De meest voorkomende soa's

Het is echt belangrijk om op koers te blijven met uw gezondheid, en worden goed geïnformeerd over mogelijke gezondheidsproblemen die kunnen optreden. Wij presenteren u Dr Hadley's spoedcursus in de meest voorkomende soa's, oorzaken, symptomen, manifestatie en de behandeling.

De meest voorkomende soa's

Zoals jullie allemaal weten SOA is een afkorting voor de term seksueel overdraagbare aandoening. Dit betekent dat deze ziekten worden meestal overgedragen via geslachtsgemeenschap (niet per se door middel van penetratie, maar door andere seksuele activiteiten waarbij geen penetratie ook).

Wanneer ze horen STD, de meeste mensen denken HIV. Dat is natuurlijk juist, aids is een van de meer serrious soa's die er zijn, maar het is zeker niet de enige. Hier zijn de meest voorkomende:

1. Condylomata accuminata

Dit zijn genitale wratten veroorzaakt door Human Papilloma Virus. De meest voorkomende types 6, 11, 16, 18, 31 of een combinatie van deze. Ze kunnen op de vulva, vagina, anus, cervix of de penis en het anale gebied bij mannen. Zij kan eruit zien als kleine warth-achtige gezwellen, maar ze meestal verspreid naar smal-based gesteelde bloemkool gezwellen vormen. Dus kunnen ze verschijnen in een klein groepje of in vele groepjes die variëren in grootte.

Uiteraard zijn zij seksueel overdraagbare, maar de infectie niveau is in feite matig. De infectiviteit eigenlijk vermenigvuldigt rijk wanneer de immuunrespons wordt verlaagd - bij patiënten met HIV, zwangere vrouwen, rokers of wanneer er ondervoeding. De incubatie duurt van 2/3 weken tot 7-9 maanden na blootstelling, maar zelfs meer in sommige gevallen.

Het allerbelangrijkste is om ze uitgecheckt, en onder controle met de juiste behandeling in overeenstemming met het advies van uw arts, want er is een kans dat ze zich kunnen ontwikkelen tot kanker. Deze kans is verhoogd bij mensen met atypische en hardnekkige wratten, in welk geval een uitstrijkje en colposcopie / biopsie wordt niet alleen aanbevolen, maar noodzakelijk!

2. Trichomonas vaginitis

Dit is STD veroorzaakt door Trichomonas - peervormig eencellige protozoa, iets groter dan de witte bloedcellen, die zeer beweeglijk. Hoewel het wordt beschouwd als een SOA kan ook worden overgedragen via toiletbrillen, washandjes, douche materiaal, of zelfs van een bad.

Het is meestal niet symptomatisch voor bij mannen, maar ze kunnen een zender te zijn, en meestal doen dit aan hun partners. Wat interessant is, is dat het ook asymptomatische in 50% van de getroffen vrouwen. Voor de overige 50% van de klachten zijn: ernstige vulvaire en vaginale oedeem, ontvelling, jeuk of een branderig, onwelriekende en schuimig dunne groengele afscheiding, rode vlekken op de baarmoederhals en vaginale slijmvliezen (meestal genoemd aardbei pleisters).

Trichomonas voorkeur een pH hoger dan dat van een normale vagina en kunnen daarom sneller vermenigvuldigen tijdens of onmiddellijk na de menstruatie of zwangerschap

Beheer en behandeling zijn zeer belangrijk omdat trichomonas bacteriën kunnen dragen in de buizen en veroorzaken PID of andere gezondheidsproblemen. Er zijn vele vaginale crèmes die kunnen worden gebruikt op aanbeveling van de arts en er medicatie wordt niet alleen voor de patiënt maar ook voor hun partners. Het is niet aan te raden om het te behandelen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, maar na, of eerder, moet u zeker uw arts raadplegen en beheren van het probleem.

3. Chlamydia

Dit is de meest voorkomende soa. Chlamydia is in feite een gram-negatieve intracellulaire parasiet die kleiner dan bacteriën en groter dan virussen. Het is verantwoordelijk voor een groot aantal ziekten, waaronder: PID, nongonococcal (en postgonococcal) urethritis, Chronische conjunctivitis (die blindheid kan veroorzaken), Chlamydiae blenorrhea (meestal aangegaan door de foetus via passage door een geïnfecteerd geboortekanaal). Ook is chlamydia geassocieerd met onvruchtbaarheid, doodgeboorte en foetale verspilling, neonatale infecties, cervicale dysplasie en veel meer voorwaarden.

Het kan asymptomatisch zijn, maar de meest voorkomende symptomen zijn: mucopurulente stinkende vaginale afscheiding drainage van de baarmoederhals, erytheem, oedeem, cervicitis, bloedingen, urethritis etc.

