Voordelen voor de gezondheid van de Griekse yoghurt

Lekker, romig, dik en rijk, Griekse yoghurt biedt talloze voordelen voor de gezondheid, en is een uitstekende aanvulling op uw dagelijkse voeding. In vergelijking met reguliere yoghurt, die tweemaal wordt gespannen, wordt Griekse yoghurt driemaal gespannen. Het verwijderen van meer wei geeft Griekse yoghurt een dikkere consistentie, en een hoog eiwitgehalte en een laag suikergehalte.

Voordelen voor de gezondheid van de Griekse yoghurt

Maar laten we eens een kijkje op enkele van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van de Griekse yoghurt.

Probiotica in Griekse yoghurt

Net als andere yoghurt, Griekse yoghurt bevat ook tal van nuttige bacteriën, dwz probiotica, die veel positieve effecten op uw gezondheid. Ze helpen om een ​​gezonde intestinale flora herstellen en, door het bevorderen van de groei van goede bacteriën, en door het aantal van schadelijke bacteriën, die enkele van de belangrijkste oorzaken van vele ziekten.

Probiotica in Griekse yoghurt kan helpen om de functie van het immuunsysteem, de spijsvertering te verbeteren, verlichten diarree en constipatie, en helpen om vele vaginale infecties.

Griekse yoghurt bevat zoveel 5 verschillende stammen van probiotica, die van fundamenteel belang zijn voor de volksgezondheid:

  • S. thermophilus
  • L. bulgaricus
  • L. Acidophilus
  • L. Casei
  • Bifidobacerium

Hoog eiwitgehalte

Een ander groot voordeel voor de gezondheid van de Griekse yoghurt ligt in het hoge eiwitgehalte. Een regelmatige 6 ounce portie bevat 15-20 gram eiwit, terwijl de regelmatige yoghurt levert slechts 9 gram. Dit maakt het een van de favoriete ingrediënten van een vegetarisch dieet, de hoeveelheid eiwit die het bevat is gelijk aan de hoeveelheid in 2 tot 3 gram vlees!

Eiwitten zijn essentieel voor de groei, onderhoud en reparatie van alle cellen in het menselijk lichaam. Ze bouwen het spierweefsel en helpt ons lichaam om goed te functioneren.

Ze bevorderen ook het gewichtsverlies, omdat ze veel bijdragen aan gevoelens van volheid en verzadiging, terwijl ze blijven hongergevoel op afstand.

Low carb inhoud

De bijzondere inspanning proces maakt Griekse yoghurt een zeer low carb eten. Het bevat de helft van de hoeveelheid koolhydraten in vergelijking met gewone yoghurt, dwz het biedt 5 tot 8 gram koolhydraten per 6-ounce portie.

Om deze reden, Griekse yoghurt is een uitstekende keuze voor diabetici, maar ook voor degenen die proberen om gewicht te verliezen.

De wei spannen proces verwijdert ook heel wat van lactose (melksuiker) uit de Griekse yoghurt, waardoor het beter verteerbaar voor lactose-intolerante mensen.

Laag natriumgehalte

Griekse yoghurt heeft ook de helft van de hoeveelheid natrium in vergelijking met gewone yoghurt. Een typisch 6 oz. waar gemiddelden 50 mg natrium in plaats van 100 mg in normale yoghurt.

Een zoutarm dieet kan helpen om de bloeddruk te verlagen, verminderen hoge bloeddruk en het risico op beroertes en hart-en vaatziekten.

Aanzienlijke hoeveelheden calcium

Hoewel het bevat iets lagere hoeveelheden calcium dan gewone yoghurt (3 keer minder), Griekse yoghurt biedt nog ongeveer 20% van de aanbevolen dagelijkse inname van dit belangrijke mineraal.

Het is daarom een ​​uitstekende bron van calcium, en dit is een groot voordeel voor de gezondheid van de Griekse yoghurt.

Zoals we allemaal weten, calcium helpt ons om sterke botten op te bouwen en onderhouden van gezonde tanden en tandvlees. Het is ook noodzakelijk voor een goede hersenen en zenuwstelsel evenals de normale bloeddruk.

All in all, Griekse yoghurt is een uitzonderlijk gezonde drank die moet worden geconsumeerd op regelmatige basis. Bent u een Griekse yoghurt minnaar? Zo ja, deel uw yoghurt tips met ons in het commentaar hieronder!

Onze selectie