8 effectieve manieren om te droge huid te behandelen

Een huidverzorging routine die geschikt is voor haar huidtype is zeer belangrijk voor elke vrouw die goed voor zichzelf neemt. Het is niet alleen de sleutel om er stralend en mooi, leeftijd trotseren en gevoed, maar kan ook een grote rol spelen in het houden van uw huid gezond. Als uw huid droog is, hier zijn 8 effectieve manieren om het te behandelen.

8 effectieve manieren om te droge huid te behandelen

1. Afscheid te nemen van warme douches

Zo belachelijk als het klinkt, lange douches eigenlijk beroven de huid van vocht, vooral als het water wordt gestoomd warm. Heet water droogt je huid. Dit is omdat het strips ze uit haar beschermende oliën. Dus, ofwel wennen aan het douchen in lauw water, of beperk uw bad tijd om 10 minuten tops.

2. Handen af ​​van de zeep

De meeste zeep merken die er zijn niet goed voor de droge huid, omdat hun inhoud is hoog in loog. Bij het nemen van een douche of een bad, of zelfs alleen het wassen van je handen, gebruik uw favoriete vochtinbrengende bad lotion of crème.

3. Bevochtigen

Na het nemen van een bad, dep jezelf naar beneden met een handdoek waardoor uw huid enigszins vochtig, en toe te passen vochtinbrengende bodylotion en een vochtinbrengende gezichtscrème meteen. Op deze manier zul je in staat zijn om "lock" vocht in je huid en laat het op zoek zacht en gevoed.

U kunt ook gebruik maken van minerale olie of vaseline, die werken prima, als je geen geld wilt uitgeven aan dure crèmes en lotions.

4. Let op je voeding

Wat je eet speelt een belangrijke rol in de manier waarop je huid eruit ziet en voelt. Probeer en eet meer fruit en groenten die rijk zijn aan vitamine A en B - ze zijn goed voor je huid. Ook verrijken uw dieet met hele korrels, die ook goed zijn voor huidproblemen. Eet veel noten, zaden, vis, en overschakelen naar olijfolie, want het is echt belangrijk om genoeg van de "goede" vetten te krijgen.

5. Gemakkelijk op de koffie

Cafeïne gaat om uw huid uitdrogen, dus probeer weg te stappen van die heerlijke macchiato! Als u wilt dat uw huid gezond en stralend uitzien, overschakelen naar Decaf en helemaal verminderen uw inname van cafeïne.

6. Zeg nee tegen alcohol

Alcohol, zoals cafeïne, is een diureticum, dus het heeft hetzelfde effect op je huid.

7. Veel water drinken

Dagelijks genoeg water drinken is wat er gaat uw huid gehydrateerd te maken, en is nog belangrijker dan het toepassen van al die dure vochtinbrengende crèmes.

8. Hier krijg je een luchtbevochtiger

Een vochtige omgeving is goed voor onze huid, dat is de reden waarom de frisse winterlucht droogt het uit in een mum van tijd. Ook binnenshuis, de lucht heeft de neiging om tot 20 procent minder vochtig dan de perfecte 30 procent luchtvochtigheid onze huid hunkert. Dus, als je er klaar voor bent, waarom niet investeren in een luchtbevochtiger, het zal je goed doen, vooral in de winter.

Onze selectie