Citaten over rijden om te schrijven

Dit is een van de sterkste lijnen die ik heb gelezen. Ik verafschuw wat je schrijft, maar ik zou mijn leven geven om het mogelijk voor u om te blijven schrijven. - Voltaire, in een brief aan M. le Riche

Citaten over rijden om te schrijven

De lijn boven is heroïsch. Iets minder heldhaftig is als men schrijft en voelt dat het een do or die zaak voor hem.

Zoek uit wat de reden dat gebiedt u te schrijven, te zien of het zijn wortels heeft verspreid in het diepst van je hart; bekennen aan jezelf je zou moeten sterven als je verboden was om te schrijven - Rainer Maria Rilke.

Schrijven is meer dan wat dan ook een dwang, zoals sommige mensen wassen hun handen dertig keer per dag uit angst voor vreselijke gevolgen als ze dat niet doen. Het loont de moeite een heel stuk beter dan dit soort dwang, maar het is niet meer heroïsche -. Julie Burchill

Ik schrijf alleen maar omdat er een stem in mij die niet stil zal zijn -. Sylvia Plath

Als ik niet schrijf om mijn geest leeg te maken, ik ga gek. Zoals aan dat regelmatige, ononderbroken liefde van het schrijven... Ik begrijp het niet. Ik voel het als een marteling, die ik kwijt moet raken, maar nooit als een genot -. George Gordon Byron

Maar laten we verder kijken dan de dwang en loop van de zonnige kant...

Schrijver kan het beste krijgen van beide werelden - roem en anonimiteit. Hij weet dat hij beroemd is, en nog steeds zijn gezicht kan herkend passeren.

Schrijvers krijgen precies de juiste hoeveelheid van de roem: net genoeg om een goede tafel in een restaurant, maar niet genoeg zodat mensen voortdurend onderbreken je terwijl je het eten van het diner - Fran Lebowitz.

Het is geen slecht idee om in de gewoonte van het opschrijven van je gedachten te krijgen. Het bespaart een met voor iedereen lastig te vallen met hen -. Isable Colegate

Soms mensen praten om te ventileren. Het is veel beter om een ​​dagboek bij te houden in plaats.

Noteer de gedachten van het moment. Degenen die komen ongezocht voor zijn vaak de meest waardevolle -. Francis Bacon

Random schrijven kan blijken te zijn van de waarde. Het kan een therapeutische werking hebben en het kan ook iets dat een publiek verdient zijn. Nog, voor professioneel schrijven, moet men wat discipline.

Je schrijft om te communiceren om de harten en geesten van anderen wat branden in je. En wij bewerken om de vuurshow liet door de rook. - Arthur Polotnik

Charles Bukowski dacht niet dat men moet zich druk om te schrijven. De enige keer wanneer men moet vasthouden aan het schrijven is als hij moet het doen! Schrijvers moeten schrijven of veroordeeld worden!

Als het gedeelte van zijn gedicht zegt:

Als het niet komt barst uit je
ondanks alles,
doe het dan niet.
tenzij het ​​gaat ongevraagd uit je
hart en je geest en je mond
en je darmen,
doe het dan niet.

tenzij het ​​komt uit
je ziel als een raket,
tenzij ze worden nog steeds zou
rijdt je tot waanzin of
zelfmoord of moord,
doe het dan niet.

Winston Churchill denkt heel veel hetzelfde: Het schrijven van een boek is een verschrikkelijke, uitputtende worsteling, als een lange aanval van een aantal pijnlijke ziekte. Men zou nooit zoiets te ondernemen als men niet op door een demon wie men niet kan weerstaan, noch begrijpen werden gedreven.

De film Factotum, dat het verhaal van Bukowski vertelt over het citaat I love:

Als je gaat om te proberen, ga helemaal. Anders niet eens beginnen. Dit zou kunnen betekenen verliezen vriendinnen, echtgenotes, familieleden, banen, en misschien je gedachten. Het zou kunnen betekenen niet eten voor drie of vier dagen. Het kan bevriezen op een bankje betekenen. Het zou kunnen betekenen gevangenis. Het zou kunnen betekenen hoon. Het zou kunnen betekenen aanfluiting, isolatie. Isolatie is het geschenk. Al de anderen zijn een test van je uithoudingsvermogen. Van hoeveel je echt wilt doen. En je doet het, ondanks de afwijzing in het slechtste kansen. En het zal beter zijn dan wat u maar kunt bedenken zijn. Als je gaat om te proberen, ga helemaal. Er is geen ander gevoel als dat. U zult alleen zijn met de goden. En de nachten zal vlam met vuur.

Sommigen zullen zeggen dat wat je ook doet, moet je de hele weg te gaan. Als het gaat om het schrijven, als je alles van jezelf te geven, kun je uiteindelijk dakloos (goed als je je laptop en internetverbinding stil te houden), kan je uiteindelijk verworpen (je zult zeker een aantal afwijzing gezicht), maar het vuur je voelt wanneer het schrijven je in leven houdt.

Misschien bent u niet in staat om te overleven. Misschien zult u niet in staat zijn om jezelf te voeden als u zich aan het schrijven, en doe niets anders. Maar zolang je leeft je in vuur en vlam te voelen met de wens om al uw engelen en demonen werken voor je.

Schrijven betekent het creëren van de wereld. En dat is goddelijke daad. Inderdaad.

Onze selectie