Hoe om op natuurlijke wijze voorkomen en behandelen van de ergste hoofdpijn

Je weer wakker met een doffe pijn in je hoofd? Wie geen last heeft van pijnlijke hoofdpijn kan het gevoel van wanhoop, angst en zelfs woede die je elke keer een nieuwe hoofdpijn begint overwint niet begrijpen. Natuurlijk, iedereen heeft een ernstige hoofdpijn nu en dan en het is ok om ze te behandelen met pillen in deze gevallen.

Hoe om op natuurlijke wijze voorkomen en behandelen van de ergste hoofdpijn

Echter, wanneer u last heeft van chronische hoofdpijn, een leven zonder pijnstillers lijkt bijna onvoorstelbaar, je benodigdheden thuis te houden, in je tas, in een lade op het werk. In de tijd, val je in een vicieuze cirkel, aan de ene kant kun je niet maken de pijn weg te gaan zonder pillen, aan de andere veelvuldig gebruik van pijnstillers lokt nieuwe hoofdpijn (een aandoening die een rebound hoofdpijn)

Hoe je vreselijke hoofdpijn te behandelen zonder pillen? Hier is een leidraad om u te helpen bestrijden uw hoofdpijn en vermindering van het gebruik van drugs tot het minimum.

Stap nr. 1. Identificeer het type hoofdpijn

Degenen van jullie die problemen hebben met hoofdpijn hebben, zijn waarschijnlijk bekend met de meest voorkomende hoofdpijn types: migraine en spanningshoofdpijn. Toch, afgezien van deze twee zijn er nog andere voorwaarden die hoofdpijn je moet weten over veroorzaken.

Waarom is dit belangrijk? Om uw specifieke aandoening succesvol te behandelen, moet je het soort hoofdpijn je hebt identificeren. Een persoon die lijdt aan bv. migraine is gevoelig te lijden onder andere hoofdpijn types zoals spanning of cluster hoofdpijn. Bovendien gebeurt het vaak dat de persoon worstelt met een combinatie van 2 of meer typen hoofdpijn. Tenzij je weet dat de manifestatie van elk type, de juiste diagnose en behandeling kan niet worden ingesteld. Hier is de lijst van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn:

1. Migraine

Vrouwen worden meer getroffen door deze vorm van hoofdpijn, waarschijnlijk vanwege de hormonale veranderingen het lichaam gaat door. De migraineaanval begint meestal met een matige pijn in een deel van het hoofd, misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geuren. Binnen 30-40 minuten (als er geen medicijn wordt genomen) de pijn kan ondraaglijk worden en een persoon kan zelfs braken beginnen. In het ergste geval kan de pijn duren tot 72 uur.

2. Spanningshoofdpijn

Zij worden gekenmerkt door een pijn of constante druk in de kop, bij de slapen en bij de achterkant van het hoofd. Ook al zijn ze niet zo moeilijk te hanteren als migraine, ze zijn saai en kan uw dagelijkse activiteiten belemmeren.

3. Sinus hoofdpijn

Onder mensen die lijden aan acute of chronische sinusitis, hoofdpijn komen vaak voor en ze stoppen meestal na de primaire ziekte is genezen. Sinus hoofdpijn worden door een milde erkend te sterke pijn in het voorhoofd, bovenste bot van de neus, onder de ogen, je kunt zelfs het gevoel dat je boventanden zijn pijn. De pijn wordt erger als je lager uw hoofd. Deze vorm van hoofdpijn begint meestal tijdens de nacht, wanneer je in een liggende positie en loopneus is niet mogelijk. Als je lijdt aan chronische sinusitis, volg het advies van uw arts zorgvuldig; gebruiken zoutoplossing neussprays minstens een keer per dag (vooral 's avonds) en houdt je immuunsysteem sterk.

4. Hoofdpijn verbonden met allergieën

De situatie met deze vormen van hoofdpijn is vergelijkbaar met die met sinus hoofdpijn. Bestrijding van de congestie je neus en het innemen van medicijnen tegen allergische rhinitis kan helpen. U moet ook controleren of u een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen zoals melk, gluten, pinda's, levensmiddelenadditieven etc zijn, aangezien intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen hoofdpijn, maagproblemen en neusverstopping kan veroorzaken.

5. Hoofdpijn verbonden met de bloeddruk

Veranderingen in bloeddruk, lage of hoge veroorzaken vaak hoofdpijn, vooral wanneer de atmosferische druk boven of onder het optimale niveau. U weet dat de pijn het gevolg is van lage druk als het wordt erger als je lager uw hoofd en vice versa. Nemen veel vocht en hartige voedsel helpt als u last heeft van lage bloeddruk tijdens het liggen om te rusten kan de pijn te verzachten als uw bloeddruk hoog is. In ieder geval moet u met uw arts overleggen voordat u een geneesmiddel inneemt.

