Yoga tips voor beginners

Omdat het een beginner is niet eenvoudig op elk gebied. Dit geldt voor yoga ook. De laatste jaren heeft het zeer populair geworden. Deze oude Indiase spirituele traditie goed aangepast aan westerse leven.

Yoga tips voor beginners

Mensen die serieus zijn over yoga zeggen dat het kan leiden tot een ware zin van tevredenheid en geluk, geestelijke gezondheid, een gevoel van vrijheid, mentale harmonie, emotionele balans en harmonie met de wereld om hen heen. Zelfs als je doel is om alleen de basisprincipes van yoga en niets anders te leren, kan het verbeteringen in het dagelijks leven te brengen, ongeacht de leeftijd.

Yoga tips voor beginners

Het probleem voor de meeste beginners is - hoe te beginnen? Voordat zij zich in yoga, moet u klassen die u past te vinden. Er zijn verschillende cursussen en je moet nadenken over wat je wilt bereiken van yoga en dienovereenkomstig kiezen van de juiste koers. Bezoek een paar cursussen, vraag je vriend, het internet gebruiken.

Het is belangrijk om de instructeur wiens persoonlijkheid suites kunt vinden, zodat u kunt vertrouwen hem of haar. De groepsgrootte en de voorwaarden waaronder klassen worden uitgevoerd essentieel.

In het algemeen, is het best om comfortabele kleding die u toelaten om vrij te ademen dragen. Vermijd baggy kleren, een eenvoudige jumpsuit of je normale sportschool slijtage zou de beste keuze zijn. In gespecialiseerde sportwinkels kunt u zoeken naar echte yoga versnelling.

Beginners moeten een lichte cursus waar ze de basisregels van yoga leert. Stijlen zoals Ashtanga of Bikram zijn te ingewikkeld voor beginners - u zult later krijgen om ze, als je persistent zijn. Voordat u begint, is het verstandig om de instructeur van alle relevante voorafgaande letsel of psychische problemen te melden.

Experts zeggen dat beginners moeten wonen een paar cursussen voordat ze beginnen om zelfstandig te gaan met yoga thuis. U kunt de individuele lessen te nemen, maar ze zijn vrij duur. Betrekking tot accessoires, alles wat je nodig hebt is een mat, die meestal al bij de yoga studio is voorzien.

De vorm van yoga die wij aanbevelen voor beginners is Hata yoga


Het is direct afgeleid en is een onderdeel van Raja Yoga. De naam komt van twee woorden "Ha" - wat betekent dat de Zon en "Ta" - de maan. De naam geeft een saldo van "hot" en "koude" en parasympathische zenuwstelsel of, in andere woorden, het saldo van rust en beweging. Vanuit het standpunt van de ademhaling, rechts (Solar "ha") neusgat stimuleert de linkerkant van de hersenen en de linker (Moon "ta") stimuleert de rechterkant van de hersenen.

In Hata yoga ligt de nadruk op lichaamsbeweging (asana) en yoga ademhaling (pranayama). Het wordt wereldwijd gebruikt en in de praktijk komt het meestal neer op een mengsel van twee of meer vormen van yoga. Als u kiest Hata Yoga, kunt u rekenen op een betere doorstroming van de opleiding die zal omvatten ademhalingsoefeningen en meditatie. Net wat een beginner nodig heeft.

Yoga oefeningen leert u geduld en concentratie. Uw lichaam zal sterker en elastischer geworden. Meditatie oefeningen die verder gaan samen met yoga hebben een positieve invloed op uw geestelijke gezondheid.

Maakt niet uit hoe of wanneer je aan de slag met yogalessen, als je de kapitein van het fundamentele instrumenten en kennis, kan het je pad naar een betere, flexibelere en stress-vrij leven te zijn.

Onze selectie