Hoe om te gaan met pijn als je wakker wordt

Je onderrug pijn doet als je wakker wordt, en houdt u van goed slapen 's nachts? Je kunt nooit gewoon hop uit het bed, en je altijd ervaren ochtendstijfheid en pijn? Lees verder, om te ontdekken hoe om te gaan met pijn als je wakker wordt, en hoe je een kwaliteit nachtrust te garanderen.

Hoe om te gaan met pijn als je wakker wordt

Er kunnen verschillende redenen voor, maar het veranderen van een paar slaapgewoonten, en met inbegrip van voldoende fysieke activiteit in je dagelijkse leven, zal u zeker helpen dit vervelende pijn ochtend te verminderen.

Verbeter uw slaap houding

De beste manier om te gaan met pijn als je wakker wordt is om ze te voorkomen. Als u last heeft van 's morgens pijn in de rug, moet u absoluut gaan letten op je slaaphouding. De positie die je slaapt in, kan aanzienlijk bijdragen aan spinale stijfheid en pijn.

Neem een kijkje op de volgende adviezen:

 • Probeer te voorkomen dat slapen op je rug zo veel mogelijk. Dit soort verlengde lichaamshouding zal boog je rug en pijn veroorzaken. Als je weet dat je onbewust gaat op je rug tijdens de slaap, plaatst u een of twee kussens onder je knieën en dijen voor het slapen gaan. Dit zal uw wervelkolom helpen om gebogen te blijven, en te voorkomen dat het pijn.
 • Een van de slechtste posities voor het slapen op je buik. Het kantelt je bekken naar voren en zet druk op je buik, terwijl de aanbestedende je onderrug spieren. Dit leidt natuurlijk tot rugpijn. Liggend op je buik dwingt je om je hoofd in een ongemakkelijke positie, waardoor stress en spanning op uw nek en rug. Om orthostatische problemen te voorkomen, altijd plaats een kussen onder je bekken als je gaat slapen.
 • Liggend op je zij met een kussen tussen je benen is absoluut de beste slaaphouding, omdat het niet zet geen druk op je gewrichten en spieren. Op deze manier zul je voorkomen, of op zijn minst sterk te minimaliseren ochtend rugpijn, stijfheid en krampen.

Kies een matras die stevige ondersteuning biedt

Een kwaliteit bed en een correcte slaaphouding zal voorkomen dat u te maken krijgt met pijn als je wakker wordt.

Allereerst, vermijd slapen en dutjes op de bank. Ten tweede, en nog belangrijker, de staat van uw matras.

De matras is verondersteld om het gewicht van je lichaam te ondersteunen en aan te passen je houding. Het moet goed worden gebouwd en gevormd, om je rug te voorkomen overspannen.

Vragen om professioneel advies en kies een nauwsluitend matras of een middelgrote onderneming is, om de beste comfort en ondersteuning te bieden voor je rug.

Vergeet niet dat slapen op een zeer stevige matras is helemaal niet goed, want het brengt meer pijn dan verlichting, en verergert je rug staat. Als u echter uw matras is te zacht en oud, probeer dan een houten plank eronder.

Besteden meer aandacht aan je lichaam

Meer oefeningen en stretching zal je houding te verbeteren, verhogen de flexibiliteit van je gewrichten en verminderen, zo niet volledig te elimineren pijn. Raadpleeg altijd uw arts voordat zij een fysieke activiteit, en zorg ervoor dat uw rugpijn niet wordt veroorzaakt door een ernstige verwonding of een andere ernstige trauma of ziekte.

 • Het is klinisch bewezen dat inactiviteit terug kan verergeren pijn en leiden tot vele andere gezondheidsproblemen. Licht recreatieve sporten en matige fysieke activiteiten die zijn zeer gunstig voor je houding, onder meer: ​​wandelen, tai chi, zwemmen en adequate rugpijn oefeningen. Proberen ze regelmatig te doen.
 • Altijd aandacht besteden aan uw houding. Houd je rug recht tijdens het lopen en wees voorzichtig niet om uw rug gebogen bij het zitten of het doen van een zittend werk.
 • Trakteer uzelf op regelmatige massages. Zij zullen terug de pijn verlichten en helpen bij gecontracteerde spieren te ontspannen. Zorg ervoor dat de therapeut van pijnlijke gebieden te informeren over je rug.
 • Rekken is een van de beste manieren om te gaan met pijn als je wakker wordt. Voordat je zelfs maar uit het bed in de ochtend, moet u uw rug te strekken. Probeer de volgende oefeningen:
  Liggend op je rug, buig beide knieën en gebruik je handen om ze zachtjes naar de borst trekken. Doe dit 10 seconden, dan los.
  Voer dezelfde oefening als hierboven beschreven, maar in plaats van het trekken van beide knieën omhoog, doe het eerst met een knie, schakel dan de benen.
  Plat op je rug, buig beide knieën en strek je armen uit naar de zijkanten. Langzaam en laat je knieën naar rechts, zo dicht als je kunt naar de vloer. Je mag geen pijn voelen. Doe dit 10 seconden, dan los en herhaal de beweging in de tegenovergestelde richting.

Onze selectie