat het slijmvlies van je baarmoeder zal worden uitgedund, kunnen kleine stukjes losraken en je eindigt met een beetje bloed op je ondergoed wanneer het niet 'die tijd van de maand ". Raadpleeg uw OB / GYN als deze symptomen niet verdwijnen, zodat hij of zij kan een andere vorm van anticonceptie te bevelen.

Zal het mijn lichaam beïnvloeden?

Een gemeenschappelijke mythe is dat je krijgt gewicht als je aan de pil. Ongeveer 60 procent van de vrouwen krijgen geen gewicht helemaal. Ongeveer 20 procent geeft aan een winst van ongeveer vier pond, en nog eens 20 procent heeft gemeld verliezen tot vier kilo. De hormonen kunnen invloed hebben op uw eetlust, maar de pil is geen excuus voor eetbuien!

Het goede nieuws is dat tal van studies hebben aangetoond dat vrouwen melden lichter en minder pijnlijke menstruatie, een lichte boob uitbreiding en clearing van huidproblemen.

Wat als ik een pil?

Raadpleeg uw arts onmiddellijk op een methode van noodanticonceptie te bespreken.

Wat als ik besluit om uit te gaan van de pil?

Als u wilt beginnen met het proberen om een baby te hebben, zal je eisprong normaal starten in ongeveer twee weken na het stoppen met het. Je menstruatie zou moeten komen 4-6 weken na de laatste pil.

Niet zeker over het nemen van de pil? Check out deze andere vormen van anticonceptie.

Laat ons weten wat zijn je ervaringen met het nemen van de pil in het commentaar hieronder.

Onze selectie