13 tips voor een groener thuis

Hebt u zet uw lichten uit voor een uur op 31 maart? Als je gedaan hebt, u hebt deelgenomen aan een wereldwijd fenomeen genaamd The Earth Hour - een uur voor onze planeet. Het is leuk, maar het is niet genoeg. Ieder van ons nodig heeft om veel meer te doen.

13 tips voor een groener thuis

Ok, we weten allemaal is dat het van groot belang om de hoeveelheid energie die we gebruiken te verlagen. Maar eerlijk gezegd, heb je echt weet hoe het moet? Ik breng je 13 tips voor een groener thuis. Heeft onze planeet een gunst - implementeren ze allemaal.

1. Spaarlampen

Ik ga om te beginnen met een open deur - vervangt alle lampen in uw huis met spaarlampen. Ze besparen energie, besparen ze geld en ze zijn milieuvriendelijk. Er is geen excuus - ga kopen ze nu!

2. Energiebesparing toestellen

Ok, ik ben me bewust van het feit dat ze meer kosten dan de "gewone" degenen, maar is het echt zo duur? Als u een oude koelkast thuis, konden alle extra energie die het gebruikt uw huis te branden voor ongeveer 5 maanden. Dat is een enorme verspilling van energie. Als je kunt veroorloven energiebesparende apparaten van de laatste generatie, zorg ervoor dat je dat doet. Ze betalen heel snel af.

3. Gebruik natuurlijk licht

In plaats van het omzetten van uw licht op in het midden van de dag - open uw gordijnen. Uw ramen nog beter open en laat zowel frisse lucht en daglicht in uw woning. Het maakt niet alleen uw huis een groenere plaats, het maakt het een frisser en mooier een als goed.

4. Repareren alle lekken

Wist u dat slechts een lekkende kraan omhoog elke week kunnen verspillen aan 10 liter water? Waarom zou je al dat water te verspillen? Bel uw loodgieter en reparatie van alle lekken in uw huis. Sparen water, we lopen uit van het langzaam.

5. Koop een laptop

Vervang uw desktop computer met een laptop. Laptops gebruiken minder energie en ze hoeven niet te worden aangesloten, de hele tijd. De standaard batterij op een laptop duurt tussen de 4 en 6 uur. En ja - zet de computer, desktop of laptop, tijdens de nacht. Als niemand er gebruik van maakt, er is geen noodzaak om te kunnen worden up and running.

6. Koppel alle laders

Geloof het of niet, kosten gebruik wat energie in het stopcontact steken, ook al zijn ze niets opgeladen. Ja, natuurlijk, het is niet echt veel energie, maar krijgt 10 van je vrienden om hun lasten loskoppelen als goed, en je bent al iets op het spoor.

7. Recycleren

Je had niet gedacht dat ik zou de recycling overslaan, heb je? Er is geen groen huis zonder de goede recycling plan. Recycle iets dat kan worden gerecycled. Je zult zowel energie en geld te besparen. Bekijk hier het artikel over hoe om te recycleren thuis voor enkele nuttige tips.

8. Kopen gerecycled

Het is niet genoeg om gewoon recyclen. Om de groene cirkel te voltooien, het beste idee is om ook gerecycled dingen te kopen. Ik bedoel, wat is het nut van recycling van materialen als iedereen toch koopt dingen die niet worden gerecycled? Denk over het volgende keer dat u te bereiken voor uw favoriete dagbladen.

9. Vergeet wegwerpzakjes

Ik heb om eerlijk te zijn over dit ene - ik niet mensen die altijd gebruik maken van wegwerp tassen uit de winkel te begrijpen. Serieus - ga een geplande wekelijkse boodschappen en niet om enige zakken van huis is gewoon onverantwoord. Ik bedoel kom op! Neem al die katoenen tassen en grote rugzakken je in huis hebt en breng ze met je mee. Ze bestaan ​​voor een reden. Gebruik ze!

10. Verlaag de temperatuur

Eerlijk gezegd - het is niet echt normaal te lopen rond het dragen van een T-shirt als het buiten sneeuwt. Doe wat kleren aan - het is winter voor luid schreeuwen! Verlaag de temperatuur en neem een ​​extra deken voor de nacht. Oh, en nog een ding - het zal u een perfect excuus om lekker met je man hele nacht lang te geven.

11. Douche

Als u wilt dat een groenere huis, vergeet het nemen van lange baden. Nog beter, vervang je bad met een douche cabine - die manier zou je zelfs niet in de verleiding. Baden kan tot 3 keer meer water dan een douche kan. Verkort uw douches tot een minimum en opslaan wat extra water per dag.

12. Gebruik doek in plaats van papieren handdoeken

Hoe vaak heb je een puinhoop gemaakt in de keuken? En hoeveel papieren handdoeken heb je gebruikt om het schoon? Nou ja, volgende keer gebruik doek of spons. Reinig de puinhoop, was het doek of de spons, en elk jaar sparen een boom. De moeite waard, toch?

13. Koop een thermoskan

Als uw kraanwater is veilig om te drinken, waarom geef je al dat geld aan het kopen van kleine plastic flessen water elke keer dat je naar buiten? Koop een thermoskan in plaats en dragen het water, die koel blijft, in het. Plastic flessen zijn echt een slechte keuze en velen van hen zijn kwaadaardig. Ze moeten met alle middelen vermeden worden.

Nou, dertien is niet het favoriete nummer voor veel mensen, maar negeren het nummer zelf, en onthoud de tips. Er is geen reden waarom uw huis moet niet een groenere een vandaag geworden. Laten we allemaal een inspanning leveren om onze planeet te redden. Think global, act local - beginnen in uw huis.

Onze selectie