5 voordelen van vroeg wakker

Er zijn tientallen redenen waarom je moet vroeg wakker - elke dag. Ontdek 5 voordelen van het worden een vroege vogel en jezelf te motiveren om uw levensstijl te veranderen.

5 voordelen van vroeg wakker
  • Het is goed om maximaal voor dag en dauw, voor dergelijke gewoonten dragen bij aan de gezondheid, rijkdom en wijsheid.
    Aristoteles

Je altijd beginnen de dag met gestresst en halfslachtige pogingen om jezelf er fris en degelijk in 5 minuten? Elke ochtend word je wakker laat, springen uit bed, haasten naar de badkamer, en zo snel opraakt, alleen maar om genoeg tijd te schrokken uw koffie in een mens van vlees en misschien zelfs morst wat sinaasappelsap op je nieuw gestreken jurk?

Nou, dat is een goed teken dat je absoluut moet je levensstijl te veranderen. Wakker worden vroeg in de ochtend en uithakken van enige tijd alleen voor jezelf is een gewoonte die aanzienlijk zal verbeteren van uw algehele welzijn en helpen te voeren om uw potentiële gedurende de dag. De voordelen van vroeg wakker zijn talrijk, en de volgende zijn slechts enkele van de vele voordelen die de vroege ochtenduren kunt aanbieden aan uw geest en lichaam.

1. Morning stilte

Begin je dag zonder stress wakker en hebben de mogelijkheid om 's morgens stilte te genieten is misschien wel een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de positieve energiebalans. In de vroege ochtenduren is er geen verwarring, geen verkeer op straat en geen geroezemoes van buiten. De zonsopgang - de stilte alleen onderbroken door het gezang van de vogels, zal u de mogelijkheid om een ​​van de meest verbazingwekkende spektakels van de natuur te observeren geven. Kijken naar de zonsopgang zal zachtjes je zintuigen te prikkelen, vul uw lichaam en geest met energie en het stimuleren van je geest en de hersenen.

2. Ontbijt

Als je vroeg wakker zul je genoeg tijd om jezelf een passend en gezond ontbijt te maken hebben. Zoals u weet, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Het vult energie van uw lichaam en biedt u met voedingsstoffen die helpen bij het verhogen van uw hersenen mogelijkheden en het verbeteren van je concentratie en geheugen. Wanneer u het ontbijt overslaat, je je lichaam van kracht te beroven, je stofwisseling vertraagt ​​om energie te behouden, en je lichaam wordt ook minder efficiënt in het verbranden van calorieën.

3. Vroege productiviteit ochtend

Vroeg in de ochtend is de meest productieve tijd van de dag. Uw geest is helder, je brein is uitgerust en u worden geleverd met frisheid en gretigheid die alleen vroege ochtenduren kan bieden. Wanneer u uw werk vroeg in de ochtend beginnen, withot gestoord te worden door plotselinge en onverwachte afspraken of gesprekken, zal het je lukt om veel meer dingen te bereiken in de loop van de dag. Neem je 's ochtends de tijd om uw doelen te stellen voor de komende dag, en je zult zien dat alle andere taken en verantwoordelijkheden een stuk makkelijker te hanteren zal zijn.

4. Gezondheid

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de British Psychological Society, "zijn er 's ochtends mensen en' s avonds mensen, en 's morgens mensen de neiging om gezonder en gelukkiger evenals het hebben van lagere body mass indices worden" (dr. Joerg Huber). Laten we het eens proberen!

Vroeg wakker worden zal je ook toestaan ​​om frisse lucht in te ademen met minder vervuiling rond. Dit zal uw lichaam cellen te voorzien van zuurstof, die zij nodig hebben om goed te functioneren en het zal ook het optimaliseren van de mogelijkheden van je brein.

5. Oefening en weinig passies

Oefeningen gedaan in de ochtend zijn een stuk beter dan alle koffiesoorten elkaar gezet. Ze stimuleren de bloedsomloop en de hersenen en geven je de energie om je dag te beginnen op een positieve manier.

Vroeg in de ochtend is ook de beste tijd om jezelf te wijden aan al die kleine hartstochten, die je niet kunt ervaren tijdens de dag als gevolg van een gebrek aan tijd of vanwege het drukke leven dat je leidt. Misschien wilt u zorgen voor uw planten en geniet van het kijken naar hen, terwijl u geniet van uw koffie? Of zet een verfrissend masker op je gezicht en bereiden een energieke kruidenthee te drinken tijdens het lezen van krant of een boek dat je inspireert? Nou, het is allemaal aan jou.

Onze selectie