Alles wat u moet weten over keizersnede

Dr Hadley vertelt je alles wat er te weten over de beruchte C-sectie! Wanneer is het nodig? Wat moet u overwegen bij de keuze voor een keizersnede? De procedure, de risico's en de voordelen - lees er alles over ze hier!

Alles wat u moet weten over keizersnede

Met de ontwikkeling van technologie, kennis en expertise op het gebied van deze bijzondere operatie, het aantal C-profielen gedaan in de laatste 10 jaar is aanzienlijk hoger dan was het gewoon een decennium geleden. Ook de verandering in de gemiddelde jaren van de moeders te worden, stijgen in overgewicht van de bevolking en soortgelijke gezondheid gerelateerde onderwerpen zijn verantwoordelijk voor meer en meer vrouw te kiezen om te gaan voor een keizersnede in plaats van 'normale' vaginale bevalling.

En dan moet je mensen die gewoon zijn beneveld en verbijsterd door het idee van het duwen van een £ 3 baby via een klein gaatje in hun lichaam te tellen. Ja, deze dagen, veel vrouwen besluiten om de andere kant op te gaan alleen maar om te voorkomen dat het ervaren van weeën.

Dus, wanneer al deze optelt krijg je een vrij hoog aantal C-sectie procedures ieder jaar gedaan in de VS alleen al! Sterker nog, vandaag de dag, maar liefst een op de drie baby's geboren via keizersnede.

Echter, de adviezen over het onderwerp nog steeds verschillen, zelfs binnen de medische gemeenschap. Aan de ene kant heb je degenen die consistent zijn in het denken dat het enkele feit dat een keizersnede is een operatie is genoeg om te proberen en te voorkomen dat het indien mogelijk. Aan de andere kant heb je de ene heeft prees zijn voordelen - met name in de gevallen waarin het in feite de minder risicovolle optie voor de bevalling.

Het ding is er een aantal gevallen waarin een c-sectie is gewoon aanbevolen door de arts of je het wilt of niet.

Bijvoorbeeld, is het beschouwd als de beste optie voor zwaardere vrouwen (met een BMI hoger dan 30) zijn. Dit gaat over gewone logica - grotere dames hebben grotere baby's. Ook deze vrouwen hebben vaak wat gewicht gerelateerde gezondheidskwesties, zoals hoge bloeddruk, en het kan moeilijker zijn voor hen om de baby te duwen. Dit is waarom het het beste om te gaan met de keizersnede levering aan de mogelijke problemen van vaginale bevalling te voorkomen.

Dan zou het ook aan te bevelen voor oudere moeders een C-sectie te kiezen. Weer het zou minder riskant dan het indrukken van de baby uit, vooral als ze een soort van vruchtbaarheidsbehandeling die kunnen leiden tot het hebben van een tweeling, drieling enz. hebt ondergaan

Ook zou je niet geweten hebben, maar de meeste van de tijd dat vrouwen gaan door met het opwekken van weeën met medicatie en andere methoden het resulteert in het hebben van een C-sectie hebben.

Tot slot, als u al een C-sectie hebben gehad is het best je stok met het elke andere keer dat je de bevalling. Het is eigenlijk onlangs geconcludeerd dat de littekens die je hebt van de eerste keizersnede kan gewoon niet te houden in veel gevallen en je zou kunnen hebben om een ​​noodsituatie C-sectie hebben - dus het zou slim zijn om echt na te denken over uw mogelijkheden.

Dan weer hebben van meerdere c-secties is niet volledig veilig ofwel - er is een risico van het littekenweefsel verharding of de placenta abnormaal implanteren.

Andere risico's van een keizersnede zijn gerelateerd aan het simpele feit dat het is immers een operatie - kunnen er infecties, bloed doeken, bloedverlies...

Als voor de pijn elke optie heeft zijn voordelen - met een C-sectie kunt gaan door middel van levering zonder, maar het herstel duurt enkele weken, met vaginale bevalling kun je niet voorkomen dat de pijn van de bevalling, maar de herstelperiode is aanzienlijk korter - slechts een paar dagen.

De conclusie is dat er gevallen zijn waarin het is vrij duidelijk een C-sectie zou de beste keuze zijn, en in die gevallen zal uw arts aanraden. Als je hebt geen kenmerken of gezondheidsproblemen die zou vereisen dat u deze richting de keuze is aan jou nemen.

De manier om de beste keuze te maken is om een ​​goed lang gesprek met uw arts te hebben en echt kijken naar de gevolgen. Elke zwangerschap is anders, en hoewel deze informatie is een grote leidraad, als je niet zeker weet dat het beste wat je krijgen advies van uw eigen arts, die is goed geïnformeerd over uw gezondheid.

Onze selectie