Top 7 natuurlijke manieren om progesteron te verhogen

Progesteron is een vrouwelijk geslachtshormoon geproduceerd door de eierstokken en de bijnieren. Het is uiterst belangrijk voor de gezondheid van de vrouw, en speelt een cruciale rol in het vrouwelijke voortplantingssysteem zoals de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid, alsook de ontwikkeling van de foetus en het behoud van de zwangerschap.

Top 7 natuurlijke manieren om progesteron te verhogen

Onevenwichtigheden van progesteron niveaus kan leiden tot onvruchtbaarheid, een verhoogd risico op een miskraam, verhoogde PMS symptomen, depressie, schildklierafwijkingen, fibrocystische borsten, gewichtstoename en een onregelmatige menstruatiecyclus.

Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om progesteron te verhogen en een goede hormonale balans in je lichaam te handhaven. Lees hieronder om te leren hoe het kan worden gedaan.

1. Vermijd voedingsmiddelen en kruiden die oestrogeen niveaus stijgen

Het evenwicht van oestrogeen en progesteron in het lichaam van een vrouw is van zeer groot belang voor haar gezondheid. Teveel aan oestrogeen en progesteron lage niveaus kunnen bijdragen tot veel psychische en lichamelijke aandoeningen, waaronder onvruchtbaarheid. Als je zijn gediagnostiseerd met oestrogeen dominantie en progesteron deficiëntie, moet u alle voedingsmiddelen die kunnen verhogen oestrogeen niveaus voorkomen.

2. Het verhogen van uw vitamine B6 en vitamine C-inname

1. Uw lichaam heeft voldoende hoeveelheden vitamine B6 om optimale niveaus van progesteron te behouden. Het ontbreken van dit belangrijke vitamine kan verminderen de productie van progesteron.

Vitamine B is ook noodzakelijk voor de lever te breken oestrogeen. Als het niet af te breken, de niveaus van oestrogeen verhogen, het creëren van hormonale onbalans. Dit betekent dat oestrogeen boven progesteron worden.

Goede hoeveelheden vitamine B6 kan worden gevonden walnoten, volle granen, mager rood vlees, gevogelte, vis, bananen, spinazie, bonen, aardappelen, en verrijkte granen.

2. Neem ook vitamine C! Een studie heeft aangetoond dat 750 mg vitamine C per dag genomen zes maanden aanzienlijk kan verhogen de productie van progesteron.

3. Consumeren voedingsmiddelen met zink

Zink is essentieel voor hormonale gezondheid en het is zeer belangrijk voor de productie van voldoende progesteron.

Zink is het mineraal dat de hypofyse follikel stimulerende hormonen, die ook weer gunstig ovulatie en stimuleren de eierstokken oestrogeen en progesteron los aanwijzingen.

Goede bronnen van zink zijn kalfslever, mager rood vlees, schelpdieren, krabben, donkere chocolade, tarwekiemen, kikkererwten en pompoen, watermeloen en squash zaden.

4. Eet magnesium rijk voedsel

Magnesium is een belangrijke voedingsstof voor het verhogen van progesteron niveaus, omdat het een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde hormonale balans in het lichaam speelt.

U kunt kiezen tussen voedingssupplementen, of eet meer voedingsmiddelen die zijn goede bronnen van magnesium zoals zwarte bonen, spinazie, rauwe weegbree, heilbot, volkoren granen, pompoen en squash zaden, okra, en noten.

5. Bedien uw stress niveaus

Stress kan aanzienlijk progesteron in het lichaam te verminderen. Tijdens chronische stress, bijnieren zijn niet in staat om genoeg "vecht of vlucht" hormoon cortisol, dat ze voortdurend nodig hebben. In dit geval, ons lichaam zet progesteron in cortisol produceren.

6. Kruiden te vermijden en kruiden te nemen

Vermijd alle kruiden die kunnen verhogen niveaus van oestrogeen - met oestrogeen dominantie, uw progesteron niveaus lager. Deze kruiden zijn blauwe cohosh, zilverkaars, dong quai, hop, lavendel, zoethout, motherwort blad, Rhodiola rose wortel, rode klaver bloesem, Saw Palmetto bessen, en tea tree olie.

Een kruid dat goed is voor het balanceren van hormoonspiegels in het lichaam is chasteberry, ook wel bekend als vitex. Het kan stimuleren de productie van progesteron en vermindering van niveaus van oestrogeen, en hoeveelheden prolactine, een ander hormoon dat kan leiden tot lage progesteron in het lichaam.

7. Gebruik natuurlijke progesteron crèmes

Natuurlijke progesteron crèmes lijken erg handig bij het maken van een goede balans oestrogeen en progesteron, aangezien de natuurlijke progesteron heeft dezelfde moleculaire structuur als die geproduceerd door het menselijk lichaam.

Mexicaanse yam crème

Mexicaanse yam, ook bekend als wild yam is een wortel die een stof genaamd diosgenin, die kunnen worden omgezet door een eenvoudig proces in laboratorium progesteron bevat. De crème is ook verrijkt met vitamine E, waardoor het uitzonderlijk voedende en regenererende eigenschappen. Bij correct gebruik, kan het aanzienlijk helpen de balans hormonale niveaus in het lichaam.

Alles samengevat, zijn er vele natuurlijke methoden om progesteron te verhogen en een gezonde hormonale balans in je lichaam te handhaven. Als u nog andere nuttige suggesties, neem deel ze met ons en andere lezers in het commentaar hieronder.

Onze selectie