Wat echt belangrijk is om te weten dat katoen swaps zijn absoluut TOXIC voor chlamydia - altijd gebruik synthetische om het gebied te wisselen. Voor verdere behandeling in overleg met uw arts en volg zijn advies, overweegt veel dingen die fout kunnen gaan met deze aandoening.

4. Herpes simplex virus

Er zijn 2 types van herpes virus dat kruis reagerende antilichamen hebben: type I en type II. Type I is bijna altijd niet-genitaal, het is mondeling. Type II is bijna altijd GENITALE. De primaire infectie komt meestal na de puberteit in de jaren wanneer je seksueel actief zijn. Dit manifesteert zich als een vesiculaire huiduitslag en slijmvliezen veroorzaakt door herpes virus.

Herhaling van het herpes virus kan worden veroorzaakt door ziekte, emotionele stress, intens zonlicht, genitale irritatie, menstruatie, slechte voeding. In recidiverende letsels vaak minder talrijk en kleiner, terwijl ze meestal groter en gebiedsdekkender in de eerste episoden.

De incubatietijd gemiddeld op 6 dagen, maar kan overal duren tussen de 2 en 20 dagen. Behandeling en het beheer is sterk afhankelijk van de vraag of je zwanger, seksueel actief bent, en of het een primaire of een recidief dat is waarom je nodig hebt om te overleggen met uw arts om de juiste advies, tests en medicijnen krijgen.

5. Gonorroe

Gonococcus kan invloed bindvlies van de ogen, mannelijke urethra, vrouwelijke voortplantingssysteem en het rectum. Wat interessant is, is dat een eerdere infectie doet verleent antilichamen maar heeft immuniteit niet toekennen.

Het is vaak asymptomatisch, maar enkele van de symptomen kunnen zijn: urinaire frequentie, licht brandend gevoel tijdens het urineren, de vorming van pus in de buizen, afvoer van pus uit de plasbuis, etc. De meest voorkomende symptomen zijn koorts, misselijkheid, buikpijn, gevoeligheid etc.

Het begin is 3 tot 7 dagen na de eerste menstruatie na de behandeling.

Voor zover de behandeling gaat, nogmaals, overleg met uw arts is van cruciaal belang om de juiste te krijgen, aangezien hoe het beheer van deze aandoening verschilt voor zwangere en niet-zwangere patiënten.

6. Pediculosis schaambeen

Algemeen bekend als krabben. Dit is een aantasting van de vulva veroorzaakt door krab luis, Phthirus pubis of de neten. Het kan worden gecontracteerd door contact met een besmet persoon, of via voorwerpen zoals kleding, handdoeken, beddengoed etc.

Patiënt zal zeer waarschijnlijk merken luizen of neten op lichaamshaar (hoewel het ongemerkt kan gaan). Meestal is het de schaamhaar die zullen worden getroffen, maar in sommige gevallen kunnen ze ook worden gevonden in de maag haar, op de dijen en zelfs op de wimpers of wenkbrauwen.

Behandeling is enigszins vergelijkbaar met de behandeling van hoofdluis, maar nogmaals, het is van cruciaal belang om doktersadvies te volgen.

7. Syphilis

Dit is een acute en chronische STD. Het is zeer besmettelijk, en vanaf het moment dat de laesies aanwezig zijn krijgen van iemand die besmet is waarschijnlijk gebeuren.

Incubatie van de primaire fase is 10-90 dagen (gemiddeld op 21). Laesies in deze fase, met een of meerdere, zijn zo mild dat ze vaak onopgemerkt blijven. In principe wat er gebeurt is dat de zweer die zich vormt is oppervlakkig en pijnloos. Dus, indien onbehandeld, tekenen en symptomen verdwijnen spontaan in 3 tot 5 weken.

Maar de infectie is nog steeds aanwezig en het is nog lang niet voorbij - daarna komt de secundaire fase. Incubatie voor de secundaire fase is 17 dagen tot 6 maanden na contact. Typische symptomen zijn een pijnloze uitslag overal op het lichaam, koorts, lethargie, hoofdpijn, gewichtsverlies, anorexia enz. Als dit niet behandeld wordt, tekenen en symptomen verdwijnen spontaan in 2-8 weken (gemiddeld over 4 weken).

Na de secundaire laesies zijn verdwenen - begint de latente fase. De infectie is slapende in het lichaam. Maar zal zelf enkele jaren later manifesteren als een multi-orgel degeneratie.

Zo zie je dat deze is niets om kind over. Als je eenmaal besmet bent, ook al zijn er behandelingen beschikbaar zijn, is het zeer waarschijnlijk dat u positief voor het leven zult blijven. Dit is de reden waarom op tijd vangen is het zeer belangrijk - het krijgen uitgecheckt op regelmatige basis, het verzorgen van jezelf, en het verzorgen van een verblijf beschermd is belangrijk, niet alleen om syfilis te stoppen, maar al het bovenstaande!

Onze selectie