4 manieren om je tanden te beschermen

Iedereen wil een mooie, stralende glimlach. Helaas, dat is niet altijd zo gemakkelijk te bereiken. Aan de andere kant, het is niet zo moeilijk niet. Er zijn een aantal dingen die je moet leren en een aantal regels die u moet volgen en je kunt mooie tanden te hebben. Check out 4 manieren om je tanden te beschermen.

4 manieren om je tanden te beschermen

1. Niet overbrush

Veel mensen denken dat als ze hun tanden poetsen na elke maaltijd dat ze zullen voorkomen dat alle mogelijke problemen met hun tanden. Ik moet je zeggen dat dat helemaal niet waar. In feite, tandenpoetsen te vaak kan ze eigenlijk beschadigen.

Toen ik een kind was, waren we geleerd om onze tanden te poetsen twee keer per dag - in de ochtend en in de avond. Naarmate de jaren verstreken, ben ik begonnen met het horen van meer en meer mensen me vertellen hoe het is noodzakelijk om je tanden te poetsen na elke maaltijd. Uiteraard, je begint af te vragen wie de hel juiste is. Dus, ik dook in deze zaak dieper en hier is wat ik ontdekte.

Tandenpoetsen na elke maaltijd brengt meer kwaad dan goed. Dat is het. Ja, je zal mogelijk te ontdoen van alle etensresten die gaatjes kan veroorzaken, maar het poetsen zelf is ook schadelijk voor je tanden. Uw tanden worden beschermd door natuurlijke glazuur, dat is niet zo gemakkelijk te beschadigen, maar kan niet echt opgemaakt met zomaar iets. De tandenborstel en enkele bestanddelen van tandpasta schade het glazuur.

De conclusie is dat je niet moet je tanden poetsen met teveel kracht of te vaak. Twee keer per dag zal doen prima. Natuurlijk, als u dit liever vanwege iets wat u gegeten voelt, kun je je tanden poetsen na de maaltijd, maar doe dit een gewone zaak niet maken. Een pepermuntje of een kauwgom zal het prima doen en ze niet je tanden zo veel schade.

2. Blijf weg van te warm of te koud

U hebt waarschijnlijk gehoord dit van je moeder - je moet nooit drinken van een koud drankje na het eten van een hete soep. Je moet ook nooit je tanden bloot om iets te warm of te koud, zelfs als je niet van plan om de twee samen te mengen.

Uw tanden zijn broos en bloot te stellen aan elke vorm van extreme temperaturen kan ze echt schade. Extreme temperaturen kunnen kleine scheurtjes in je tanden veroorzaken. De tanden krijgen zwakker en zijn meer vatbaar voor gaatjes en remmen. Dit is natuurlijk niet betekent dat je nooit ijs weer moeten eten, maar het betekent wel dat kauwen op het ijs is een slecht idee.

U mag niet het gevoel enig ongemak terwijl je dit doet nu, maar vergeet niet dat als je ouder wordt je hele lichaam wordt zwakker, zo doe je tanden. Bescherm hen nu in om te kunnen om ze langer te bewaren.

3. Verlaag de hoeveelheid zuur voedsel

Zuur beschadigt je tanden, dat weten we allemaal. Iets zure heeft een soort van zuur in het, dus vermijd zuur eten als je wilt je tanden te beschermen.

Wist u dat vier kaas pasta is beter voor je tanden dan tomatensaus pasta? Het is niet beter voor je gewicht, dus niet beginnen met het bestellen van het elke keer. Het zuur van een tomaat is schadelijk voor de tanden, terwijl de lactose en, natuurlijk, de calcium uit de kaas zijn zeer gunstig voor hen.

Je hoeft niet te stoppen met het eten van zuur voedsel volledig, maar als je dat doet, in ieder geval drink een glas water daarna, tot de tanden te spoelen. Het is een geweldig idee om een ​​glas melk hebt nadat je iets zuur hebt gegeten, want je beschermt de tanden op die manier.

4. Kies uw tandpasta wijselijk

Mensen meestal kopen tandpasta hetzij omdat ze hebben gehoord van het bedrijf dat het maakt of omdat ze net als de smaak. Weet je tanden een plezier en de volgende keer lees het etiket op de verpakking.

Veel tandpasta's bevatten peroxide, vooral degenen die worden geacht te worden whitening. Hoewel peroxide eigenlijk doet uw tanden witter, maar ook schade aan zowel uw gebit en uw tandvlees. Dit gebeurt niet als regel, sommige mensen zijn gevoeliger voor peroxide dan anderen, maar ik zou toch niet suggereren het gebruik ervan. Het beste is om uw tandarts te vragen om een ​​advies en kies een tandpasta die u het beste uitkomt.

Onze selectie