4 vragen om te vragen alvorens te kopen in een quick - fix oplossing

Heeft u voortdurend vallen voor koppen als "Lose 20 Pounds in 5 dagen" of "Drop 2 kledingmaten in 2 weken"? Bent u altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om je doel snel te bereiken, alleen teleurgesteld worden door programma's die niet te leveren?

4 vragen om te vragen alvorens te kopen in een quick-fix oplossing

Als u ja antwoordde op een of beide van deze vragen, voel me niet slecht. Je bent niet alleen. Miljoenen mensen dop van hun hard verdiende geld voor programma's die verbluffende resultaten beloven in minder tijd dan het duurt om een ​​tosti te maken.

Het is een teken van de tijd, echt. We zijn getraind om niets minder dan het krijgen precies wat we willen zo snel als we willen dat accepteren. Honger en kan niet nog een minuut? Ga naar een fast food drive-in. Wil nieuw meubilair en wil het vandaag? Krijg levering dezelfde dag.

Terwijl, zeker, er zijn momenten waarop het is leuk om te hebben onze wensen en behoeften onmiddellijk tevreden, er zijn veel bedrijven die er zijn die beloftes die ofwel niet leveren maken of zijn schadelijker dan nuttig.

Dus, hoe doe je jezelf kunt beschermen tegen het slachtoffer te worden van een quick fix-regeling? Stel jezelf de volgende vier vragen:

# 1 - Klinkt het te mooi om waar te zijn?

Als je de kop leest en je eerste gedachte is, "No way - dat is niet mogelijk," dan moet dit een enorme rode vlag voor u zijn. Koppen en verkoop standplaatsen zijn gemaakt om een ​​ding te doen, en dat is uw aandacht grijpen.

Je bent voortdurend gebombardeerd door advertenties op de televisie, radio, internet en elke andere vorm van communicatie beschikbaar. Volgens een verhaal gepubliceerd in de New York Times, een marktonderzoeksbureau door de naam van Yankelovich vond dat de gemiddelde persoon zag tot ad 5.000 berichten per dag. Dus, om voor een bedrijf om zich te onderscheiden, ze soms maken vorderingen die bedoeld zijn om je dood te stoppen in je tracks.

Hoewel de meeste mensen streven naar het product of de dienst na deze vraag moet stoppen, het is niet zo eenvoudig. Je hoofd vecht met je hart en het wordt een strijd tussen wat je weet en wat je wilt geloven.

Dus, als je merkt dat je antwoord ja op de vraag die het klinkt te mooi om waar te zijn, maar nog steeds niet lijken om weg te lopen, ga dan naar nummer twee vraagtekens.

# 2 - Zijn de resultaten waarschijnlijk en, zo ja, zijn ze goed voor mij?

Laten we eens een kijkje nemen op het eerste deel van deze vraag. Zijn de resultaten waarschijnlijk? Wat zijn de kansen dat je gaat om dezelfde resultaten als de persoon die wordt weergegeven in de advertentie als een zeer tevreden klant te krijgen?

Bijvoorbeeld, neem een ​​advertentie die belooft dat je je "Lose 10 Pounds in 10 dagen." Als je er 200 kilo overgewicht en drastisch veranderen uw dieet, kunt u gemakkelijk vallen een grote hoeveelheid gewicht vrij snel. Echter, als je slechts twintig kilo overgewicht, de kans dat je zult vallen £ 10 die snel is minuut.

Het tweede deel van de vraag dwingt je jezelf afvragen of de resultaten zijn goed voor je. Vasthouden aan het bovenstaande scenario, is het goed voor je tot tien kilo te verliezen in tien dagen? De meeste deskundigen het erover eens dat het niet is. Een 1-2 pond gewichtsverlies per week is gezondst. Dus, als je koopt in het programma en gewicht te verliezen te snel, bent u zelf doen meer kwaad dan goed?

Hoe krijg je het antwoord op deze vragen te vinden, als je niet al weet ze? Onderzoek hen. Leer zelf. Leer wat top experts raden zodat je niet iets dat je lichaam zal schaden doen.

# 3 - Wat zeggen anderen over het bedrijf en / of product?

Dus je hebt gedaan uw onderzoek en willen nog steeds het product of de dienst te proberen. Nu, moet je jezelf afvragen wat anderen zeggen die hebben geprobeerd. Nee, niet die in de advertentie. Echte mensen.

Lees beoordelingen over het product en het bedrijfsleven. Kijk op forums of blogs. Zie wat anderen zeggen. Een woord van waarschuwing: alleen maar omdat het op het internet maakt het niet waar maken. Bedrijven kunnen mensen inhuren om reviews te schrijven, zelfs als ze nog nooit hebt gekocht of gebruik van het product.

Onethisch? Misschien, maar het gebeurt de hele tijd. Gewoon omdat bedrijven hebben richtlijnen en kan valse informatie niet op de markt zonder aansprakelijkheid betekent niet dat ze niet kunnen maken van een nep blog en schrijven wat ze willen doen alsof ze een klant.

Dus met dat in gedachten, neem wat je leest als geheel en trek je eigen conclusie. Kijk naar wat de reviews zeggen, goed en slecht, en probeer te sorteren doorheen.

Indien mogelijk, lees de reviews op sites die een goede reputatie hebben. En, lees veel van hen. Lees niet een goede recensie en denken dat het genoeg is. Zelfs als de beoordeling geldig is, elk bedrijf heeft een klant die denkt dat ze zijn geweldig, ook al zijn ze niet.

# 4 - Heb ik lezen al de kleine lettertjes?

Je hebt het gemaakt door de eerste drie vragen en u wilt toch het een schot? Dan, de meeste die je kunt doen op dit punt is zorg ervoor dat je de kleine lettertjes gelezen. Kennen alle outs ze geven zich in het geval u niet de resultaten die je denkt dat je zal krijgen.

Bijvoorbeeld, de meeste van de tijd dat bedrijven hun producten met bizarre claims, voegen ze de stelling dat "Resultaten zijn niet typisch." Of zullen ze je trekken door te zeggen "verliezen tot 10 kilo in 10 dagen" wetenschap dat u zult waarschijnlijk overslaan van de twee belangrijkste woorden, maximaal. Als u slechts een pond te verliezen, technisch gezien heb je hun vordering te innen.

Meestal worden de hoop op hun kop zijn voor echt gedoofd na het lezen van de kleine lettertjes. Werkelijkheid begint te stellen in, je verliest het glazuur in je ogen en zie het product of de dienst voor wat het is.

Kunt u de resultaten met behulp van het te krijgen? Misschien. Maar krijgt u de resultaten die ze leiden u om te geloven je krijgt? Waarschijnlijk niet.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen wat je gaat doen. Maar, hopelijk door te vragen jezelf de volgende vier vragen die je zult op zijn minst een meer weloverwogen beslissing die zal resulteren in minder spijt.

Heb je recent iets gekocht in een quick-fix oplossingen? Laat ons weten over uw ervaringen in het commentaar hieronder.

Onze selectie