Hoe maak je een tampon goed wordt ingebracht voor het eerst

Het inbrengen van een tampon voor de eerste keer is niet zo moeilijk en eng als het klinkt! Tampons zijn een veilige, makkelijk te gebruiken en gezond alternatief voor maandverband, en op de juiste wijze geplaatst zullen ze geen ongemak of pijn veroorzaken.

Hoe maak je een tampon goed wordt ingebracht voor het eerst

De volgende instructies over hoe je een tampon goed wordt ingebracht zijn bedoeld om u te helpen ontspannen en maak uw eerste inbrengen makkelijker en minder beangstigend.

Instructies

De beste tijd voor het inbrengen van de tampon voor de eerste keer is tijdens de zware tijd van je menstruatie. Hierdoor kan de tampon gemakkelijker glijden in je vagina.

1. Was uw handen en uitpakken van de tampon. De grotere buis die de tampon bevat is het deel dat in de vagina wordt geplaatst, terwijl de kleinere onderste buis (die met de draad opknoping out) dient om de tampon duwen inch

2. Ontspan. Als je spieren gespannen zijn, zal het inbrengen moeilijker.

3. Kies de positie die het meest comfortabel is voor u om de tampon in te brengen. U kunt zitten, staan ​​of hurken, maar je moet altijd je benen licht gespreid. Als je staat, kunt u er een voet op de wc-bril, bad of stoel.

4. Nu, kijk naar de tampon. U gegroefde ringen zien onderaan de grotere, buitenste buis, precies op het punt waar het de kleinere binnenbuis. Plaats uw duim en uw middelvinger op deze ringen en houd de applicator stevig vast, met de punt van de buitenste buis naar je lichaam. De tube met het snoer opknoping uit moet worden opgemerkt in de andere richting, weg van uw lichaam.

5. Gebruik je andere hand de schaamlippen (de plooien van de huid rond de vaginale opening) te openen, en plaats de punt van de grotere buis bij de opening van je vagina.

6. De vagina schuin naar boven en naar de achterkant van je lichaam. Dus, duw de applicator binnenkant, met als doel voor de kleinere rug. Stop wanneer de buitenste buis is volledig in de vagina, en je vingers raak je vaginale opening.

7. Gebruik nu je wijsvinger om delicaat duwen de kleinere, binnenste buis door de buitenste buis totdat het volledig erin. Dit duwt de tampon uit de buitenste buis en in je vagina.

8. Verwijder je wijsvinger van de punt van de binnenband en zorg ervoor dat de snaar vrij hangt.

9. Met je duim en je middelvinger verwijder voorzichtig beide buizen van de vagina. Zorg weer ervoor dat de string is zichtbaar, toegankelijk en gratis uit opknoping van uw vaginale opening.

10. Om de tampon te verwijderen, voorzichtig en gestaag trekken de terugtrekking snaren naar beneden en naar voren, in dezelfde hoek waaronder de tampon is ingevoegd. De gebruikte tampon kan worden door het toilet gespoeld.

11. Zodra u de buizen hebt verwijderd, en als de tampon goed is ingebracht, mag je niets voelt.

Als je voelt echter ongemakkelijk, dat betekent dat de tampon niet juist is geplaatst en dat het niet is ver genoeg geplaatst in het vaginale kanaal. Als dit gebeurt, neem het uit, ontspan en probeer het plaatsen van een nieuwe, frisse tampon een beetje dieper in de vagina.

Tips en waarschuwingen

1. Verander je tampon minstens om de 4 tot 6 uur, en gebruik een kussen 's nachts als je slaapt meer dan 6 uur.

2. Was altijd uw handen voor en na het veranderen van je tampon.

3. Heb tampons niet gebruiken om je vaginale afscheiding absorberen - ze zijn alleen bedoeld voor het opvangen van de menstruatie.

4. Denk er altijd aan de oude tampon te verwijderen voordat u de nieuwe!

5. Zorg ervoor dat u de juiste tampon absorptievermogen kiezen, afhankelijk van uw stroom. Draag kleiner formaat tampons tijdens lichte stroming en groter tampons wanneer uw menstruatie is zwaar.

6. Een zeer klein aantal vrouwen (minder dan 2 procent) worden geboren met een zeer kleine opening in hun maagdenvlies, die hen ervan weerhoudt het plaatsen tampons. Als dit het geval is, moet u uw arts raadplegen, want hij staat om u te helpen.

Belangrijk!

Naar aanleiding van de hierboven genoemde tips helpen u voorkomen dat de ontwikkeling van TSS (Toxic Shock Syndrome), dat is een zeer zeldzame maar zeer gevaarlijke infectie. Het kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen, maar vooral vrouwen treft die tampons dragen

De tampon zelf niet TSS veroorzaken, maar als links in de vagina voor een langere periode, kan een vriendelijk (warme en vochtige) omgeving voor de groei van verschillende soorten bacteriën. Staphylococcus aureus is een van hen, en is de bacterie die TSS veroorzaakt.

Zoals we zojuist hebben gezegd, TSS is een zeer zeldzame ziekte, maar het is wel goed om te leren om de symptomen te herkennen. De belangrijkste daarvan zijn: een plotselinge hoge koorts, een zonnebrand-achtige uitslag, braken, diarree, spierpijn en duizeligheid.

Vergeet niet dat...

1. Volgens de medische wetenschap, kan een meisje haar maagdelijkheid niet verliezen met een tampon, maar alleen met een opgerichte penis ingebracht in de vagina.

2. Een tampon kan niet verdwalen in je buik of je lichaam - het blijft in je vagina, omdat je baarmoederhals blokkeert de weg.

3. Je bent niet te jong om tampons te dragen als u al uw periode zijn begonnen.

Hopelijk dit bericht je geholpen heeft zich meer comfortabel met tampons. Laat het ons weten.

Onze selectie