Kleur therapie - de kracht van violet

Voelt u zich aangetrokken tot violet? Is het uw favoriete kleur? Voor mij, het is een uitzonderlijk mooie kleur, want het straalt kalmte, mysterie en vrede, en doet denken aan fluweelachtige viooltjes en paarse zonsondergangen. Ik hou ervan om het te dragen!

Kleur therapie - de kracht van violet

Nu, lees hieronder om de mystieke en de helende kracht van violet ontdekken en te leren hoe je deze prachtige kleur te integreren in je dagelijks leven.

Een paar fundamentele feiten over violet

1. Violet is de kleur van de kruin en het wordt geassocieerd met het energiecentrum bij de bovenkant van het hoofd. Het orgel in verband met deze chakra is het brein, terwijl de endocriene klier is de pijnappelklier.

2. Het is een zeer rustgevende kleur, betreft de energie van de hogere geest. Het is de kleur van zelfkennis, spiritueel bewustzijn, zuivering, waardigheid, eer, en hoop.

3. Als de violette kleur trillingen of de kruinchakra onevenwichtig zijn, kan deze brengen een aantal negatieve aspecten van de violette kleur:

 • Gevoelens van superioriteit;
 • Wreedheid en arrogantie;
 • Geen zorg voor anderen;
 • Gebrek aan doel;
 • Ontbreken van de werkelijkheid;
 • Verstrooidheid;
 • Depressie;
 • Angst;
 • Verslavingen, vooral voor drugs en alcohol;

Wanneer een persoon een evenwichtige kruin chakra en een evenwichtige hoeveelheid violet trillingen, dan is de positieve aspecten van deze kleur zijn:

 • Spiritualiteit, geloof en respect voor mensen;
 • Creativiteit, verbeelding, vindingrijkheid, inspiratie;
 • Capaciteit om dingen te genieten zonder dat ze verslaafd;
 • Ontvankelijkheid voor verandering;
 • Vriendelijkheid;
 • Gevoeligheid;
 • Grote mentale krachten;

Complementaire kleur

Complementaire kleur violet is geel.

Fysieke omstandigheden behandeld met violet

Violet helpt ons lichaam om beter te assimileren voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Het is een kleur die ons skelet en het zenuwstelsel aantast, en het is goed voor de milt, botgroei, menopauze, epilepsie, nierproblemen, hoofdhuid aandoeningen, en leucoderma (witte vlekken op de huid). Het helpt ook bouwen leukocyten, zuivert het bloed, helpt juiste balans van kalium en natrium in het lichaam te handhaven, en regelt teveel honger en eetlust.

Maar bovenal, violet voedt het bloed in de bovenste hersenen.

Psychologische problemen kunnen worden verholpen en behandeld met violet

Violet is een perfecte mix van rood en blauw, en het heeft dan ook de capaciteit om fysieke en spirituele energieën (rood en blauw trillingen) evenwicht. En geloof me, het is een kleur met verbazingwekkende genezende krachten!

Violet controleert prikkelbaarheid en woede en bevordert de rust en mentale rust. Het is de kleur die spiritualiteit verbetert en stimuleert meditatie en contemplatie. Het is ook bekend als de kleur van wijsheid.

Absoluut dragen violet wanneer:

1. U wilt om positieve veranderingen in je leven te maken en als je op zoek bent naar een doel;

2. Als u wilt zich speciaal en uniek en laten andere mensen dat je een non-conformist;

3. Als u wilt boosheid, destructief gedrag en verslavingen te elimineren;

Niet dragen violet onder de volgende voorwaarden:

1. Als u last heeft van depressieve stoornissen;

2. Als u bent afwezig en dagdromen;

3. Als je het gevoel vast te zitten in een soort van verdriet;

Een overdosis van violet

Overtollige violet kan worden overweldigend en onderdrukken innerlijke gevoelens en emoties, vooral woede. Het kan ook leiden tot een gevoel van onrust. Je moet altijd in evenwicht is met geel!

Kleurentherapie en de kracht van violet in je dagelijks leven

Gewoon om je te begrijpen dat ik overdrijf niet en over-evaluatie van de kracht van violet, en dat deze niet alleen louter theorieën, laat me u eraan herinneren wat Leonardo da Vinci schreef eens over de deze kleur.

Leonardo Da Vinci beschouwd violette om de kleur die de kracht van meditatie kan verhogen. Hij schreef dat mediteren onder de stralen van violet, zoals die binnenkomen via kerkramen, kan ongelooflijk verhogen de kracht van contemplatie en gebed.

Violet is dan ook een geweldige kleur om te gebruiken in ruimtes waar je de praktijk ontspanning en meditatie technieken, alsmede in ruimten bestemd voor de introspectieve en contemplatieve denken, zoals studio's, bibliotheken, slaapkamers, veranda's en tuinen. Maar dat is niet alles!

1. Violet stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen, en kan worden gebruikt om intuïtie, fantasie en creativiteit te vergroten. Sterker nog, het is de favoriete kleur van vele schilders, schrijvers, dichters en andere kunstenaars. Bij het maken en componeren van zijn opera's, Richard Wagner omringde zich met deze geweldige kleur.

2. Violet kan ook zeer nuttig zijn voor mensen die lijden aan slapeloosheid of stress. Sieren uw huis met bloemen zoals viooltjes, lavendel, seringen en orchideeën, of het dragen van edelstenen zoals amethist, paarse fluoriet, sugulite, lepidoliet en charoite, zal u helpen zorgen en twijfels weg te nemen, en de innerlijke balans en mentale rust te bereiken.

3. Violet wordt ook gebruikt om migraine te verlichten. Crystal genezers suggereren plaatsen van een amethist op het midden van het voorhoofd om pijn te verlichten.

4. Violet is ook een goede eetlustremmer. Het eten van meer violet voedsel zoals aubergines, paarse kool, druiven, bosbessen en bramen, zal u helpen ontspannen en houd de honger op de baai.

5. Al met al, het dragen van paarse kleding of violette nacht toga's zal u helpen meer rust, intuïtief, creatief en contemplatieve!

Als je een violette fan, laat ons weten wat u denkt over deze kleur! Laat een reactie in het vak hieronder.

Onze selectie