Vertigo symptomen en behandeling

De wereld begint te draaien terwijl je zit of staat stil, voel je je duizelig en angstig en heb geen idee waarom? Blijf lezen om meer te leren over de symptomen van vertigo en manieren om het te behandelen.

Vertigo symptomen en behandeling

Als de wereld begint te draaien terwijl je gewoon staan ​​of zitten nog, er is geen twijfel dat het niet alleen maakt je buik een beetje misselijk, maar het verhoogt ook je angst niveaus om alle nieuwe hoogten. Wanneer dit gebeurt, je begint af te vragen wat er met je is en waarom je deze "dronken" gevoel als je dat nog niet aangeraakt alcohol in maanden. Wat is er aan de hand?

[Lees: 5 snelle ontspanning technieken voor angst ]

Ik begon me af te vragen wat er gaande was in mij en hoe bezorgd ik zou moeten zijn. Dus begon ik wat onderzoek gedaan op mijn eigen (wat gevaarlijk kan zijn omdat je jezelf kunt diagnosticeren met twintig verschillende ziekten in ongeveer tien minuten) en vond een aantal mooie interessante dingen.

Helaas, dit gebeurde mij iets meer dan twee maanden geleden. Mijn aanvallen van duizeligheid kreeg voortdurend erger, totdat ik het grootste deel van mijn tijd het gevoel misselijk en had moeite met lopen van de ene kamer naar de andere. Niet alleen was het uiterst ongemakkelijk fysiek, het was bijna ergste mentaal.

Misschien is deze informatie kan je helpen als je het gevoel alsof je in hetzelfde schuitje als ik (omdat het zeker voelde alsof ik was op een boot, zwaaien naar de oceaan golven). Dus, als je lijdt aan onverklaarbare duizeligheid, lees dan verder.

Laten we praten over wat duizeligheid is

Het eerste ding dat je nodig hebt om te beseffen is dat 'duizeligheid' is een veel gebruikte term die vaak heeft twee zeer verschillende betekenissen. Het kan worden gebruikt om te verwijzen naar gevoel in het hoofd, alsof je op het punt om flauwvalt, of het zou kunnen betekenen dat de kamer lijkt te verplaatsen, zelfs als je stil staat.

Als je licht in het hoofd bent, kunt u het gevoel alsof je flauw zou kunnen op elk moment en het is vaak verminderd door simpelweg plat. Je hoeft niet het gevoel van beweging, het is meer een zwakte of vermoeidheid die een gevoel dat je op het punt om het bewustzijn te verliezen creëert.

Licht in het hoofd kan worden veroorzaakt door iets eenvoudigs als allergieën, of het kan een grotere medische zorg als om problemen met je hart of bloeding in het spijsverteringskanaal zijn. Zeker, als je last van onverklaarbare duizeligheid, vervolgens bezoek van een arts moet zijn om uit te sluiten geen grote problemen. Maar, voor de toepassing van dit artikel, laten we praten over de andere definitie van duizeligheid.

De andere betekenis van dit woord verwijzingen gevoel alsof er beweging in de wereld om je heen, zelfs wanneer er niet. Het kan worden als het gevoel dat je krijgt wanneer je draait in cirkels en probeer je evenwicht te herwinnen achteraf. Je voelt je dwars of als je niet kunt lopen rechtdoor. Dit is een duizeligheid of vertigo, soort gevoel.

Wat is vertigo?

Volgens Webmd, vertigo "treedt op wanneer er een conflict is tussen de signalen die door verschillende balans-en positie-sensing systemen van het lichaam naar de hersenen gestuurd." Dit betekent dat uw hersenen niet nauwkeurig verslag aan uw andere lichaamsdelen van de positie die je bent binnen

Welke gebieden van uw lichaam kan worden beïnvloed door deze zintuiglijke storing?

  • Ogen - Je ziet de dingen zoals het verplaatsen, ook al zijn ze niet.
  • Zenuwen - Je bent niet in staat om uw werkelijke lichaamshouding te herkennen, waardoor het moeilijk is om de stappen die nodig zijn om te houden of te krijgen je evenwicht te nemen.
  • Huid - U kunt niet correct uw positie te identificeren, omdat de manier waarop je de zwaartekracht voelt is uitgeschakeld.
  • Oor - Je realiseert je niet bewegen of je lichaam waarneemt beweging die niet voorkwamen, waardoor je uit balans te zijn.

De prevalentie

Hoe vaak komt vertigo? Meer nog dan men kan denken. Volgens de Vestibulaire stoornissen vereniging website, wordt gedacht dat ongeveer 35% van de mensen die veertig jaar of ouder een soort van vertigo verwante gevoel hebben gehad. Dat is een op de drie mensen. En, mensen die 65 jaar of ouder hebben een 80% kans op het hebben van een soort van duizeligheid of balans gerelateerde kwestie.

