3 eigenwaarde boosters

Stel je voor je zit in een wachtkamer klaar om te worden geïnterviewd voor een baan. Uw CV is goed en je voelt dat je de juiste persoon voor. Toch worden je handpalmen zweten, je nerveus bent en kan het niet helpen, maar het vergelijken van jezelf aan andere kandidaten. En als je hoort hen stimuleren over hun eerdere successen, je begint te denken aan jezelf: "Ik ben nooit gonna make it, ze zijn blijkbaar beter". Hier zijn 3 eigenwaarde boosters die u zullen helpen zich bewust worden van je kwaliteiten.

3 eigenwaarde boosters

Booster # 1

Ten eerste, bent u zeker dat u de juiste foto van jezelf? Bent u gevoelig voor uw fouten overdrijven en ondermijnen uw deugden? Denk er eens over voor een tweede. Mensen met een laag gevoel van eigenwaarde zijn meesters in het naar beneden te kijken naar zichzelf. Niets dan perfectie in alles wat ze doen kunnen ze een goed gevoel over zichzelf.

Als een vriend prijst uw kookkunsten u antwoorden dat het gemakkelijk is en dat iedereen het kan doen. Misschien ben je gewoon nederig, maar er is een verschil tussen het zijn bescheiden en onderschat jezelf. Mensen zelden geef complimenten en als je bent behandeld met een, geloof het. Geen afbreuk doen aan je kwaliteiten door jezelf te vergelijken met iemand die beter is in een bepaald gebied.

Er zal altijd iemand beter in iets. Feliciteer jezelf want je bent geslaagd om een ​​vlekkeloze lasagne te maken. Ja, Jamie Oliver's zou zeker beter, maar niemand verwacht dat je koken als een professional, maar jezelf. Uw buurman misschien een betere huisvrouw, je zus meer vloeiend Frans en je baas meer bedreven in computervaardigheden, maar een loutere feit dat je al deze kwaliteiten (en vele anderen) in u zijn, is een voldoende reden om te geloven in jezelf.

Dus, niet zenuwachtig omdat een persoon die naast je zit in een wachtkamer praat over de banen die hij regelde voor zijn vorige bedrijf. Misschien heeft hij goede connecties, maar houd in gedachten dat je overtuigend en een goede onderhandelaar zijn. Focus op uw vermogen! Weet waar je goed in bent. Er moet iets zijn! Zo niet, krijg goed in iets nuttigs. Word de beste op iets. Dit zal grote dingen doen om je zelfvertrouwen op de lange termijn.

Booster # 2

Ben je te veel gericht op wat je hebt niet bereikt? Met hoge verwachtingen op elk gebied, het niet in slechts een segment maakt je begint bekijkt jezelf als niet goed genoeg voor om het even wat. Bijvoorbeeld, heb je erin slaagt om een ​​project af op het werk, maakte een kostuum voor overweging van uw dochter, nam je zoon te zwemmen. Maar je bent vergeten dat je vrienden komen naar het diner, zodat je niet de tijd om te koken.

En nu denk je dat van die vrouwen die in staat is voor het doen van alles zijn. Nou, niemand kan zijn Lynette Scavo en Bree Van de Kamp op hetzelfde moment. Geef jezelf wat speling. Leer te waarderen wat je hebt bereikt. Verander uw standpunt, concentreren op wat je hebt gedaan en je zult waarschijnlijk beseffen dat je niet zo slecht als je denkt.

Terwijl u wacht op uw werkgever om u te bellen, na te denken over je vorige carrière verwezenlijkingen.

Booster # 3

Niet in de val van het vertrouwen van andere volkeren 'vallen. Elke dag kunt u uw collega stimuleren over haar prachtige kinderen, een perfecte man en professioneel succes, etc. Tijdens het luisteren luisteren, je je leven en prestaties te vergelijken met de hare en beginnen te voelen als een complete mislukking.

Maar, heb je ooit te stoppen en vraag jezelf af of alles wat je hebt gehoord is echt waar? Mensen die zichzelf prijzen en lijken te vertrouwen, hebben meestal een aantal onopgeloste problemen in hun prive-leven. Of, nog waarschijnlijker, zich bewust van hun tekortkomingen, ze overdrijven hun successen totdat ze zichzelf ervan te overtuigen dat ze inderdaad zijn speciaal. En, je onzekerheid voedt hun ego perfect.

Neem de tijd en denk na over mensen met wie je waardeloos voelen. Als je eenmaal begrijpt hun motieven, laat je niet voor de gek houden door het beeld dat ze van zichzelf te creëren.

Dus, zittend in de bovengenoemde wachtkamer moet je geen aandacht besteden aan uw concurrent stimuleren. Er is geen manier om te weten dat wat ze zeggen is echt waar.

Stop jezelf te vergelijken met anderen. Het is contra-productief. Vergelijk jezelf aan jezelf, niet voor andere mensen. Word de beste dat je kan zijn. Bent u beter vandaag dan vorige maand, vorig jaar? Maak doelen. Maken vooruitgang beetje bij beetje, zal dit je gevoel van eigenwaarde brandstof wanneer u een stap vooruit. Leer om jezelf te motiveren.

Het leven is vol met verschillende "wachtkamers" en u zult worden "ondervraagd" vele malen. Denk na over de eigenwaarde boosters je net hebt gelezen over. Het is niet gemakkelijk op te bouwen zelfvertrouwen. Maar het beeld geschapen van jezelf afhankelijk van het geloof heb je in jezelf.

Vergeet niet, alleen als u tevreden bent met jezelf, je bent klaar om te worden geconfronteerd met verschillende "werkgevers". Geloof het en je zult het te bereiken.

Ook, zorg ervoor om te controleren of deze 5 best zelfvertrouwen oefeningen, en leren hoe je zelfvertrouwen te vergroten.

Onze selectie