3 manieren om zuiniger geworden

We leven in een consument wereld, omringd door advertenties en commercials die constant bombarderen ons, overal waar we gaan. Ze moedigen ons aan om te kopen en de aankoop van nieuwe items, waardoor het heel moeilijk voor ons om bij te houden van ons maandelijks budget te houden en onnodige uitgaven te vermijden. Maar laat je niet ontmoedigen! Bekijk de onderstaande tips en leren hoe ze zuiniger in een paar simpele stappen te worden.

3 manieren om zuiniger geworden

1. Koop alleen wat je echt nodig hebt

 • Vóór de aankoop van iets en ze al uit je portemonnee, stoppen voor een tweede en stel jezelf de cruciale vraag: Heb ik dit echt nodig? Neem een ​​moment om na te denken over het en als je concluderen dat het niet iets wat je nodig hebt, maar is iets dat je gewoon wilt, zet het terug op de plank onmiddellijk.
 • Maar als je besluit om jezelf een cadeautje en iets kopen, zelfs als het een echte noodzaak niet vertegenwoordigt, denkt dat er ook andere mogelijke manieren om het te hebben.
 • Ten eerste, koop nooit het meteen, maar controleer, of andere winkels hebben hetzelfde item voor een lagere prijs. Leren om zuiniger geworden en voordat u naar elke winkel, online zoeken naar de meest gunstige prijzen vinden met behulp van websites met prijsvergelijkingen.
 • Denk aan andere gemakkelijke alternatieven, alsmede: u kunt lenen, delen, ruilen met anderen, of zelfs het zelf maken.
 • Ga nooit winkelen met een lege maag, of zou je het risico het kopen van iets onnodig dat je vroeger of later zullen weggooien. Alles heeft vervaldatum en moet vrij snel worden geconsumeerd!
 • Een van de fundamentele stappen om zuiniger geworden is om een ​​lijst te maken voordat je gaat winkelen en hou je eraan. Zonder een lijst, die u zullen worden aangetrokken om onnodige items. Je zou kunnen beginnen met het oppakken van dingen die absoluut niet noodzakelijk.

2. Gebruik nooit uw credit card

 • Creditcards zijn als onzichtbaar portemonnee - je weet nooit hoe vol of leeg zijn zij, die stelt u in staat om te gaan op de uitgaven, zonder na te denken. Dit is de belangrijkste reden om geen creditcards te gebruiken.
 • Geworden zuiniger door te leren te leven binnen uw dagbudget. Als je geen contant geld aan een item dat niet onmisbaar kopen, koop het niet en trek niet uit uw credit card.
 • Betalen in "echt geld", dwz het nemen van je portemonnee en kijken naar de hoeveelheid geld je hebt, zal je wel twee keer nadenken alvorens te betalen voor iets.
 • Indien echter, moet u geld van uw creditcard, doe het in de ochtend, na de hoeveelheid contant geld je kunt veroorloven om die dag te besteden hebben vastgesteld.

3. Leer nee te zeggen en gelukkig zijn met minder

 • Als vrienden nodigen u uit eten of naar de film en je kunt niet veroorloven, niet zeggen ja! Zullen er andere mogelijkheden om uit te gaan en als ze zijn echte vrienden, zal je ze niet los alleen voor het niet met hen een avond. Echter, als je geen zin hebt om de waarheid te zeggen, je kunt altijd een ander excuus.
 • Het alternatief voor uitgaan is het uitnodigen van uw vrienden over. Iedereen kan een hapje of een drankje te brengen, of je kan zelfs samen te koken, die niet kost je veel helemaal.
 • Een andere goede manier om zuiniger geworden is om te leren om nee te zeggen wanneer je vriend staat erop om samen winkelen en je kunt niet veroorloven. Zelfs als je jezelf vertellen dat je geen cent uitgeven, zal echter wel het risico het kopen van dingen die je niet hebt gepland en die niet nodig zijn op alle.
 • Het is niet altijd nodig om geld uit te geven om tevreden te voelen. Het uitgeven van geld en de aankoop van nieuwe items zijn slechts kortstondige genoegens die geen diepere of lange termijn bevrediging met zich meebrengen. Als je een verlangen om iets te kopen, probeer dan te vervangen door andere activiteiten die laat je in een positieve stemming voor een langere periode van tijd.
 • We zijn allemaal gericht op consumeren, in plaats van blij met minder en tevreden met wat we hebben.

Het is niet nodig om naar een chique restaurant om plezier te hebben - je kunt een klein feestje te organiseren en samen bereiden van een heerlijke en ongebruikelijke diner met uw vrienden, zelfs op uw balkon of terras. Dit zal u helpen om zuiniger in de tijd en je leren om ten volle genieten van eenvoudige dingen.

Als je niet kan veroorloven een nieuwe jurk, maak het zelf! Vraag een vriend om u te helpen of neem naailessen - zal het geld goed besteed en u zult echt geld te besparen op vele toekomstige aankopen. Daarnaast zal je ook veel plezier!

Leer uw kinderen ook zuiniger geworden. In plaats van naar een pretpark en veel besteding van geld, breng ze naar het platteland of zomaar een stadspark - breng lekkere broodjes en een vlieger, of zelfs een tent, en je zult verbaasd zijn hoe blij en opgewonden dat ze zullen zijn.

Onze selectie