10 populaire meisjesnamen in 2012 en hun betekenis

Hoe belangrijk is om de juiste naam te kiezen voor je baby is duidelijk als je ziet ouders vechten, onderhandelen en het besteden maanden debatteren welke te kiezen. Moeder willen hun baby meisje na een favoriete literatuur personage, een vader na een topsporter en ga zo maar te noemen.

10 populaire meisjesnamen in 2012 en hun betekenis

Bovendien, zouden de meeste ouders willen de naam een ​​betekenis hebben, een soort esoterische kwaliteit aan de drager te brengen. Bekijk de lijst van populaire meisjesnamen in 2012 en vind de juiste keuze voor uw engel.

1. Sophia - of sofia

Een Griekse woord voor wijsheid, was een zeer populaire naam onder Europese royalty's tijdens de Middeleeuwen. Tegenwoordig zijn betekenis en universele uitspraak maakte het populair over de hele wereld. De naam Sophia wordt vooral gewaardeerd in het christendom.

In de Liefde oostelijke orthodoxe christendom, Saint Sophia en haar drie dochters, Geloof en Hoop worden gevierd als martelaren die het leven voor de liefde van Jezus Christus gaf. De symbolische is duidelijk, wijsheid is een moeder van liefde, hoop en geloof, en alle vier zijn essentiële menselijke deugden.

De beroemde Hagia Sophia, de grootste christelijke kathedraal gebouwd door de Byzantijnse keizer Justinianus en gewijd aan St. Sophia, werd omgezet in een moslim moskee en tegenwoordig een museum bewonderd door toeristen van alle naties en religies.

2. Isabella

Het is niet zeker of deze naam populair is geworden vanwege het karakter van Isabelle Swan uit de Twilight-serie of als gevolg van plotselinge dankbaarheid aan de Spaanse koningin Isabella van Castilië, een patrones van Christoffel Columbus reis die leidde tot het ontdekken van Europa.

Misschien is niets van dit alles maakte de ouders de naam van hun baby meisje Isabelle, maar het feit dat een Latijns woord "belle" betekent "mooi." Hoe het ook zij, het was de meest populaire meisje van de naam in de VS in 2009 en nu is het bezit is van een hoog 2e positie.

De oorsprong van de naam is niet helemaal duidelijk, wat etymologists beweren dat Isabella is de Spaanse en Portugese vorm van Elizabeth (met een verlies van de eerste lettergreep, ik plaats van T), terwijl anderen denken dat de naam kwam van Fenicische naam Izabal.

Echter, de naam hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Hebreeuws, Fenicische of Latijnse taal en de invloed van andere talen gehad op hen.

3. Emma

Een eerste associatie bij de naam EMMA is een mooie, eerlijke heldin van roman van Jane Austin's. Geen wonder dat de naam gaat met eerlijke blondines; ". Universeel" zijn oorsprong is Germaans en betekent "geheel" of

Het werd erg populair in Engeland, waarschijnlijk dankzij de Matthew Prior's gedicht "Henry en Emma." Door zijn populariteit in de VS (de meest populaire meisje van naam in 2008), Groot-Brittannië, Canada, en in heel Europa, en duidelijk en makkelijk uitspraak in alle talen (waaronder Chinees) kan worden gezegd dat dit een van de populairste meisjesnamen niet alleen in 2012, maar in het hele decennium.

Net zoals het is bij de meeste baby meisje namen, de naam Emma begon aan populariteit wint in Engeland tijdens de jaren 1960 - ten tijde Emma Peel was een fictieve tv-spion gespeeld door Diana Riggs in de Britse adventure serie The Avengers.

4. Olivia

Een Latijnse woord voor "Olive." Er is een kleine anekdote in verband met deze populaire meisje van naam: er wordt gezegd dat het wordt gebruikt in deze spelling van William Shakespeare voor het eerst als een personage in zijn komedie 'Twelfth Night'. Het werd zeer populair in de laatste helft van de 20e eeuw, vooral na de tv-serie 'The Waltons'.

5. Emily

Emily is een populair meisje naam afgeleid van de Romeinse familie naam Aemilia betekenis rivaliserende of emuleren of een Grieks woord Aimulos (vriendelijk, tender). Het is een van de meest populaire namen in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het was het meest populaire meisje van de naam in de VS al jaren, en in 2012 is nummer 5.

6. Madison

Dit zowel vrouwelijke en mannelijke naam is eigenlijk afgeleid van een Engels achternaam betekenis "zoon van MAUD." Het is interessant om te weten dat deze naam is ontstaan ​​na 1984 dankzij de populaire film Splash waar Daryl Hannah speelt een zeemeermin die de naam aanneemt " Madison "in haar menselijke vorm na het zien van een straat teken voor Madison Avenue. Madison is ook een mannelijke voornaam maar eerder ongewoon.

7. Mia

De oorsprong van de naam is terug te vinden in het oude Egypte, maar ook in het Latijn, Spaans en Italiaans. De betekenis is anders: van geliefde (in het Egyptisch) naar mijn lieve (Cara Mia) in het Italiaans een gemeenschappelijke betekenis in Europa - Wished voor kind.

De Hebreeuwse naam Maryam of Miriam afgeleid van deze, het verscheen voor het eerst in het oudtestamentische boek Exodus. Maryam is de oudere zus van Mozes, die zijn volk van Egypte weggeleid. De naam wordt vaak afgekort van Maria of een mannelijke naam Michael.

8. Chloe

De betekenis van deze populaire meisje van de naam is "bloeien" of "groene Shoot", terwijl de oorsprong wordt verondersteld te zijn Grieks.

9. Elizabeth

De koninklijke naam Elisabet is eigenlijk een Griekse vorm van de Hebreeuwse naam Elisheva wat betekent "eed van God 'of' Ik ben God's daughter". In het Oude Testament, Elisheba is de vrouw van Aäron, terwijl de Griekse vorm verschijnt in het Nieuwe Testament waar Elizabeth is de moeder van Johannes de Doper.

Onder christenen, deze naam was oorspronkelijk vaker voor in Oost-Europa, maar werd zeer populair in Engeland sinds de regeerperiode van koningin Elizabeth I in de 16e eeuw.

Namen als Lisa, Liza, Lilly, Lizzie, Liz, Beth, Betty, Ella, Elisa, Elise, en Eliza, Elsa, Bitsy, Betsy, afgeleid van de naam Elizabeth.

10. Ella

Ella is een populaire meisje van naam met meerdere afkomst. In de Duitse taal de naam Ella, heeft dezelfde betekenis als Emma die "alles, helemaal. 'Het spoor van de naam Ella kan gevonden worden in Norman versie van de Germaanse korte naam Alia, wat betekent dat andere.

Het is ook een veel voorkomende korte naam voor namen die beginnen met El-, zoals Eleanor, Elizabeth, of Ellen. De naam Ella is ook in de Griekse mythologie genoemd waar het de betekenis heeft van "fakkel" of "helder licht."

Nu dat je goed hebt bestudeerd deze lijst van populaire babymeisjes naam in 2012 laten ons weten of de tekst hielp u een definitief besluit te komen.

Onze selectie