5 manieren om droog haar te voorkomen

We hebben allemaal een hekel hoe droog haar ziet, maar het is een feit dat meer dan 50% van de mensen heeft droog haar en hebben geen idee wat te doen. Hier is hoe u uw haar te voorkomen dat droog en levenloos.

5 manieren om droog haar te voorkomen

Is je haar begint te droog en levenloos te krijgen? Nou, je moet zeker een betere verzorging ervan. Er zijn verschillende dingen die droog haar, om droog haar te voorkomen kan veroorzaken, dus blijven lezen en uit te vinden wat te doen (en wat niet).

1. Kies een goede shampoo

Als het aankomt op het kiezen van de juiste shampoo, vrouwen kiezen vaak voor degenen die lekker ruiken. Uiteraard, de geur is belangrijk, maar een ander ding dat je moet letten op de pH.

Shampoos die een hoge pH hebben de neiging om je haar erg droog maken (dit is waarom je baby-shampoo moet vermijden). Als u al droog haar, kies dan een shampoo die een pH tussen 4,5 en 6,5 heeft.

2. Heb je haar niet te vaak wassen

Een slechte shampoo kan uitdrogen je haar, en dus kan het water! Doe niet shampoo je haar te vaak. Kies een zachte shampoo die uw haartype past en was het om de andere dag.

3. Kies de juiste haarborstel

Het is belangrijk om een ​​goede haarborstel dat uw haartype past kiezen, anders loopt u het risico uw haar te beschadigen. Natuurlijke borstels zijn meestal een goede keuze. Als u niet zeker weet wat haarborstel u moet gebruiken, kan uw kapper zeker geven u een stukje advies over dat. Ook niet borstel je haar te hard of te vaak, want dan-poetsen schadelijk kan zijn. En nooit borstelen natte haren!

4. Föhnen je haar alleen als u absoluut moet

Dingen die je moet zo veel mogelijk te vermijden zijn haardrogers, warme rollers, stijltangen etc. Maar het ding is - veel vrouwen gebruiken deze elke dag. Al deze tools kan je haar sterk uitdrogen, dus vermijd het gebruik van kunstmatige warmte zo veel als je kunt. Laat je haar op natuurlijke wijze drogen wanneer je kunt, en wanneer je een föhn gebruiken, houd het op een lage stand.

5. Bescherm je haar tegen beschadiging door de zon

Tijdens de late lente en de zomer denken we meestal over het beschermen van onze huid tegen de zon, maar het lijkt erop dat we niet de zorg over ons haar zo veel. Nou, haar moet bescherming tegen de zon, ook!

Zorg ervoor dat je haar goed beschermd tegen de zon - je kon een stijlvolle hoed dragen en het te verdoezelen of te gebruiken haarverzorgingsproducten die u zullen helpen voorkomen dat beschadigd haar en gespleten haarpunten.

Onze selectie