5 amazing vitamine C voordelen voor de huid

Sinds je een klein kind was, heb je waarschijnlijk gehoord vele malen hoe genoeg vitamine C kan verkoudheid en griep te voorkomen. Maar, wist u dat vitamine C heeft ook een aantal geweldige voordelen voor je huid? Check ze uit.

5 amazing vitamine C voordelen voor de huid

1. Vitamine C maakt je huid sterker

Inname van vitamine C is zeer gunstig voor je hele lichaam, je huid gelijk. Het is een zeer krachtige vitamine die afweermechanisme lichaam, wat resulteert in een sterkere huid ook verbetert. Voldoende vitamine C helpt uw ​​huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf als van droogte. Vitamine C is een wonderdoener als het gaat om het verlichten van de droge huid. Het kan ook helpen verminderen bestaande ontsteking van de huid.

2. Verjonging

Vitamine C is vooral bekend als de perfecte verjonging stof voor je huid. Schoonheidssalons bieden vitamine C maskers en verpakkingen die worden verondersteld om uw huid te voelen en er jonger en wissen kleine rimpeltjes.

Vitamine C verhoogt de productie van collageen, de stof die verantwoordelijk is voor een gezonde huid. Als je ouder wordt je productie van collageen vermindert en de huid verliest zijn natuurlijke toon en elasticiteit. Inname van veel vitamine C, evenals het toepassen van producten die zij bevatten, sterk kan vertragen het proces van veroudering.

3. Bescherming tegen de zon

Vitamine C heeft invloed als het gaat om het beschermen van uw huid tegen de schadelijke UV-stralen. Dit is natuurlijk niet betekent dat je een glas limonade kan hebben of toepassen van een crème met vitamine C en veilig de hele dag in de zon. Uw zonnescherm is nog steeds onvervangbaar.

Echter, vitamine C en vitamine C producten kan verhogen natuurlijke afweer van uw huid in de richting van de UV-stralen. Het kan ook helpen en versnellen het genezingsproces als je al zonnebrand.

4. Vermindert de kans op zweren, gezamenlijke zwakte en blauwe plekken

De voordelen van vitamine C voor uw huid zijn al lang geleden ontdekt, dankzij, geloof het of niet, zeilers. Ja, diezelfde zeilers ontbrak vitamine C op hun schepen en begon te merken hoe hun gewrichten pijn meer en hoe ze waren meer geneigd om huidzweren en blauwe plekken.

De belangrijkste reden hiervoor is de bovengenoemde productie van collageen die vitamine C verhoogt. Collageen maakt niet alleen uw huid er jong en glanzend, het is een zeer belangrijk eiwit dat je cellen en bloedvaten bouwt. Het bouwt ook uw ligamenten en helpt bij het creëren littekenweefsel, wat betekent dat uw huid sneller na een blessure zal genezen.

Gebrek aan collageen kan leiden tot een veel huidproblemen, waaronder droogte, eczeem en blauwe plekken. Bovendien kan dit leiden tot vasculaire problemen, alsook om spier-en gewrichtsproblemen. Voorkomen dat ze allemaal door het nemen van voldoende vitamine C per dag.

5. Anti-oxidant

Vitamine C is een zeer krachtige anti - oxidant dat het hele lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen en oxidatie. Ironisch genoeg is de stof die u niet kan ademen zonder - zuurstof - is de stof die de meeste schade aan u brengt. Uw cellen oxideren na verloop van tijd, waardoor ze te verslechteren.

Vitamine C vertraagt ​​het oxidatieproces, neutraliseert vrije radicalen, en kan ook DNA schade worden hersteld. Het betekent dat het helpt je hele lichaam te blijven jonger en beter in vorm en het geeft je huid bescherming en glans.

Vitamine C is niet alleen gunstig voor uw huid. Het is een zeer belangrijke vitamine maar toepasselijke het elke dag moeten worden genomen. De aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C tussen 80 en 100 mg en niet meer dan 2 g. Overdosering kan diarree en slapeloosheid veroorzaken.

Onze selectie