5 eenvoudige stappen om te bepalen of een goed doel legitiem is

Je kunt niet een te groot aantal dagen te krijgen zonder het ontvangen van een soort van e-mail of een stuk van de post aanvragen van geld voor een goede bedoelingen goed doel. Maar hoe weet u het goede doel is voor de echte versus iemands poging om uit je hard verdiende geld scam je?

5 eenvoudige stappen om te bepalen of een goed doel legitiem is

Helaas, er zijn nogal wat oplichters die er zijn. Zij streven ernaar om u te raken plein in je hart, zodat u uw portemonnee te openen voor hen. En, ze hebben niet de intentie van het gebruik van het geld voor iets anders dan eigenbelang en het bevorderen van hun eigen doelstellingen.

Niet te vergeten dat er ook een geheel andere set van individuen moet je oppassen voor - degenen die je een virus geïnfecteerde koppeling gewoon verleidelijk om op te klikken, zodat ze kunnen wat schade aanrichten op je wereld (alleen voor hun eigen sturen kicks). Hoe dan ook, het kan u zeer bereid te intensiveren en te doen uw deel van de wereld een betere plek te maken, omdat je niet wilt dat het slachtoffer van andermans spel.

Het trieste is dat er een aantal grote goede doelen die er zijn die niet worden gefinancierd door alle nep degenen die er bestaan. Echter, met een beetje werk van uw kant, zult u in staat om te bepalen wat wat is vrij gemakkelijk.

Om te achterhalen of een liefdadigheidsinstelling is echt legitiem of gewoon een poging te beroven je blind, volg deze 5 eenvoudige stappen:

1. Vertrouw nooit op koppelingen

Om de hackers die willen krijgen in de computer of het virus ontwikkelaars die ernaar streven om uit te maken als veel van uw belangrijke gegevens mogelijk te vermijden, je nooit, nooit willen vertrouwen op een link in een e-mail van een goed doel dat je niet specifiek in met uw e-mailadres. Met andere woorden, als de e-mail kwam geheel ongevraagd, dan vertrouw het niet. Periode.

En, zelfs als je weet dat het goede doel, je zou niet willen om de banden vertrouwen ongeacht. Er zijn een aantal zeer creatieve geesten die er zijn die e-mails om te kijken als ze van het echte bedrijf kunnen ambachtelijke, maar op klikken en je bent weggevaagd in een hartslag.

Om deze redenen, wil je naar de website van de liefdadigheid op je eigen hand te typen in de URL. Een koppeling volgen en het kan leiden u rechtstreeks naar ellende.

[Lees: 7 gewoonten van zeer succesvolle vrouwen ]

2. Onderzoeken het goede doel

Google of Bing de vermeende goede doel (of zoek het uit in welke mode je dat liever) om te zien wat je kunt vinden. Je zou versteld staan ​​hoe snel mensen zullen plaatsen tegen een liefdadigheidsinstelling die beweert echt te zijn, maar is het niet. Zoals ze zeggen, wees aardig tegen mensen en je zult waarschijnlijk nooit over horen, maar een ding doen verkeerd en je vindt het overal geplaatst.

Net vorige week ontving ik een email van iemand die schrijver wilde. Dat is niet verrassend voor mij als ik dat doe voor de kost. Maar iets zei me dat het verzoek was niet echt, dus ik besloot om te onderzoeken op mijn eigen.

Ik ging naar Google, getypt in de afzenders e-mailadres en het allereerste zoekresultaat vertelde hoe de oorsprong feest was onderdeel van een phishing scam. Had ik bezig met deze persoon, zou ik bij een minimale verspilling van mijn tijd en wie weet wat er anders zou zijn gebeurd.

Deze stap kan even duren, maar het is het waard als je echt overweegt afscheid van je hard verdiende geld. Zet in de werkzaamheden die nodig zijn om te beoordelen of je zou geven aan vriendelijke, verdienen handen of als je gewoon zou geven van een aalmoes.

3. Informeren over hoe ze gebruik maken van de opbrengsten

Als je wat speurwerk en het gevoel hebben dat ze in feite een echte en daadwerkelijke naastenliefde, zou de volgende stap zijn om te zien hoe ze gebruik maken van hun opbrengst. Concreet, je gaat te willen weten welk percentage gaat naar mensen in nood en welk percentage gaat in de zakken van de uitbaters van het goede doel.

Sommige goede doelen publiceren dit soort informatie recht op hun website. Sommigen kunnen meer werk van uw kant. Maar, kan het antwoord dat u het verschil tussen of u kiest hen geld te geven of dat je besluit om weg te lopen na het doneren niets zijn.

Er is geen twijfel dat het duurt kapitaal om een ​​sponsorloop. Je hebt nog steeds medewerkers en overhead kosten die niet kunnen worden vermeden. Zoals het zou moeten zijn - maar, als de meeste van uw monetaire inname gaat om deze dingen in plaats van het daadwerkelijk helpen van mensen in nood, het kan een harde pil om te slikken voor diegenen die overweegt om het geven zijn.

Legitieme doelen kennen deze nummers te voren omdat ze al gevraagd dit soort vragen voor. Ook echte organisaties willen een niveau van transparantie te houden, zodat ze stimuleren uw vertrouwen. Dus, als je kijkt naar deze nummers en ofwel kan het antwoord niet vinden, krijgen de run-around of een antwoord dat je niet wilt, zet je geld in je zak hoort. Het is veiliger daar.

[Lees: 5 stappen om uw communicatieve vaardigheden te stimuleren ]

4. Verzoeken schriftelijk materiaal

U kunt altijd vragen een goed doel om u informatie te sturen schriftelijke als je nog steeds niet overtuigd. Grote goede doelen hebben dit altijd beschikbaar en veel van de kleinere ondernemingen niet zo goed als ze vaak drukken tot informatieve pakketten om hun naam te krijgen die in de gemeenschappen die ze vertrouwen op voor ondersteuning.

Het leuke van deze stap is dat het brengt het grootste deel van het werk weer op hen. Als ze willen je geld al erg genoeg, ze moeten met de hand voeden je de informatie. Bovendien kunt u het te bekijken wanneer het u uitkomt en je hoeft niet om de computer toegang te hebben, net als bij het rijden met de bus naar het werk of zitten op het kantoor van de dokter te wachten op uw afspraak.

Een ding om in gedachten te houden is dat het hebben van geschreven materiaal maakt ze niet legitiem te maken. En, kunnen sommige kleinere bureaus niet de middelen hebben om af te drukken op een heleboel mooie zoek materiaal. Dus, terwijl dit is iets om te overwegen, het moet worden genomen als onderdeel van een geheel met de rest van de informatie die u te weten komen.

5. Vraag eens rond

U kunt ook anderen vragen om je heen of ze ooit gehoord van het goede doel dat is vragen om u. Ze misschien niet hebben, maar zou je ook je geluk en erachter te komen of ze legitiem zijn gemakkelijk genoeg. Noemen om je vrienden, familie of collega's en te zien wat ze weten.

Als iemand die je sprak heeft gedoneerd aan hen in het verleden, zou je willen weten waarom. Wat overtuigde hen om te doneren? Wat je zoekt is of ze onderzocht om te zien of het bedrijf legitiem was of als ze gewoon gaven blindelings - en dat is precies wat je probeert niet te doen is.

Uit te vinden of een verzoek om geld legitiem is of gewoon een scam kan tijdrovend zijn, maar, als je gelooft in de oorzaak, het is de moeite waard. En, eerlijk, echte organisaties zal het werk waarderen.

[Lees: Hoe small talk beheersen ]

Onze selectie