De kracht van de indigo - kleur theraphy

Indigo is een van de mooiste kleuren van de regenboog. Het is een mix van paars en blauw en de kleur van de heldere nachtelijke hemel, evenals de kleur van je favoriete denim blue jeans.

De kracht van indigo en # 8211; kleur theraphy

Als u van deze kleur zo veel als ik doen, dan lees hieronder voor meer informatie over de verbazingwekkende kracht van indigo uit te vinden en te ontdekken hoe het kan invloed hebben op je lichaam en geest.

Een paar fundamentele feiten over indigo...

1. Indigo is gerelateerd aan de voorhoofdschakra of derde oog, die precies in het midden van het voorhoofd. De organen verbonden met dit chakra zijn ogen, lagere hoofd en sinussen, terwijl de endocriene klier is de hypofyse.

2. Indigo heeft een kalmerend en kalmerend effect en het is de kleur geassocieerd met zelf-verantwoordelijkheid, maar ook met geloof en vertrouwen in je intuïtie en instincten.

3. Enkele van de positieve aspecten van de indigo kleur (dwz wanneer de indigo kleur of het voorhoofd chakra is gebalanceerd) zijn: hoge intuïtie, verbeelding, trouw, onbevreesdheid, loyaliteit, empathie, plichtsbetrachting, en het zijn praktisch, idealistisch en wijs.

De negatieve effecten van de indigo kleur (dwz wanneer de indigo kleur of het voorhoofd chakra uit balans is) zijn: onrealistisch idealisme, angst, afscheiding van de realiteit, intolerantie, afgescheidenheid, onpraktisch, onbedachtzaam, timide, evenals het krijgen van depressieve gemakkelijk.

Complementaire kleur

De complementaire kleur van indigo is oranje.

Fysieke aandoeningen die kunnen worden behandeld met indigo

Indigo is koeling, samentrekkend, pijnstillend, en verdoving. Het wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum en is nuttig bij het behandelen oog, oor, sinus, neus en keel problemen, en migraine. Het is een goede bloedzuiverend, het vermindert en stopt overmatig bloeden, en het verbetert gespierde tonus.

Psychologische effecten van indigo

Indigo is een sterk kalmerend middel dat diepe slaap induceert. Het heeft een zeer kalmerend effect en het kan angst, frustratie en verlegenheid te elimineren, en het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn.

Indigo kan ook zeer nuttig bij de bestrijding van verslavingen, evenals in de behandeling van psychische problemen zoals hallucinaties en psychose.

Overdosis van indigo

Overmatig gebruik van indigo kan depressie en een gevoel van eenzaamheid en onthechting veroorzaken. In sommige gevallen kan het ook leiden tot egomania.

Het moet altijd worden afgewogen met oranje.

Gebruik en slijtage indigo wanneer:

  • Je voelt je angstig en gefrustreerd;
  • Als u nodig hebt om uw zenuwen te kalmeren;
  • Als je problemen hebt in slaap vallen;
  • Wanneer u gehoorproblemen;
  • Wanneer u hoofdpijn;

Kleurentherapie en de kracht van de indigo in je dagelijks leven

1. Indigo is niet geïndiceerd voor entertainment gebieden, maar het is een uitstekende keuze voor rustplaatsen, behandelkamers, aparte retraites, en slaapkamers. Het is een kleur die innerlijke rust bevordert en stimuleert de productie van melatonine, dat helpt ons in slaap vallen. Probeer te slapen op indigo gekleurde vellen of draag indigo nachtjaponnen - het werkt geweldig!

2. Indigo is ook een zeer geschikte kleur voor studies en bibliotheken - het opent intuïtie, een groter bewustzijn, waarneming en verbeelding, en stimuleert het intellect.

3. Een splash van indigo hier en daar zal u helpen zich ontspannen en meer intuïtief. Je kunt dragen indigo kleding of accessoires, gebruik indigo gekleurde bollen of nachtlampjes, sieren uw huis met indigo gekleurde bloemen, of slijtage of vertoning indigo edelstenen rond uw huis, zoals azurite, blauwe saffier, spinel, sodaliet, indigo jade, lapis lazuli en covelite.

Als u deze tips en als je probeert het opnemen indigo in je dagelijkse leven, zal je zeker gaan voelen alle van de hierboven genoemde verbazingwekkende effecten van deze kleur. Laat ons weten wat je van het en neem dan, deel uw mening met ons in het commentaar hieronder!

Onze selectie