Top 7 natuurlijke pijnstillers

De consumptie van over de toonbank pijnstillers zoals paracetamol, paracetamol, ibuprofen, ketaprofen en dergelijke, kan tal van gezondheidsproblemen veroorzaken, en kan ook leiden tot pijnstiller verslaving.

Top 7 natuurlijke pijnstillers

Gelukkig, de natuur biedt ons een verscheidenheid van krachtige kruiden die uitzonderlijke pijnstillende eigenschappen, die geen gevaarlijke bijwerkingen niet veroorzaakt bogen. Het volgende is een lijst van de top 7 natuurlijke pijnstillers.

1. Witte wilgenbast (Salix alba)

White wilgenbast salicylzuur, die de primaire actieve ingrediënt in aspirine. Daarom wordt vaak aangeduid als de kruiden aspirine.

Salicine (salicylzuur) het vermogen om pijn te verlichten door het blokkeren van de productie van pijn producerende prostaglandinen.

White wilgenbast is daarom zeer effectief hulp te bieden aan zowel acute en chronische pijn zoals hoofdpijn, kiespijn, rugpijn, artritis en dergelijke. Het is ook erg goed in het verminderen van ontstekingen en koorts.

2. Duivelsklauw (harpogophytum procumbens)

Afkomstig uit Zuid-Afrika, duivelsklauw is een andere bekende natuurlijke pijnstiller. De actieve bestanddelen, genoemd iridoid glycosiden, hebben krachtige analgetische en anti-inflammatoire effecten, nuttig bij de behandeling van rugpijn en artritis.

Toch moeten mensen met maagzweren duivelsklauw niet consumeren, omdat het stimuleert de productie van maagzuur.

3. Arnica (valkruid montana)

Arnica, ook wel bekend als Leopard's vloek, is inheems in de alpiene regio's van West-en Midden-Europa, en zijn farmaceutische en medicinale gebruik dateert uit de 15e eeuw. Het bevat verbindingen bekend als sesquiterpeenlactonen, die het vermogen om ontsteking te verminderen en stimuleren het immuunsysteem.

Arnica is een uitstekende remedie voor pijn, en het heeft een groot vermogen om pijn geassocieerd met weke delen, bot-en gewrichtsziekten verwondingen, zoals botbreuken, kneuzingen, verstuikingen, verrekkingen en postoperatieve genezing te ontlasten. Het fungeert als ibuprofen en het is een groot EHBO in alle hierboven genoemde gevallen.

Arnica kan ook vermindering van lage rug-en reumatische pijn en helpen behandelen aandoeningen zoals spier-, pees en ligament pijn.

4. Boswellia (Boswellia serrata)

Ook bekend als Indiase wierook, Boswellia is een zeer effectief middel bij de behandeling van zowel chronische en kleine pijnen.

Deze uitzonderlijke natuurlijke pijnstiller bevat verbindingen bekend als boswelliazuur, wat geweldig anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Ze hebben het vermogen om de productie van inflammatoire chemicaliën verminderen in het lichaam, verantwoordelijk voor veel chronische ziekten zoals osteoartritis, reumatoïde artritis, lupus, en dergelijke.

Boswellia kan ook pijn te verminderen en zwelling in de gewrichten.

5. Kurkuma (curcuma longa)

Kurkuma, ook wel het kruid van het leven, is een krachtige pijnstiller die ons lichaam bestrijden ontstekingen helpt.

Werkzame stof kurkuma heet curcumine, en het is een chemische stof die het vermogen om de productie en activiteit van de pijnveroorzakende prostaglandinen verminderen heeft.

Kurkuma is dus zeer effectief bij het verlichten van chronische pijn geassocieerd met inflammatoire artritis aandoeningen.

6. Moederkruid (Tanacetum parthenium)

Moederkruid is een uitstekende natuurlijke pijnstiller, nuttig bij de behandeling van hoofdpijn en migraine.

Moederkruid bevat verbindingen bekend als sesquiterpeenlactonen, die helpen voorkomen bloed stolt, terwijl het vertragen en remmen van het vrijkomen van prostaglandinen en histamine, oorzaak van ontstekingen en pijn.

Moederkruid ontspant bloedvaten, voorkomt dat ze vernauwen (vernauwing) en verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen. Vernauwde bloedvaten, in feite, een primaire oorzaak van migraine.

7. Kruidnagel (Syzygium aromaticum)

Kruidnagels zijn de meest voorkomende natuurlijke remedie voor tandpijn. Ze bevatten eugenol, een chemische stof die analgeticum heeft verdoving, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen, nuttig bij het verlichten van ontsteking en doden van bacteriën die tandpijn. Het is ook zeer effectief bij kleine mond irritaties en tandvlees verwondingen.

Heeft u nog andere effectieve natuurlijke pijnstillers te suggereren? Gelieve, deel ze met ons in het commentaar hieronder!

Onze selectie