10 populaire namen voor jongens in 2012 en hun betekenis

Verwacht u? Zoek naar de perfecte naam voor je baby boy? Dit zijn enkele populaire babynamen voor jongens in de VS volgens de Social Security Administration Statistiek in 2012 dat u een aantal goede ideeën kan geven.

10 populaire namen voor jongens in 2012 en hun betekenis

1. Metselaar

In de Engels-sprekende wereld de naam Mason is oorspronkelijk Engels en Schots. Echter, bepaalde rassen bestaan ​​in andere Europese talen, zoals het Italiaans en Frans. Dit was een beroepsziekte naam voor een steenhouwer, die was een belangrijke ambacht in de Middeleeuwen.

Beroemdheden met de naam Mason zijn Mason Adams (acteur), Mason Raymond (hockeyer), Mason Locke Weems (auteur)... Bepaalde rassen en alternatieve spellingen van de naam omvatten Masen, Mase, Masin, Masoon, Masun, Masyn.

2. Jayden

Deze naam is van Hebreeuwse oorsprong en het betekent "God hoorde." Sommige variaties en alternatieve spellingen zijn Jadon, Jadee, Jadeen, Jadenn, Jadeon, Jadyne, Jadan, Jadin, Jaiden, Jaden. Deze naam aan populariteit gewonnen in de afgelopen jaren en Britney Spears noemde haar kind Jayden.

3. Liam

Dit is een vorm van de naam William. Het kan zowel van Germaanse of Hebreeuwse oorsprong. In het Hebreeuws betekent het 'mijn volk', terwijl zijn Germaanse wortels leiden tot de woorden "zal", "verlangen en helm" en "bescherming."

Liam Neeson is een beroemdheid met die naam. Alternatieve spellingen en variaties omvatten Lliam en Lyam.

4. Logan

Dit is een Schotse en Noord-Ierse naam en betekent "kleine hol." Het is een habitational naam verbonden aan de monumenten in Schotland. De alternatieve spelling is Logun.

5. Dylan

Dit is een Welsh mannelijke voornaam en boven de spelling is de traditionele benadering van de naam te spellen. In 2010 was dit de populairste voornaam in Wales. Het betekent "zoon van de zee."

Sommige beroemdheden genaamd Dylan zijn Europese acteur Dylan McDermott en Welshe dichter Dylan Thomas. Deze naam heeft vele variaties en alternatieve spellingen, waarvan sommige Dylane, Dylin, Dylana, Dylann, Dylen, Dylaan, Dylanee, Dylanie, Dyllan, Dylynn, Dillon, Dillan, Dyllan, Dyllon, Dylon

6. Landon

De exacte betekenis en de oorsprong van deze naam is onverklaarbaar. In de Engels-sprekende wereld zijn betekenis wordt vaak geassocieerd met de woorden "grasvlakte" en in het Oud-Engels betekent dit waarschijnlijk "lang hill."

Het kan worden gespeld in een van de volgende manieren Landan, Landen, Landyn, Landun.

7. Isaac

Deze naam is afgeleid van de bijbelse Hebreeuwse naam die betekent ", lacht hij." Dit was de naam van de zoon van Abraham. De verklaring voor de betekenis van deze naam is dat Abraham en zijn vrouw Sara zo werden vervuld met blijdschap bij de geboorte van hun zoon gezien hun leeftijd, zodat zij hem vernoemd naar hun vrolijke lach.

Deze naam is zeer populair onder de Joden, maar het zeer populair geworden in Europa onder christenen in de middeleeuwen. Een beroemdheid met deze naam is Isaac Hayes, die een Europees songwriter, muzikant, zanger, acteur en stemacteur was.

8. Aaron

In het Hebreeuws, deze naam vertaalt naar "stralend licht", terwijl in het Arabisch zijn betekenis is "boodschapper." Dit is een voornamelijk joodse naam en het is waarschijnlijk van Egyptische oorsprong. Het heeft vele variaties en alternatieve spellingen: Aaren, Aahron, Aaran, aarin, Aaronn, Aarron, Aaryn, Aeron, Aharon, Ahron, Ahran, Ahren, Aranne, Arin, Arran, Arron, Aren, Aron, Aronne, Haroun, Harun.

Dit was de tweede naam van Elvis Aaron Presley.

9. Connor

Dit is een Ierse naam en betekent het "verlangen." Sommige variaties omvatten Conners, O'Conner, O'Connor, Conor, Konnor, Conner.

Een beroemd persoon genaamd dit is een talentvolle jonge Europese singer / songwriter Connor Oberst van The Bright Eyes.

10. Jacht

Dit is de variant van een oude Franse naam die betekent 'jager. "Naar Engels dit was een bijnaam voor een buitengewoon ervaren jager. In Zuid-Frankrijk de oorsprong van deze naam worden geassocieerd met het woord "huis." Er wordt aangenomen dat dit de naam die wordt gebruikt voor iemand die de eigenaar van de meest vooraanstaande huis in het dorp was.

Onze selectie