Kleur therapie - de kracht van rode

Rode lippenstift, rode schoenen, rode jurk, rode jas, en zelfs rood haar misschien? Bent u ook verschrikkelijk aangetrokken tot deze kleur? Nou, rood is de kleur van vuur, liefde, passie, energie en sensualiteit, en het is zeker een kleur die de geest en verlevendigt emoties wekt. Maar het is meer dan dat!

Kleur therapie - de kracht van rode

Lees hieronder voor meer informatie over de kracht van rode en ontdek waarom deze kleur heeft zo'n ongelooflijke effecten op je lichaam en geest. En geloof me... u zal het houden nog meer dan voorheen!

"Rood is de ultieme remedie voor verdriet." - Bill Blass

"Als je twijfelt, draag rood." - Bill Blass

Slechts een paar belangrijke feiten over rood...

1. Rood wordt geassocieerd met de stuitchakra in het sacrale gebied, aan de basis van de ruggengraat. Organen met betrekking tot deze chakra zijn nieren en de blaas, maar heupen, wervelkolom en benen zijn ook verbonden met het. Het endocriene klier is de bijnier.

2. Rood is een stimulerende kleur gerelateerd aan vitaliteit, moed, wilskracht, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, kracht en seksualiteit. Het wordt ook geassocieerd met stabiliteit, veiligheid en versterking van de levenskracht.

3. Positieve aspecten van de rode kleur (dwz wanneer de rode kleur of de basis chakra in balans is) zijn: moed, sterkte, pioniersgeest, sterke wil, vastberadenheid, spontaniteit, en durf.

Negatieve aspecten van de rode kleur (dwz wanneer de rode kleur of de basis chakra uit balans is) zijn: angst, woede, egoïsme, geweld, wreedheid, resentfulness, koppigheid, het concurrentievermogen, en frustratie.

Complementaire kleur

De complementaire kleur van rood is turkoois.

Fysieke aandoeningen die kunnen worden behandeld met rode

Rood stimuleert de bloedsomloop en het centrale zenuwstelsel, verhoogt de energie, verhoogt de lichaamstemperatuur, en prikkelt de zintuigen en gevoelszenuwen functies.

In feite, deze geweldige kleur stimuleert de bloedcirculatie in koele extremiteiten, en is zeer gunstig voor het verhogen van lage bloeddruk, alsook voor de behandeling van bloedarmoede en aandoeningen gerelateerd aan ruiken, zien, horen, proeven en voelen.

Rood is ook goed voor kwalen slijm, congestie, verkoudheid, rillingen, bronchitis, longontsteking en lichamelijke zwakte.

Rode bekrachtigt de lever, bouwt de hemoglobine, en verbetert het spierstelsel. Het is ook een eetluststimulator.

Maar bovenal, rode versterkt en zorgt voor fysieke energie.

Psychologische aspecten van rode

Brandend van verlangen? Branden met rood?

Nou, rood is stimulerend, antidepressivum, en zoals we hierboven reeds vermeld, rood prikkelt het centrale zenuwstelsel.

Het stimuleert intense emoties zoals passie, seks, liefde, verlangen, maar ook woede, haat en wraak.

Rood is goed voor mensen ontbreekt moed, motivatie en initiatief. Het bevordert geluk en het geeft energie.

Gebruik en slijtage rood wanneer:

 • U wilt uw seksuele verlangen te verhogen.
 • Wanneer u het nodig om energie te activeren en jezelf.
 • Als u wilt uw eetlust te stimuleren.

Gebruik of draag rood onder de volgende voorwaarden:

 • Hypertensie en hoge bloeddruk -
  rode verhoogt de bloedstroom;
 • Hartaandoeningen;
 • Slaapproblemen;
 • Koorts;
 • Prikkelbaar en prikkelbaar temperament;
 • Emotionele zwakte;
 • Emotionele stoornissen;
 • Frustratie, nervositeit, ongeduld;
 • Inflammatoire aandoeningen;
 • Als u van bloemrijke teint;
 • Als je onder stress en niet synchroon met jezelf -
  rood zal alleen maar verergeren de situatie;
 • Als u niet wilt dat om de aandacht te trekken;

Een overdosis van rode

Overmatige blootstelling aan rood en overmatig gebruik van rood kan ongewenste effecten veroorzaken. Het kan worden over-stimulerend en veroorzaken koorts, prikkelbaarheid, vijandigheid, agressiviteit, en uitputting. Het kan overmatig verhogen de bloeddruk, veroorzaken emotionele pieken en woede en geweld te bevorderen.

Deze negatieve effecten kunnen worden afgewogen en verlicht met turquoise, blauw en groen.

Kleurentherapie en de kracht van rood in uw dagelijks leven

1. Nou, we weten allemaal dat mannen meer aangetrokken tot vrouwen gekleed in het rood, en dit is bewezen door psychologisch onderzoek. Rood is de kleur van de passie, dus als je wilt om je man te verleiden, het dragen!

2. Rood is ook erg goed voor vermoeidheid, vermoeidheid en lusteloosheid, want het is de kleur die energie verhoogt door het maken van je lichaam vrijkomen meer adrenaline. Het dragen van rode accessoires of kleding zal daarom helpen heft uw geest als je down voelt.

3. Rood zal ook helpen om uw gevoel van eigenwaarde.

4. Een scheutje rode kleur hier en daar in uw huis zal stimuleren je gevoelens en breng wat warmte aan uw kamers.

Rood kan gebruikt worden in elke vorm van activiteit kamers, maar het is niet aanbevolen voor rustplaatsen. Echter, als u wilt Spice up your seksuele leven en prikkelen je lichaam, kunt u een aantal rode objecten toe te voegen in uw slaapkamer. Zij zullen meer intimiteit te creëren en het libido!

1. Rode kleur is een stimulerend middel. Als u zich moe of lui, moet je een aantal rode vruchten en groenten te eten te stimuleren uw energie niveaus. Plaatsen van een aantal verse rode bloemen op verschillende plekken in uw huis zal ook je geest wakker en je hersenen activiteit te stimuleren. In feite, rood is een goede kleur op te nemen in de studio's en kantoren, maar in kleine doses en altijd evenwichtig met turkoois en blauw.

2. Flegmatisch kinderen moeten hun huiswerk doen onder een rode gekleurde lamp

3. Rode accenten in uw huis zal ook zorgen dat u zich zekerder voelen en energiek, en helpen beter te concentreren op enig intellectueel taak.

4. U kunt uzelf ook helpen met rode edelstenen - ze hebben uitstekende helende en stimulerende eigenschappen! Sommige van de beste zijn: rode spinel, robijn, aardbei kwarts, rode granaat, kersen opaal, en rubellite.

5. En last but not least, als uw huis is niet warm genoeg, rood zal u helpen verhogen uw lichaamstemperatuur en voelen zich meer comfortabel!

Bent u ook branden met rood? Laat me weten wat je van deze kleur, en alsjeblieft, deel je rode ervaringen met ons in het commentaar hieronder. Ik zou graag horen over hen!

Onze selectie