5 basic bedrijfsethiek regels

Elke werkende vrouw weet hoe moeilijk het kan zijn in de wereld van het bedrijfsleven. We leven nog steeds in een mannenwereld en we soms nodig hebben om ons te bewijzen op onze werkplek meer dan jongens doen. Om de best mogelijke indruk op zowel je baas en medewerkers vertrekken, leren deze 5 fundamentele bedrijfsethiek regel.

5 basic bedrijfsethiek regels

1. Respect ieders tijd

Tijd is geld en niemand houdt van hun geld wordt verspild. De allereerste regel van de bedrijfsethiek is om iedereen de tijd te respecteren.

Dit betekent vergeet te laat. Je zou altijd te laat zijn voor school of uw college klassen, maar die dagen zijn voorbij. Als uw werktijd begint om 08:00 u klaar om te beginnen werken bij 8 te zijn ben Natuurlijk zijn er uitzonderingen en bijzondere omstandigheden, zoals uw auto remmen naar beneden of een enorme verkeersopstopping, maar laat je niet te laat geworden uw gewoonte en iets dat je bekend voor.

Als je ziet dat je gaat te laat telefoon je baas, verontschuldigen en uitleggen waarom je bent te laat. Om erachter te komen hoe u uw kansen om te laat te verminderen, check out het artikel over hoe om altijd op tijd in 5 eenvoudige stappen.

Aan de andere kant, als je in een situatie te hebben mensen die werken voor u, u nodig hebben om hun tijd te respecteren. Niet bellen uw medewerkers buiten werktijd, tenzij het gaat over iets super belangrijk. Probeer niet om ze te laten overwerken, want deze mensen hebben gezinnen te wachten tot ze thuis te komen.

2. Volg de dress code

Zakelijke dresscode vooral afhankelijk van het bedrijf waar u werkt voor, je kan nodig zijn om conservatief of volledig goofy kleden, afhankelijk van je werk. In ieder geval volgt de dress code van uw bedrijf.

Het hele punt is om te passen inch Als er geen bepaald dresscode in het bedrijf, aandacht besteden aan wat andere medewerkers dragen en proberen om dezelfde kleden. In de tussentijd, lees over 5 dingen die je moet weten over het kijken als een professional.

3. Besteed aandacht aan je gedrag

Iedere ondernemer wordt verwacht dat zij zich op basis van hun status en werkplek. Een van de fundamentele zakelijke ethiek regels is om aandacht te besteden aan uw gedrag. Hier is hoe dat te doen.

Eerst en vooral, wees aardig en beleefd. Zeggen "goedemorgen" bij het invoeren van het kantoor en 'tot ziens' bij het verlaten. Niet ooit schreeuwen tegen een van uw collega's of medewerkers, ongeacht hoe kritiek de situatie zou kunnen zijn. Integendeel, rustig uit te leggen en beleefd mensen voor alles wat u moet hen om te doen of te wijzigen vragen. Ook niet, en dan bedoel ik NIET ooit roddels. Meisjes houden van een goede roddel, dat is waar, maar laat dat voor je prive-tijd. Zodra je bestempeld als de gossip girl op je werk, en geloof me je zal worden aangeduid als een als je begint roddelen, je carrière is vrij veel gaat tot stilstand te komen.

4. Wees eerlijk

Eerlijkheid is een van de meest gewaardeerde eigenschappen bij ondernemers. Wees eerlijk tegenover uw collega's en uw medewerkers.

Als er een baan die je moet doen, doe je best om het zelf te doen in plaats van het door te geven aan iemand anders. Als je wat extra hulp nodig hebben, vragen. Bovendien, als een van je collega's moet helpen en je hebt de tijd - aanbod om hen te helpen.

In het geval u in een positie om de waarde van andermans werk, doe dat zo objectief mogelijk. Besteed alleen professionele kwaliteiten van die persoon en laat uw persoonlijke gevoelens jegens hen opzij. Proberen om elke persoon te belonen voor hun goede werk en de extra inspanning, hetzij door een verhoging of kleine bonus als het bedrijf kan zich dat veroorloven, of door een eenvoudige lof en "dank u". Waarderen van andermans werk is de sleutel.

5. Wees een echte professional

De laatste maar niet de minst belangrijke regel van bedrijfsethiek is om een ​​echte professional te zijn. U zult een worden door simpelweg het volgen van de bovengenoemde regels.

Vergeet niet dat je niet alleen een zakelijke vrouw, je bent een persoon ook. Behandel anderen zoals mensen, en heb medelijden. We zijn allemaal gewoon mensen immers geen robots geprogrammeerd om elke taak perfect uit te voeren. Mensen maken fouten en ze leren van hen.

Onze selectie