Met het risico van dit soort problemen zo hoog, niet het je afvragen wat de oorzaak is? Waarom hebben zoveel mensen last van de gevoelens die vertigo creëert vaak?

Oorzaken van duizeligheid

Er zijn verschillende dingen die kunnen leiden tot een vertigo-gerelateerde duizeligheid en een van de voornaamste oorzaken is binnenoor problemen. Het is verbazingwekkend dat dit een klein deel van je lichaam dat je kan leiden tot zoveel problemen, maar het is zeker behoudt veel macht als het gaat om evenwicht en je waarnemingen.

Het kan zijn dat je kleine calcium kristallen in je oren, genaamd benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV), die van nature niet bewegen. Normaal gesproken, deze kristallen helpen je balans, vergelijkbaar met de manier waarop snorharen van een kat helpen haar balans te houden te houden. Dus, verstoren ze handelen zoals ze zouden moeten en je uiteindelijk het gevoel alsof de wereld in beweging is wanneer het niet.

Allergieën en sinus problemen kan ook je oren remmen niet goed meer aftappen, die u kunt sturen lichtjes uit balans. Sommige medicijnen kunnen dit effect te creëren als goed, vooral als u meer heeft ingenomen dan u zou mogen, of meng ze met alcohol.

Er zijn echter ook andere oorzaken van vertigo zoals migraine en hoofdletsel. Beide van deze dingen kan zeker zorgen dat u zich kilter.

Af en toe zijn er zeer ernstige en potentieel dodelijke redenen voor het hebben van evenwicht problemen. Deze omvatten wanneer je niet genoeg bloed naar je hoofd, omdat de doorstroming wordt geremd in sommige mode, gezwellen in je binnenoor, tumoren en kanker. Hoewel deze minder vaak, zij zich van tijd tot tijd.

Behandeling opties

Als u enige vorm van duizeligheid, het allereerste wat je moet doen is ervoor afspraak met de dokter. Je moet om uit te sluiten van de belangrijkste overwegingen, zoals hart problemen, zenuwstelsel storingen of enige vorm van hersentumoren of kanker.

Hoewel deze dingen zijn niet waarschijnlijk, zult u op een minimale lager uw angst en gemak uw zorgen alleen maar door te weten dat ze niet op u van toepassing.

Ook zijn er testen kan uw arts direct uitvoeren in het kantoor dat hem kan vertellen of haar wat er gaande is. Ze kunnen je bewegingen, symptomen en gevoelens te beoordelen en onmiddellijk uit dat sommige mogelijke oorzaken. Belangrijker nog, misschien, is dat je ook kunt leren een aantal bewegingen die de duizeligheid gevoelens kunnen verlichten.

Een dergelijke beweging kan uw arts voorstellen is wanneer je op het bed liggen met je hoofd opknoping van de kant van het zo je op zoek bent naar de muur. Draai je hoofd naar rechts, vervolgens in de rug naar de muur en zitten dan. Liggen weer naar beneden met je hoofd opknoping van de zijkant, kijk links, kijk terug op de muur en zitten weer op. Dit is een herhaling.

Doe tien herhalingen van deze oefening 1-3 keer per dag om te gaan met de vertigo gevoel. Wat dit doet is moves die kalkafzettingen in uw oren, zodat je lichaam kan beginnen om een ​​idee van uw juiste lichaamshouding te herwinnen en het zal saldo op zijn eigen herwinnen.

Er zijn ook reisziekte soorten medicijnen die de arts kan voorschrijven of die je kunt kopen over de toonbank. Zij kunnen een voor het type misselijkheid symptomen en tenminste gemakkelijker te houden gedurende de dag.

Het vervelende is dat er geen behandeling die levenslang. Vertigo kan gaan en staan ​​waar hij wil en je hoeft alleen te maken met het. Maar, als je eenmaal hebt gehad het en kan het herkennen voor wat het is, in ieder geval heb je minder kans om de angst die wordt geleverd met het gevoel iets wat je nog nooit hebt meegemaakt en zich afvragen wat er gaande is binnen de donkere schuilhoeken van hebben je lichaam.

Vertigo is niet leuk om te behandelen, dat is zeker. Maar als u vindt dat u deze moet van tijd tot tijd, in ieder geval beseffen dat je niet alleen bent. Plus, in mijn geval, het geeft een hele nieuwe betekenis aan de uitdrukking "duizelig blonde".

Onze selectie