6 effectieve manieren om te droge huid te behandelen

Droge huid kan een heel groot probleem zijn. Soms, het is niet alleen esthetisch; je huid daadwerkelijk pijn begint te doen. Gelukkig, er is iets wat je kunt doen. Hier zijn zes ongelooflijk effectieve manieren om te droge huid te behandelen.

6 effectieve manieren om te droge huid te behandelen

1. Het voorkomen

Natuurlijk is het altijd beter te voorkomen dan te genezen, en dit staat voor de verzorging van uw huid ook. Droge huid kan worden voorkomen met de juiste bescherming.

Zorg ervoor dat u altijd uw huid te beschermen tegen de elementen. Zon, wind, kou, regen en airconditioners kunnen een aantal ernstige schade aan je huid te doen. Houd je huid beschermd, vooral tijdens de wintermaanden, wanneer het echt koud. Ga niet uit met onbedekt huid en draag handschoenen en sjaals.

Zorg ervoor dat u uw huid te beschermen tegen de zon, want het zal uw huid droog maken. Ga nooit zonder zonnebrandcrème en probeer niet te blijven in de zon te lang. Vergeet waanzinnig bronskleur, en absoluut vergeet zonnebanken. Niet alleen dat ze uw huid droog is, kunnen ze geven je ook kanker.

2. Natuurlijke producten

Elke winter was een nachtmerrie voor mijn huid, totdat ik ontdekte dat natuurlijke zepen en douchegels zijn mijn nieuwe beste vrienden. Als het gaat om de behandeling van overmatig droge huid, is er echt geen betere remedie.

Natuurlijke en biologische zeepjes en douchegels zijn vrij van al die dingen die eigenlijk zou kunnen maken je huid nog droger. Ik heb ontdekt dat die met geitenmelk beste werkt voor mij, en ik heb aan die bevelen. Ook is het het beste om die zijn ongeparfumeerde kopen, want de dingen die worden gebruikt voor het parfumeren zou kunnen toevoegen aan de droogheid van je huid.

3. Moisturizers met shea boter en ahornsiroop

Ik heb al gezegd shea boter als een van de beste dingen voor de behandeling van droge huid. Nu, zou ik graag ahornsiroop toe te voegen aan dat ook.

Het beste is om de biologische Shea boter te gebruiken, maar als je niet kunt veroorloven, zal moisturizers met shea boter en ahornsiroop doen de truc. Ze hoeven niet eens te sterk te zijn - Garnier Skin Naturals Body Repair Lotion met ahornsiroop of Garnier Intensive 7 Days Repareren Lotion met Shea boter zal worden prima.

4. Gehydrateerd te blijven

Innerlijke hydratatie is net zo belangrijk als uiterlijke als het gaat om de behandeling van overmatig droge huid. Probeer te drinken tussen de 6-8 glazen water per dag en houdt uw huid gehydrateerd.

Vergeet niet, dat voor elke kop koffie die je drinkt je nodig hebt twee kopjes water alleen de vloeistoffen die koffie nam van u terug te nemen. Hetzelfde geldt voor thee en alcohol. Probeer meestal water en verse biologische sappen drinken.

Als het gaat om het houden van uw huid gehydrateerd, zijn er twee afzonderlijke adviezen. Sommige mensen denken dat je moet altijd je huid gehydrateerd, terwijl anderen zeggen dat je eigenlijk je huid moet gaan om te leren hoe zich te verdedigen. Dit naar mijn mening kan gaan alleen als je kleine problemen met een droge huid hebben. Als uw huid is echt droog, niet proberen te rehydrateren het zal alleen resulteren in een pijnlijke scheuren.

5. Blijf weg van hot tubs

Niet alleen hot tubs, heet water in het algemeen. Dat betekent lange, warme douches en lange hete baden ook, ongeacht hoeveel we houden allemaal van hen.

Douchen is eigenlijk het vocht pruillip van uw huid en douchen met echt warm water is nog erger. Laat nooit je komt uit de badkamer met een rode huid. Neem een ​​douche per dag, twee hooguit. Geen van hen zou moeten duren voor meer dan 10 minuten.

6. Niet te exfoliëren

Veel vrouwen denken dat ze hun huid dagelijks te exfoliëren, om te voorkomen of te genezen van de droogte. Dit is eigenlijk totaal verkeerd, want dan afschilfering meer slecht dan goed zou kunnen brengen.

Wanneer u uw huid te exfoliëren, je opstijgen van de dode cellen. Dit is helemaal prima, zolang je het niet meer dan twee keer per week doen. Scrubben vaker daadwerkelijk schade toebrengt aan het levende cellen en dat de resultaten in uw huid wordt rood en droog. Altijd van toepassing moisturizer na afschilfering.

Volg deze zes stappen en je zult zien hoe de behandeling van overmatig droge huid is niet echt zo moeilijk. Zeker, er zijn dingen die gedaan moeten worden, maar het is niet alsof je nodig hebt om in bochten wringen om ze te verwezenlijken. Toch, als geen van hen te helpen, je probleem zou kunnen ernstiger zijn en moet u een bezoek aan uw dermatoloog te plannen.

Onze selectie