Voordelen van valeriaan

Valeriaan is een zeer heilzaam kruid gebruikt in vele kruiden-supplementen die sederende effecten te produceren. Als je valeriaan, in welke vorm nooit hebt genomen, moet je het een kans geven, want het is een goed alternatief voor chemische anxiolytica en relaxantia. Controleer hieronder om de meest significante gezondheid en geest voordelen van valeriaan ontdekken.

Voordelen van valeriaan

Valeriaan helpt verslaan slapeloosheid

Een van de eerste en meest belangrijke voordelen van valeriaan bestaat in het bestrijden van slapeloosheid.

Valeriaan is alom gekend voor zijn kalmerend effect en wordt grotendeels gebruikt om slaapstoornissen te behandelen. Het heeft anxiolytische en kalmerende eigenschappen, en slaap-inducerende en kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Valeriaan is dan ook zeer efficiënt in het verminderen van slapeloosheid en het helpen van mensen die te maken hebben met rusteloze nachten en slapeloosheid. Het bestrijdt angst en nervositeit, en verlaagt de hartslag, het verlichten van hypertensie en tachycardie.

Door zijn kalmerende eigenschappen, valeriaan ook nuttig zijn om zenuwaandoeningen, zoals paniekaanvallen, depressie, hysterie, prikkelbaarheid en anderen.

Valeriaan bevat een aantal actieve bestanddelen, waaronder valerenic zuur en diverse valepotriates, die verantwoordelijk zijn voor de sedatieve effecten. Het lijkt erop dat deze verbindingen kunnen de werking van gamma-aminoboterzuur (GABA), een amino-zuur dat van nature in de hersenen, die kalmering en stemming verbeterende effecten. Vergroten

Valeriaan lijkt te beïnvloeden ook het autonome zenuwstelsel en ontspannen gespannen spieren.

In tegenstelling tot andere voorgeschreven slaapmiddelen, valeriaan heeft slechts een paar bijwerkingen en is niet verslavend. Het maakt ook niet leiden ochtend slaperigheid en sufheid of slaperigheid overdag.

Valeriaan fungeert ook als een efficiënte pijnstiller

Naast slaapstoornissen, valeriaan kan zeer nuttig zijn in het behandelen van diverse andere aandoeningen ook.

Valeriaan fungeert als een natuurlijke spierverslapper en is zeer effectief in het verminderen van pijn. Het rust geeft ook het zenuwstelsel, dat op zijn beurt helpt bij het verlichten van verschillende soorten pijn. Valeriaan helpt dus het wegwerken van hoofdpijn en migraine, vermindert menstruele krampen en spierkrampen, en verlicht artritis en andere pijnen.

Ten gevolge van zijn spier-ontspannende eigenschappen, wordt valeriaan ook bekend om stress-gerelateerde problemen met de spijsvertering te verminderen, door het kalmeren van de spijsverteringskanaal spieren. Het is efficiënt in het verlichten van het prikkelbare darm syndroom (IBS), winderigheid, een opgeblazen gevoel, darm koliek en andere aandoeningen veroorzaakt door nerveuze spanning.

Tips voor het gebruik valeriaan remedies

Valeriaan is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tincturen, poeder en gedroogde extract voor het maken van thee.

De valeriaan dosering is afhankelijk van de aandoening, en kan variëren van persoon tot persoon. Hoge doses kunnen echter, produceren negatieve effecten, die geldt voor al het kruid en geneeskunde. Het hoeft niet altijd een onmiddellijk effect, maar aanbevolen doses mag nooit veranderd worden.

Doseringen van ruwe valeriaan kan variëren 2-10 gram per dag, terwijl gestandaardiseerd wortelextract kan variëren van 200 tot 600 mg. Het is zeer aan te bevelen om uw arts te raadplegen alvorens te beslissen over het bedrag van valeriaan te nemen.

Valeriaan kan worden gevonden in zowel gestandaardiseerde en ongestandaardiseerde vormen. Het is altijd beter om gestandaardiseerde producten, die 0,8% valerenic of valeriaanzuur bevatten kiezen. Zorg er ook voor dat het product dat u koopt is 100% valeriaan, zonder substituten of extra ingrediënten.

Voorzichtig:

Altijd het etiket zorgvuldig te lezen en volg de aanwijzingen op het wordt geschreven. Praat met uw arts als u andere geneesmiddelen of kruiden en voedingssupplementen, want valeriaan kunnen interageren met hen. Ook als u een specifieke medische aandoening, raadpleeg dan uw arts voordat u valeriaan.

Heb je ooit meegemaakt een aantal van de hierboven genoemde voordelen van het valeriaan? Zo ja, laat dan een reactie en laat het ons weten.

Onze selectie