5 beste zelfvertrouwen oefeningen

Een heleboel mensen hebben vertrouwen kwesties. Soms is het omdat we een slechte ervaring gehad, soms is het een plankenkoorts en soms is het gewoon iets wat we denken is sterker dan wij. Maar het is niet. Je kunt het onder controle en je kunt iets doen om je zelfvertrouwen te vergroten - check out 5 best zelfvertrouwen oefeningen.

5 beste zelfvertrouwen oefeningen

1. Voorbereiding

Deze bijzondere oefening is zeer belangrijk voor het stimuleren van je zelfvertrouwen, zeker als je in de voorkant van een belangrijke vergadering of presentatie. Veel mensen zijn niet gerust gevoel genoeg over zichzelf als het gaat om hun werk, en de beste manier om dit te voorkomen is om voorbereid te zijn op je werk het beste wat je kunt.

Doe een grondig onderzoek en leer alles wat je hoort. Hoe beter je voorbereid bent hoe meer vertrouwen je zal voelen. Laat niemand u verrassen met een vraag die je niet weet het antwoord op en zorg ervoor dat een goede en zelfverzekerde presentatie.

2. Praktijk

De beste manier om je zelfvertrouwen te vergroten is om zo veel als je kunt oefenen. Maakt niet uit of het gaat over uw werk of over danslessen, hoe meer je oefent, hoe beter je zult krijgen en je zult meer zelfvertrouwen.

Het is heel normaal om te twijfelen als je bezig jezelf in iets nieuws, maar committeren aan dat nieuwe ding en praktijk op een regelmatige basis, en bent u zeker om beter en door die te krijgen, meer zelfvertrouwen. Dit zal leiden u naar willen wat meer aan werken die pas zal eindigen in een betere en betere resultaten. Immers, de praktijk maakt de perfectie.

3. Leer een nieuwe zaak

Een van de beste zelf - vertrouwen oefeningen in de wereld is om iets nieuws te leren, en indien mogelijk, iets hards. Laten we zeggen dat je nog nooit hebt geprobeerd om een ​​vreemde taal te leren, omdat je denkt dat het te hard. Inschrijven voor een cursus en beginnen met het leren van Frans, Duits of een andere taal.

Hoe harder de taal, hoe beter. In feite zodra ik hoorde een gezegde "Als je Finse kunt leren kun je alles leren", dus misschien wilt u proberen Fins. Maak een inspanning en je zal het te maken in het einde zeker, en zodra je ziet dat je iets kan leren zo hard als het leren van een nieuwe taal kan worden, zul je zien dat je in principe kan alles doen. Niets kan je zelfvertrouwen boost als het zien dat je alles wat je wilt kunnen doen, toch?

4. Handige kleine zinnen

Zo dom als het klinkt, maar om jezelf te herhalen zinnen als "Je kunt het doen" en kunt u daadwerkelijk helpen met je zelf "Het komt allemaal wel goed" - vertrouwen veel. We moeten allemaal een beetje aanmoediging soms en als er niemand anders om je aan te moedigen, doe het zelf.

Ga voor een spiegel, geef jezelf een serieuze blik en zeggen: "Je kunt het doen". Het kan nodig zijn om te herhalen dat een paar keer, rechts totdat je begint te geloven. De meeste van de zeer succesvolle mensen zijn niet zo verschillend van u, maar ze geloven dat ze alles wat ze scoorde te kunnen doen. En u kunt hetzelfde doen. Natuurlijk, als je een financieel manager bent u zeer onwaarschijnlijk om een ​​behandeling voor kanker te vinden, maar u kunt uw eigen bedrijf te runnen. Geef jezelf een doel, zeggen dat je het kan doen, geloof het, en je zal het doen.

5. Ademen

Je weet hoe veel mensen je vertellen gewoon om te ontspannen en te ademen wanneer je op een probleem of een crisis? Nou, dat is ook een grote zelfbeheersing - zelfvertrouwen oefening. Wanneer u het gevoel dat er een uitdaging voor u, dat is zo groot dat je absoluut geen kans om aan het, gewoon stoppen voor een tweede en neem een ​​paar keer diep adem.

Hoewel het klinkt misschien gek, ademen in een grotere hoeveelheid zuurstof niet alleen ontspant u, maar ook brandstof je hersenen dus het begint sneller. Uiteraard begin je de proppen komen met een aantal nieuwe en verbeterde ideeën die u zal helpen met elke uitdaging in je leven.

Probeer niet al te gestoten als u problemen ondervindt wat zelf - vertrouwen problemen, want je bent niet de enige. Veel mensen worstelen met dit, maar zoals je kunt zien, is er iets wat je kunt doen. Probeer deze zelf - vertrouwen oefeningen die we aan u gepresenteerd met en je zult zien hoe dingen beter zullen krijgen.

Ook, zorg ervoor om te controleren of deze 3 eigenwaarde boosters, en leer hoe je je energie te stimuleren.

Onze selectie