Hoe maak je een bijensteek in 3 eenvoudige stappen te behandelen

Een bijensteek laat je meestal met een zwelling en (on) draaglijk jeuk. Hier zijn de 3 stappen die u moet volgen om een ​​bijensteek te behandelen en te ontdoen van de zwelling kan veroorzaken.

Hoe maak je een bijensteek in 3 eenvoudige stappen te behandelen

Het krijgen gebeten door een bij misschien een beetje onaangenaam en zelfs pijnlijk, maar gelukkig kunt u het in een paar minuten te behandelen. Het enige belangrijke is om onmiddellijk te handelen en zorg ervoor dat je de stinger hebt verwijderd en stopte het gif zich verspreidt.

Een typische reactie op een bijensteek met roodheid, een kleine zwelling en jeuk draaglijk. Hoe ooit, het moet niet worden gemengd met een allergische reactie.

Als iemand allergisch is voor bijensteken, kunnen hun reactie omvatten ernstige zwelling, ondraaglijke jeuk, en zelfs moeite met ademhalen of slikken.

Dit soort reactie vereist een professionele, dus het is belangrijk dat ze een arts diensten.

Typische bijensteek symptomen kunnen gemakkelijk worden behandeld. Dit is wat je moet doen:

1. Verwijder de stinger

Wanneer een honingbij bijt, laat meestal zijn angel achter. Gebruik een pincet om de angel uit de huid te verwijderen. De stinger is verbonden aan de bijen gif sac, dus wees voorzichtig het gif sac niet te knijpen, want dit zal nog meer gif vrij.

2. Was het gebied

Was het gebied met water en een milde zeep. Goed afspoelen met koud water. Je kan ook gebruik maken van wat zuiveringszout - het helpt neutraliseren het gif.

Na het reinigen van de zwelling, pak wat ijs en pas het toe op de gezwollen gebied. Ijs zal helpen het afkoelen, dus het zal niet zo veel pijn doen en het zal de zwelling onder controle te houden.

3. Verlichten de pijn

Na de behandeling van de beet, gebruiken Ibuprofen te helpen verlichten van de pijn. Als de gezwollen gebied jeukt, gebruik een antihistaminicum of Calamine lotion te helpen kalmeren het gebied.

Topische steroïden verlichten de jeuk - aanbrengen Cortaid of Dermolate aan de beet zou kunnen helpen. Als u niet beschikt over een van deze, moet het toepassen van ijs om de zwelling te helpen, ook.

Onze selectie