Gezondheid voordelen van stevia

Naast zijn aangename, zoete smaak, Stevia heeft tal van voordelen voor de gezondheid je zeker moet ontdekken.

Gezondheid voordelen van stevia

Gewoon om te beginnen, heeft deze fantastische fabriek al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van Zuid-Europa om hun dranken te zoeten, alsook aan verschillende gezondheids-en huidproblemen te behandelen. Maar, hebben een kijkje hieronder om uit te vinden veel meer over gezondheidsvoordelen van stevia en de verschillende manieren om zijn verbazingwekkende blaadjes gebruiken.

Stevia is een natuurlijke no-calorie zoetstof die stoepranden emotionele eetlust

Stevia is een uiterst nuttig hulpmiddel bij gewichtsverlies programma's - het is een natuurlijke niet-vette en niet-calorische zoetstof die niet over een van de ongezonde nadelen van geraffineerde suiker.

Stevia's zoetkracht worden bepaald door de aanwezigheid van glycosiden (steviosiden en rebaudiosides), die het lichaam niet metaboliseren, wat betekent dat je niet assimileren een van de calorieën die deze plant bevat.

Het bevat vele nuttige voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, koolhydraten, ijzer, calcium, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zink, rutine, vitamine A en C en een bepaald type van olie, die 53 andere elementen bevat.

Stevia heeft een aangename drop-achtige smaak die gemakkelijk kan voldoen aan onze behoefte aan zoet en rustig de emotionele en nerveuze honger. Het is een perfect alternatief voor ongezond en mesten snacks, en heeft vele gunstige effecten. Het helpt ook de spijsvertering en verbetert de gastro-intestinale functies.

Slechts 15 tot 20 druppels stevia vloeibaar concentraat, genomen 30 minuten voor de maaltijd, kan sterk verminderen psychologische eetlust en verlengen het gevoel van volheid en verzadiging.

Dit geweldige zoete plant kan gebruikt worden in 3 verschillende vormen aan ieders behoeften te voldoen:

  • Verse bladeren
  • Blad poeder (20 tot 30 maal zoeter dan suiker)
  • Poedervorm extract (250 tot 300 keer zoeter dan suiker)

Stevia zorgt voor de juiste bloedsuikerspiegel

In tegenstelling tot suiker, stevia heeft vele voordelen voor de gezondheid, waarvan de belangrijkste zijn diabetes en hypoglykemie controle en beheer. Stevia heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel, zoals fructose of geraffineerde suiker, en dit enorm helpt het lichaam op natuurlijke wijze onderhouden een goede glucosespiegels.

Het is ook hoog in chromium dat de afgifte van insuline in de bloedstroom verhoogt, wat op zijn beurt verlaagt bloedsuikerspiegel.

Er zijn veel meldingen van mensen die hun bloedsuikerspiegel hebben verminderd door inname van 20 tot 30 druppels stevia vloeibaar concentraat bij elke maaltijd geweest.

Stevia heeft ook een aantal efficiënte tonifying eigenschappen en kan helpen verhoging van de energie niveaus en het verbeteren van de mentale activiteit van mensen die last hebben van hypoglykemie.

Bescherm uw tanden, huid en haar met stevia

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat stevia is fluoride compatibel en kan tandplaque vorming te verminderen, en bijgevolg cariës te verminderen.

Zijn antibacteriële eigenschappen kan ook remmen de groei van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tandbederf, holten, gingivitis, en zweertjes in de mond problemen. Daarom stevia is een van de belangrijkste bestanddelen van veel tandheelkundige producten, zoals tandpasta's en mondwaters.

Een van de voordelen van stevia vloeibaar concentraat, dat is nog niet goed onderzocht, is ook zijn huid helende eigenschap. De inheemse Gurani Indianen van Paraguay, evenals andere mensen die bekend zijn met deze plant, heb het gebruikt voor honderden jaren aan huid vlekken, dermatitis, seborroe, eczeem en huiduitslag genezen.

Het lijkt echter dat rechtstreeks op wonden en delen, heeft de mogelijkheid om littekens en-merken. Er wordt ook gezegd om rimpels te verminderen en te verzachten en kalmeren de huid, het haar en de hoofdhuid.

Verse bladeren worden gebruikt als gezicht packs, terwijl vloeibaar concentraat direct in het gezicht kan worden toegepast of verdund in maskers, zeep en shampoo.

Concluderend en al haar voordelen beschouwd, Stevia is een plant die regelmatig moeten worden gebruikt als een gezonde en integraal bestanddeel van uw dagelijkse zoete maaltijden en drankjes.

Hebt u persoonlijk ooit gebruikt stevia om punch smaak van uw gebakken goederen en smoothies? Zo ja, deel het met ons in de comments en vertel ons over een aantal andere voordelen van stevia, die niet hebben genoemd.

Onze selectie