Wat kan acupunctuur behandelen?

Acupunctuur is een alternatieve geneeskunde praktijk die meer dan 3 duizend jaar geleden ontstaan ​​in China. Het is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, een compleet zorgsysteem met zijn eigen unieke vormen van diagnoses en behandelingen, uiterst succesvol in het genezen van een breed scala van omstandigheden. Laten we eens kijken wat kan acupunctuur behandelen, volgens de World Health Organization (WHO), en hoe het werkt.

Wat kan acupunctuur behandelen?

Wat is acupunctuur?

In plaats van alleen het behandelen van de symptomen van een ziekte, acupunctuur gericht op de oorsprong van het probleem door te bepalen wat het veroorzaakt.

Traditionele Chinese Geneeskunde ziet een ziekte als onbalans in energiestroom (of levenskracht, zogenaamde Chi), wat leidt tot de verstoring van het totale evenwicht. Dus door een nieuw evenwicht van de energiestroom, acupunctuur ook genezen van de ziekte, en elimineren de symptomen.

Acupunctuur werkt dus op waardoor het hele lichaam terug in balans en herstellen van de algehele gezondheid van de patiënt.

Er is een oud gezegde dat kan worden toegepast op deze holistische benadering van genezing, dat de traditionele Chinese geneeskunde karakteriseert: "De man is niet ziek, want hij heeft een ziekte, maar een ziekte heeft, want hij is ziek."

Hoe werkt acupunctuur te behandelen?

Acupunctuur omvat het inbrengen van zeer dunne naalden in specifieke punten van het lichaam, ook wel acupunten, waardoor de beoefenaar specifieke organen te richten.

Echter, moeten we allereerst begrijpen dat deze oude Chinese praktijk is een holistische therapie op basis van de behandeling patronen, of verschillende systemen van functies in het lichaam, die rechtstreeks verbonden zijn met bepaalde gezondheidsvoorschriften. Nier Yin deficiëntie, Spleen Yang deficiëntie, Lung Qi deficiëntie, hart Qi deficiëntie, en Lever Yang Excess zijn een paar voorbeelden van deze patronen.

Wanneer deze patronen zijn uit balans, is het niet te betekenen dat je nieren, milt, longen, hart of lever ziek zijn. Deze organen, of patronen, zijn ook geassocieerd met andere aandoeningen gezondheid en symptomen.

Bijvoorbeeld kunnen symptomen van nier Yin Deficiency omvatten: pijn en zwakheid van de lumbale regio en knieën, duizeligheid, slecht geheugen, constipatie, gehoorproblemen, droge mond nachts en anderen.

In concreto betekent dit dat wanneer een specifieke ziekte (zoals rugpijn of hoofdpijn) wordt behandeld met acupunctuur, deze vorm van therapie zullen andere gezondheidsproblemen verlichten ook. Zelfs als de patiënt nog niet eerder deze aandoeningen genoemd, zijn spijsvertering en de druk zal verbeteren, zal hij voelen zich minder moe en zijn bloedcirculatie beter zal worden.

Onze selectie