Weinig bekende gezondheidsvoordelen van citroenen

Ze zijn sappig, gierig en tartly zuur. Ze voegen smaak aan vele gerechten en ze zijn basisingrediënten van limonade en vele heerlijke vruchtensappen en thee. Maar deze kleine citrusvruchten bevatten ook tal van gezonde voedingsstoffen die helpen ons lichaam te beschermen tegen een breed scala van ziekten en infecties.

Weinig bekende gezondheidsvoordelen van citroenen

Hieronder zijn enkele van de belangrijkste helende krachten en voordelen voor de gezondheid van de citroenen. Lees verder om te ontdekken...

Voeding feiten en geneeskrachtige eigenschappen van citroenen

 • Citroenen zijn rijke bronnen van vitamine C (88% ADH), dat bekend staat om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen.
 • Ze bevatten ook tot 8% van citroenzuur, dat is een natuurlijk bewaarmiddel dat helpt de spijsvertering en helpt bij het bestrijden virale en bacteriële infecties. Daarnaast citroenzuur fungeert ook als een uitstekende chelerend middel in de behandeling van zware metalen vergiftiging.
 • Citroenen zijn ook rijk aan antioxidant flavonoïden, zoals hesperin en naringenin, die grote anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Ze hebben het vermogen om het immuunsysteem te stimuleren en te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Naringenin is gevonden om de oxidatieve DNA-schade in vitro te verminderen, en dit maakt het een uitstekende vechter.
 • Lemons bevatten ook vitamine B2, pantotheenzuur, riboflavine, vitamine B6, thiamine en, evenals mineralen zoals natrium, zink, calcium, kalium, fosfor, ijzer, mangaan, magnesium en koper.
 • 1 citroen heeft 24 calorieën, 2,4 gram voedingsvezels en 0,92 gram eiwit.
 • Voor zover geneeskrachtige eigenschappen betreft, citroenen roemen uitzonderlijke antiseptische, antibacteriële, anti-inflammatoire, antivirale, en immuniteitsverhogende bevoegdheden, en hebben talrijke positieve effecten op de menselijke gezondheid. Maar laten we eens een kijkje bij enkele van hen...

Gastrointestinale voordelen

Citroensap spijsvertering, door het verminderen van brandend maagzuur en zure reflux. Het is ook zeer nuttig in het verlichten van misselijkheid, diarree, constipatie, opzwellen en andere aandoeningen van de dikke darm.

Lemons ook helpen de lever om meer gal, wat weer de spijsvertering produceren.

Ontgifting

Citroenen helpen reinigen het spijsverteringssysteem en de nieren, terwijl zuiveren van de lever en het bloed. Ze zijn zeer nuttig in het elimineren toxines uit het lichaam.

Bloedsuikerspiegel balans en hoge bloeddruk

 • De zuurgraad van citroensap helpt lagere bloedsuikerspiegel.
 • Lemons de niveaus van goede cholesterol in het bloed.
 • Mensen met een hoge bloeddruk kan veel baat hebben bij citroenen. Ze bevatten vitamine P en kalium. Vitamine P versterkt de bloedvaten en voorkomt inwendige bloeding, terwijl kalium verlaagt de bloeddruk door te helpen verdrijven nieren natrium en overtollig vocht. Dit beperkt het risico op hart-en vaatziekten.

Mondgezondheid

Het drinken van citroensap helpt schadelijke bacteriën in de mond die gaatjes gingivitis, stomatitis en tong ontstekingen veroorzaken.

Rechtstreeks op de getroffen gebieden, kan citroensap kiespijn te verlichten en te stoppen tandvlees bloeden. Het kan ook plaque te verwijderen, te versterken en te versterken tandglazuur, en tanden witter.

Citroenen kan ook worden gebruikt als mondspoeling om slechte adem te verminderen.

Diuretische eigenschappen en bot-gerelateerde ziekten

Een ander groot voordeel voor de gezondheid van citroenen ligt in hun vermogen om te helpen het menselijk lichaam te spoelen uit toxinen en overtollig vocht. Op deze manier ook helpen ze bij het verlichten van vele aandoeningen geassocieerd met het vasthouden van water en hoge urinezuur concentratie in het organisme. In feite kunnen veel vitamine C in citroenen zeer effectief in het verminderen urinezuur afzettingen in het lichaam.

Citroenen kan dus zeer nuttig zijn bij de preventie en behandeling van chronische ziekten zoals reuma, artritis, pijnlijke gewrichten, lumbago en ischias.

Zoals diuretica, kunnen ze ook helpen voorkomen glaucoom, oedeem, hoge bloeddruk en een opgeblazen gevoel.

Immuunsysteem en infecties

 • Citroensap versterkt het immuunsysteem en heeft een anti-carcinogene eigenschappen. Het bevat anti-oxidanten die strijd vrije radicalen, het houden van op afstand een groot aantal ernstige ziekten zoals beroertes, hart-en vaatziekten en dikke darm, prostaat-en borstkanker.
 • Citroenen kan bestrijden infecties en verminderen of te vernietigen bacteriën en andere binnendringende micro-organismen. Zij hebben aangetoond bijzonder effectief in het verlichten en behandelen van urineweginfecties, evenals vele andere bacteriële ontstekingen zijn.

Huid-en haarverzorging

 • Lemons hebben grote antioxiderende eigenschappen nuttig in het verminderen vele ouderdomsverschijnselen, evenals andere huidaandoeningen zoals littekens, eczeem, acne en vlekken.
 • Ze bevatten ook natuurlijke blekende stoffen, zeer effectief in het verminderen van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.
 • Citroensap kan helpen bij de behandeling vele hoofdhuid en het haar problemen, zoals roos en haaruitval, terwijl het helpen van haar sterker en glanzender geworden.

Kalmerende en ontspannende werking

Citroenen zijn stress reducerende eigenschappen en ze kunnen hebben ontspannende werking op je humeur. Ze kunnen spanning, angst, nervositeit en vermoeidheid te verlichten, verminderen hartkloppingen, en het bevorderen van een goede nachtrust.

Ze kunnen ook toenemen hersenactiviteit, want zij kalium, wat helpt bij het verbeteren het geheugen en de concentratie bevatten, terwijl het kalmeren van de zenuwen.

Inademen van citroen essentiële olie kan dus veel gunstige effecten voor uw zenuwstelsel.

Tot slot, moet u absoluut citroenen introduceren in uw dagelijkse voeding en beginnen toe te voegen aan uw recepten en gerechten. Nu, vertel ons of je hebt dit bericht, en deel uw mening met ons in het commentaar hieronder.

Onze selectie