Gezondheid voordelen van vitamine E

Vitamine E is een vet oplosbare vitamine die ons lichaam niet kan produceren op zichzelf, en moet worden verkregen door middel van natuurlijke bronnen of voedingssupplementen. Ik

Gezondheid voordelen van vitamine E

Het bestaat in 8 verschillende vormen, tocoferol het meest actieve. Tocoferol is een krachtige antioxidant, en dat is waar tal van voordelen voor de gezondheid van vitamine E komen meestal uit. Maar laten we eens een kijkje bij enkele van hen.

De antioxiderende activiteit van vitamine E

Ontdekt in 1922, is vitamine E altijd trok een enorme hoeveelheid aandacht van wetenschappers uit verschillende vakgebieden. De reden hiervoor ligt in de krachtige antioxidant activiteit.

Zoals we eerder hebben gezegd, vitamine E is een vetoplosbare vitamine opgeslagen in de lever, waardoor de capaciteit om vrije radicalen die celstructuur veroorzaken te bestrijden heeft. Samen met vitaminen C, B3, selenium en glutathion, vitamine E bestrijden en voorkomen van de oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen en beschermt zo het lichaam tegen vele ziekten.

Vitamine E beschermt ook vitamine A, en andere antioxidanten in voedingsmiddelen van worden geoxideerd, en zo fungeert als conserveermiddel.

Al met al, het zijn zo'n krachtige antioxidant, vitamine E speelt de belangrijkste rol in vele fysiologische processen, en heeft een eindeloos aantal voordelen voor de gezondheid. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste.

Bescherming van de huid-en haarverzorging

Een van de grootste gezondheidsvoordelen van vitamine E ligt in haar vermogen om onze huid tegen ultraviolette straling en ozon, die enkele van de belangrijkste oorzaken van voortijdige veroudering en huidkanker.

Het helpt ook de huid behoudt zijn natuurlijke vochtgehalte en herstellen van acne en littekens. Het heeft de capaciteit om de snelheid van de huid celregeneratie.

Vitamine E is een belangrijk haarverzorging vitamine, voor het verhoogt de bloedcirculatie naar de hoofdhuid.

Preventie van kanker

Onderzoeken hebben aangetoond dat voldoende hoeveelheden van vitamine E het risico van prostaatkanker en blaaskanker kan verminderen. Vitamine E beschermt tegen oxidatieve DNA schade in menselijke cellen en remt de groei van kankercellen.

Anti-inflammatoire en pijnbestrijding eigenschappen

Studies hebben ook aangetoond dat vitamine E kunnen bestrijden en verlichten artritis, reuma, astma en andere inflammatoire aandoeningen en ziekten. Het kan ook verlichting van artritis pijn.

Cholesterolverlaging en de preventie van coronaire hartziekten

Een ander fantastisch voordeel voor de gezondheid van vitamine E ligt in zijn vermogen om de oxidatie van cholesterol te remmen, en het daarmee voorkomen dat ze in slechte cholesterol. Daarom, vitamine E is zeer nuttig bij het voorkomen van de vorming van bloedstolsels, die kan leiden tot beroertes, hartaanvallen en coronaire hartziekten.

Met andere woorden, vitamine E verdunt het bloed en verbetert de doorbloeding.

Hersenfunctie

Vitamine E helpt het behoud van een goede hersenfunctie en het geheugen op oudere leeftijd. Het is nuttig bij het voorkomen van Alzheimer, Parkinson, multiple sclerose en beroertes, evenals bij de behandeling van migraine.

Visie problemen

Vitamine E helpt ook de ogen gezond te blijven. Het is belangrijk bij het voorkomen en verminderen van cataract en maculaire degeneratie.

Circulatie

Deze vitamine verlaagt de bloeddruk en helpt bloedarmoede en spataderen te voorkomen.

Natuurlijke bronnen van vitamine E

Menselijk lichaam kan geen vitamine E zelf, en het is daarom belangrijk om voedingsmiddelen die het bevatten consumeren. Echter, een vitamine E deficiëntie is zeldzaam, want het is een vet oplosbare vitamine die ons lichaam kan vastleggen voor maximaal 6 maanden.

Goede natuurlijke bronnen van vitamine E zijn:

 • plantaardige oliën (maïs, saffloer, soja, zonnebloem)
 • olijfolie
 • zonnebloempitten
 • verrijkte granen
 • amandelen
 • pinda's
 • eieren
 • donkergroene groenten (mosterd greens, boerenkool, asperges, boerenkool, spinazie, broccoli)
 • mango's
 • avocado's
 • vlees

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) voor vitamine E

Volgens de National Institutes of Health Office van voedingssupplementen, de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine E is als volgt:

 • 0-6 maanden 4 mg (6 IE)
 • 7 - 5 maanden mg (7,5 IU)
 • 1 - 3 jaar 6 mg (9 IE)
 • 4 - 8 jaar 7 mg (10.4 IE)
 • 9-13 jaar 11 mg (16.4 IE)
 • 14 jaar en maximaal 15 mg (22,4 IE)
 • Zwangerschap 15 mg (22,4 IE)
 • Lactatie 19 mg (28.4 IE)

Hopelijk dit bericht geholpen heeft te begrijpen beter alle belangrijke voordelen voor de gezondheid van vitamine E. Eventuele vragen of ideeën? Laat het ons weten in het commentaar hieronder.

Onze selectie