Hummus gezondheidsvoordelen

Hummus is een uitzonderlijk veelzijdig romige dip die is ontstaan ​​in het Midden-Oosten. Het kan gebruikt worden als een spread dip of toplaag om smaak toe te voegen aan een verscheidenheid aan groenten en brood. Het bevat veel belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor onze gezondheid en het moet zeker worden toegevoegd aan onze reguliere voeding.

Hummus gezondheidsvoordelen

Dus gewoon doorgaan, genieten! Voel je vrij om een ​​paar lepels van dit heerlijke en romige pasta met uw alledaagse snacks en gerechten te combineren, en je zal veel baat hebben bij het!

Nu, lees dan verder om een ​​aantal van de meest belangrijke hummus voordelen voor de gezondheid te ontdekken.

Basisingrediënten van hummus

Een verscheidenheid van ingrediënten zijn te vinden in hummus, maar de basiscomponenten zijn kikkererwten, ook wel bekend als kekerbonen. Kikkererwten zijn eiwitrijke peulvruchten en een van de oudste gecultiveerde groenten in het Midden-Oosten.

De andere belangrijke ingrediënt is tahin, dat is een sesam-zaad plakken. Het heeft een sterke smaak en het wordt gebruikt in kleine hoeveelheden om smaak te geven aan hummus.

Andere essentiële onderdelen van hummus zijn olijfolie, citroen en knoflook.

De bovengenoemde ingrediënten zijn een onmisbaar onderdeel van de traditionele hummus. Echter, vele variaties bestaan ​​vandaag, en ze kunnen olijven, peper, spinazie en kruiden en zaden.

Maar laten we eens kijken waarom al deze ingrediënten zijn zo gezond.

Kikkererwten

Hummus voordelen voor de gezondheid zijn vooral gekoppeld aan de belangrijkste ingrediënt, dwz kikkererwten.

Kikkererwten zijn een zeer gezonde peulvruchten en een van de favoriete ingrediënten van een vegetarisch dieet. Ze maken een uitstekende vervanger voor vlees en ze beschikken over veel voordelen voor de gezondheid. Enkele van de belangrijkste zijn hieronder opgesomd.

 • Kikkererwten hebben relatief lage caloriegehalte - 1 kopje kikkererwten bevat 286 calorieën en 5 gram vet.
 • Ze hebben geen cholesterol of verzadigde vetten.
 • Ze zijn rijk aan eiwitten.
 • Kikkererwten zijn ook een uitstekende bron van vezels, en ze zijn een perfecte keuze voor diabetici, want zij helpen handhaven van een goede bloedsuikerspiegel

Fiber is ook zeer effectief in de strijd tegen cholesterol, en waardoor het houden van verschillende hart-en vaatziekten op de baai.

 • Het hoge gehalte aan vezels in kikkererwten kan ook het bevorderen van een gezonde spijsvertering en bestrijden constipatie.
 • Kikkererwten bevatten veel vitamines, waaronder vitamine B. Ze zijn bijzonder rijk aan foliumzuur, wat zeer belangrijk is tijdens de zwangerschap. Foliumzuur bevordert de ontwikkeling van de hersenen van de foetus, en helpt het risico op aangeboren afwijkingen bij baby's te voorkomen.
 • Kikkererwten bevatten ook koper, ijzer, magnesium, mangaan en zink, en molybdeen, een sporenelement dat helpt het lichaam sulfieten die astma-aanvallen veroorzaken ontgiften.

Tahin

Tahini is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad, en het heeft een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid die absoluut moeten worden vermeld. Het is waar dat het een hoge calorie-en vetgehalte (1 eetl. Heeft 89 calorieën), maar de vetten die in tahin zijn meestal onverzadigde vetten. Het wordt echter gebruikt in heel kleine hoeveelheden bij het maken van hummus.

 • Tahini is een goede bron van omega-3 en omega-6 vetzuren, die het menselijk lichaam niet kan produceren. Ze zijn uiterst belangrijk voor de menselijke gezondheid, ze bevorderen hersenontwikkeling, verbetering van het immuunsysteem en de bloeddruk te reguleren.
 • Tahin is ook een goede bron van eiwitten.
 • Tahini bevat verschillende vitaminen en mineralen, maar het is bijzonder rijk aan vitamine B2, B1, B15, B3 en B5, die nodig zijn voor het menselijk lichaam te laten functioneren zijn.

Zo bevat 0,2 mg vitamine B1 (15% DV) per eetlepel. Ook bekend als thiamine, vitamine Dit is uiterst belangrijk voor ons zenuwstelsel en voor het handhaven van de cellulaire functie.

 • Tahin is rijk aan calcium. 1 eetlepel tahin geeft 64 mg (6% ADH) van calcium, een mineraal dat veel belangrijke voordelen voor de gezondheid heeft.
 • 1 eetlepel tahini bevat ook 12% van de vereiste dagelijkse dosis van fosfor.

Olijfolie

Een ander groot hummus gezondheid voordeel is dat het olijfolie bevat.

Olijfolie is een rijke bron van gezonde vetten. Het bevat tal van enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een relatief laag gehalte verzadigd vet. Het helpt reguleren van het cholesterolgehalte en bevordert de gezondheid van het hart.

Citroen

Citroen heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Het is rijk aan vitamine C en versterkt het immuunsysteem, terwijl het afweren van infecties. Het heeft anti-oxidant en anti-kanker eigenschappen en helpt het lichaam bij het bestrijden ziekten. Het bevat citroenzuur, dat een natuurlijk bewaarmiddel dat de spijsvertering.

Knoflook

Een ander ingrediënt van hummus is knoflook, dat is een van de meest krachtige natuurlijke antibiotica om infecties te bestrijden. Het heeft uitstekende antibacteriële, antivirale, schimmeldodende eigenschappen, belangrijk voor het houden van tal van ziekten op de baai.

Hopelijk heeft dit bericht je geholpen te begrijpen dat naast het zijn zeer smakelijk, hummus heeft ook tal van voordelen voor de gezondheid. Dus verspreiden, doopt het, en top het, en deel je hummus tips met ons in het commentaar hieronder!

Onze selectie