Stap nr. 2. Het vinden van de trekker

Lifestyle, generieke componenten, medicijnen (zowel voorgeschreven en over-the-counter) kan hoofdpijn veroorzaken. In staat zijn om te bepalen wat de oorzaak van uw hoofdpijn kan veel in behandeling te helpen. Probeer het bijhouden van een dagboek; noteer wanneer de hoofdpijn zich heeft voorgedaan, werd voorafgegaan door een stressvolle situatie of voedsel, hoe lang duurde het voor het laatst enz. De meest voorkomende hoofdpijn triggers zijn:

  • Cafeïne - een matige inname van cafeïne (1 tot 2 kopjes per dag) daadwerkelijk kan helpen met een hoofdpijn (cafeïne wordt gevonden in veel geneesmiddelen tegen), maar je moet speciale aandacht besteden aan verborgen cafeïne in bijvoorbeeld zacht en energie dranken, chocolade, enz. Als je veel koffie drinkt en zijn van plan om te bezuinigen op het, kan je een hoofdpijn te wijten aan cafeïne terugtrekking die meestal stopt na 2-3 weken als je lichaam wennen aan kleinere doses cafeïne verwachten.
  • Rode wijn - een glas per dag wordt gezegd gezond te zijn, maar voor een persoon gevoelig voor hoofdpijn zelfs dergelijke kleine hoeveelheid kan pijn veroorzaken. Rode wijn en andere dranken bevatten een stof genaamd tyramine dat verondersteld hoofdpijn.
  • Cheese - alle oude kazen bevatten tyramine dus het is best om verse kaas in plaats te nemen.
  • Delicatessen - ze bevatten tyramin en grote hoeveelheden levensmiddelenadditieven. Als een pijn optreedt aan beide kanten van je hoofd binnen twee uur na de bewerkte levensmiddelen, vermijd verwerkte producten voor een tijdje en kijk of er zullen veranderingen.
  • Slechte houding - lange uren in de voorkant van een computer, zonder te letten op je houding veroorzaken druk in je nek die leidt tot hoofdpijn. Krijg ergonomische stoelen en stretch een beetje na elk uur doorgebracht op uw bureau om de spierspanning los. Een goed gekozen matras en kussen kan ook helpen.
  • Sterke geuren-Parfum, huis schoonmaken producten, bloemen, geurkaarsen enz. lokken vaak een migraine-aanval, als je niet kunt voorkomen dat ze regelmatig verlucht de ruimte.
  • Hormonale veranderingen - PMS (ook wel PMT), menstruatie, hormonale behandelingen, en de menopauze kunnen allemaal leiden tot hoofdpijn. Praat met je gynaecoloog om te zien of dit zorgt ervoor dat je hoofdpijn.

Stap nr. 3. De behandelingen

1. Neem voldoende vloeistoffen

De eerste en meest eenvoudige wat je kunt doen is om genoeg water te nemen. Goede hydratatie helpt bij alle vormen van hoofdpijn. Begin de dag met een glas water, en altijd een fles met u.

2. Eet regelmatig

Het overslaan van maaltijden verlaagt het niveau van suiker in je bloed en dus provoceert hoofdpijn. Eet regelmatig om dit te voorkomen.

3. Stoppen met roken

Zelfs een tweedehands rook kan ernstige hoofdpijn uitlokken, dus voorstellen hoe het invloed een gepassioneerd roker. Stoppen met roken geheel of in ieder geval bezuinigen op sigaretten. Het cruciale voordeel is dat je hoofd meer zuurstof die zal voorkomen dat hoofdpijn zal krijgen.

4. Besteed voldoende tijd aan frisse lucht

Frisse lucht kan wonderen doen als je hoofdpijn hebt. Ga naar een park, wandelen en adem langzaam te kalmeren en verzachten de pijn.

5. Gaan doen matige oefeningen

Regelmatige lichaamsbeweging zal de circulatie van uw lichaam te verbeteren en zorgen voor meer zuurstof naar je hoofd. Toch, wees voorzichtig en kies een milde activiteit die veel kracht niet vereist. U kunt ook proberen ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga Nidra, en biofeedback.

6. Bezoek een orthopeed

Heel vaak een hoofdpijn wordt veroorzaakt door een rug of nek probleem dat niet kan worden gezien op uw regelmatig bezoek aan de dokter. Dat is waarom je een specialist moet bezoeken, zal hij weten of er iets anders verschuilen achter hoofdpijn.

7. Controleer uw gezichtsvermogen

Misschien moet u een bril dragen of te veranderen die je al hebt. Problemen met het gezichtsvermogen zijn niet altijd duidelijk, het lijkt erop dat alles is ok, maar je weet dat het zeker na een grondig onderzoek.

8. Probeer acupunctuur behandelingen

Acupunctuur behandelingen worden geprezen als de beste manier om zich te ontdoen van chronische hoofdpijn. Raadpleeg een ervaren acupuncturist om te zien hoe dit je kan helpen.

9. Neem magnesium

Onderzoeken hebben aangetoond dat het nemen tot 400 mg magnesium per dag kan voorkomen en genezen hoofdpijn. Alvorens het te gebruiken, kijk hier voor meer informatie.

10. Zuurstofbehandelingen

Sommige studies hebben aangetoond dat het inademen zuivere zuurstof pijn. Om te zien hoe de zuurstof therapie werkt en waar te vinden van de beste artsen volgen deze link.

Preventie is de sleutel als het gaat om de behandeling van de ergste hoofdpijn. Zodra de pijn begint kun je proberen te vertragen het nemen van pillen voor 30 minuten door het nemen van een glas water, langzaam ademhalen, gaan voor een wandeling en rust als het mogelijk is.

Volg deze tips zorgvuldig, vindt de behandeling die bij u past het meest en geloof hebben. Binnenkort zult u pijnvrij.

Onze selectie